Parimatch Екстра-ліга 2021/2022: анонс першого туру

Вже сьогодні стартує чемпіонат України серед команд Parimatch Екстра-ліги 2021/2022.

27 серпня

АФФК «Суми» (Суми) – «Енергія» (Львів)
17:00. м. Суми, палац студентського спорту СумДУ

Дебютний матч сезону відбудеться у палаці студентського спорту СумДУ. Як і минулоріч, сезон очним матчем розпочнуть «Суми» та «Енергія». Втім, на цей раз матч відбудеться на півночі України.

До цього поєдинку підопічні Ярослава Пєсоцького підходять у трохи видозміненому складі, якщо проводити паралелі з попереднім сезоном. Команду залишили Віталій Катеринін, а також Олексій Фетько, який приєднався до складу сумчан вже наприкінці сезону.

Натомість, орієнтир у поповненні складу був спрямований на молодь та місцевих гравців. Зокрема, тепер кольори сумської команди захищатимуть Богдан Бакляк, Антон Власенко, а також двоє срібних призерів чемпіонату України серед студентів – Юрій Пимоненко та Андрій Расторгуєв.

Також склад «Сум» поповнили учасники фінальної частини юнацького Євро-2019 у Латвії – Едуард Волков з «Продексіма» та Едуард Нагорний, який виступав у чемпіонаті Угорщини.

Щодо «енергетиків», то тут відбулися лише точкові зміни. До складу львів’ян додалися Ярослав Морикишка, який останні сезони виступав на аматорському рівні та представник «ДЕ ТРЕЙДИНГа» Андрій Теряєв. Щодо втрат, то тут варто відзначити відсутність у заявці досвідченого Віталія Танського.

Сумчани стали єдиною командою, яка не взяла участі ані у Кубку Водяна, ані у Кубку Львівщини. Тож, акцент був зроблений на окремі контрольні поєдинки. Натомість, «Енергія» стала володарем традиційного домашнього турніру, здолавши у серії пенальті «Сокіл». До речі, тут варто відзначити й дебют Морикишки, який під час турніру був безальтернативним першим номером через травми Пітулі та Войтовича.

Минулоріч суперники обмінялися перемогами. Підопічні Валерія Легчанова перемогли сумчан на своєму паркеті – 5:3. Натомість, тоді ще команда Івана Скіцка взяла реванш на своєму майданчику – 4:1. До слова, якщо галичани з запасом стали четвертими, але у плей-оф вище не стрибнули, то ці три очки стали ключовими для команди Ярослава Пєсоцького, аби потрапити до ТОР-8.

Відзначимо, що перед сьогоднішнім матчем львів'яни мають втрату через дискваліфікацію і не зможуть розраховувати на Легендзевича.

28 серпня

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Viva Cup» (Харків)
12:00. м. Івано-Франківськ, КФВ

Недільна програма розпочнеться з зустрічі старих знайомих. Минулоріч харків’яни найчастіше зустрічалися саме з івано-франківцями. У свою чергу, «дракони» більше поєдинків провели лише з «Продексімом».

Зрештою, всі п’ять матчів на свій рахунок записала сама команда Максима Павленка, яка у підсумку й стала чемпіоном. Натомість, «Viva Cup» (з цього сезону команда носитиме саме таку назву) завершив чемпіонат на сьомій сходинці.

Обидві команди фінальний етап підготовки до сезону провели в Одесі. Там прикарпатці грали двома складами, в яких були як молоді виконавці, так і більш досвідчені футзалісти. Зрештою, «дракони» посіли четверту та шосту сходинки. Натомість, підопічні Романа Перадзе на шляху до фіналу здолали «Ураган-2» і, що валиво, «Продексім», але у вирішальному поєдинку поступилися «ХІТу» у серії пенальті.

У першому турі гості зможуть розраховувати лише на десять футзалістів. Передусім, відзначимо, дискваліфікацію Рибака, який свою червону картку отримав у третьому поєдинку плей-оф проти «Урагана». Склад команди залишила низка футзалістів. Тут згадуємо одного з найкращих бомбардирів та лідерів «Viva Cup» Іллю Терентьєва, який перейшов до «Урагана» і, відповідно, перший матч проведе проти своєї колишньої команди. Окрім того, у новому сезоні футболки харківського клубу не одягатимуть Пугач, Масленніков, Бутов, Головень та Лутай. Щодо поповнення у складі, то станом на сьогодні до лав харків’ян долучився представник юнацької збірної України та чинний чемпіон України серед студентів у складі ХНУ – Давид Калашник.

Про практику івано-франківців в Одесі ми вже поговорили, тож, тепер відзначимо, що сезон для підопічних Максима Павленка розпочався 20 серпня. У матчі за Parimatch Суперкубок України «Ураган» поступився «Продексіму» з рахунком 3:6.

Дублем у цьому поєдинку відзначився Михайло Грицина, який разом зі своїм братом Миколою перебрався до Івано-Франківська з мінської «Сталіци». Втім, через дискваліфікацію Михайлу доведеться пропустити поєдинок першого туру.

Серед втрат «ураганівців» відзначимо перехід до стану конкурентів екс-капітана команди Миколи Микитюка та найкращого гравця минулого сезону в Екстра-лізі – Ярослава Лебедя. Втім, кому краще вдасться збалансувати свій склад перед стартом чемпіонату – побачимо на паркеті КФВ.

«Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне) – «ХІТ» (Київ)
13:00. м. Рівне, ДЮСШ №4

У Рівному нова об’єднана команда «Кардинал-Рівнестандарт» проведе свій дебютний поєдинок на найвищому рівні. Підопічні Олександра Бондаря спочатку готувалися до сезону завдяки поєдинкам Першої ліги, а потім вирушили на Кубок Львівщини. Втім, в обох турнірах команда опинилася поза п’єдесталом.

Ставка у майбутньому сезоні робитиметься на вихованців рівненського футзалу, зокрема і нещодавніх представників ДЮСШ №4 в Юнацькій Екстра-лізі. Також у заявці команди на сезон є головний тренер Олександр Бондар та його асистент Павло Дармовіс. Серед новачків відзначаємо Олексія Фетька та Михайла Волянюка, який став одним з лідерів рівнян на Кубку Львівщини. Повернувся до складу «Кардинала-Рівнестандарт» й Ілля Бакінський, який серію плей-оф провів у складі «Продексіма». Втім, перед минулорічний володар п’ятої сходинки недорахувався у своєму складі Анатолія Мілінького.

Щодо чинного бронзового призера – «ХІТа», то київський колектив впродовж міжсезоння покинули брати Борсуки, Салтанов та Колесников. Натомість, станом на сьогодні поповнили склад команди Олега Лук’яненка Ярослав Лебідь, Максим Лисенко, який повернувся до України з Білорусі та Микола Кібиш. Останній минулий сезон провів у складі аматорського «BudmonsteR».

Щодо підготовки киян до сезону, варто відзначити, що саме вони стали переможцями Кубка Водяна. На своєму шлях «ХІТ» здолав молдовський «Clic Media», хмельницький «Сокіл», розписав мирову з «Ураганом», а у фіналі в серії пенальті переграв «Viva Cup».

Минулоріч суперники провели два очних поєдинки. У Києві підопічні Олега Лук’яненка впевнено розібралися зі своїми суперниками, а у Рівному команди розписали мирову – 3:3.

«Продексім» (Херсон) – «Сокіл» (Хмельницький)
14:00. м. Херсон, ХФСК

Завершиться тур матчем у Херсоні. Підопічні Андре Броканело хоч і доволі несподівано не потрапили до фіналу Кубка Водяна, де посіли лише третю сходинку. Втім, значно приємнішим та важливим для вболівальників «мельників» став той факт, що срібний призер попереднього чемпіонату здобув перший в своїй історії суперкубковий трофей.

Вже після перемоги у Харкові з командою попрощався Роніньо, який вирушив до бельгійського «Халле-Гоойк». Ще раніше склад команди залишили екс-капітан Віталій Скорий, Ілля Бакінський, Михайло Волянюк та Едуард Волков. Натомість, на трансферному ринку було проведено чималий обсяг роботи. Зокрема, підписано угоди з двома іншими представниками «Сталіци» – Тарасом Королишином та Сергієм Малишком. До слова, останній вже встиг відзначитися дебютним голом за «мельників» в офіційному матчі. З Івано-Франківська до Херсона відправився Микола Микитюк, після закордонного досвіду знову гратиме в Україні Віктор Кравцов, а також третім у списку воротарів стане Євгеній Козлов – ще один учасник фінальної частини юнацького Євро та чинний чемпіон України серед студентів, який останнім часом грав у чемпіонаті Харкова.

Щодо хмельничан, то відзначимо, що Роман Ковальчик продовжує робити ставку на молодь. Новачків у літнє міжсезоння у складі «Сокола» не додалося. У нинішній заявці присутні лише п’ять виконавців, які народилися у ХХ столітті – це капітан Андрій Хамдамов, Артур Подлюк, Кирило-Ілля Бабак, Костянтин Абзалов та Сергій Шевченко.

Відзначимо, що саме хмельничани стали єдиним колективом, який взяв участь у двох передсезонних турнірах. В Одесі команда посіла п’яту сходинку. У вирішальному матчі підопічними Романа Ковальчика був подоланий «Ураган-2-КФВ». Натомість, у Львові дубль воротаря Шевченка перевів фінальний матч з «Енергією» у серію пенальті, де точнішими, все ж, виявилися підопічні Валерія Легчанова.

Минулого сезону хмельничани поступилися «мельникам» з загальним рахунком 2:12. Втім, новий сезон – шанс перевірити молодь «Сокола» у протистоянні з грізним суперником вже у першому турі.

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!