Дмитро Ігумнов: Всі голи у Топ-3 були гідні перемоги

Гравець "СумДУ" Дмитро Ігумнов вже вдруге переміг у опитуванні на найкращий гол туру в Першій лізі. Більше того - ця його перемога - друга протягом трьох останніх турів. Тому, звісно, прес-служба Асоціації футзалу України не могла не скористатися нагодою взяти інтерв'ю у одного з лідерів "СумДУ". 

- Діма, вітаємо тебе з перемогою. Очікував, що твій гол знову визнають кращим?
- Спасибі! Чесно кажучи, дивлячись на інші голи у Топ-3, думав що навряд чи мій гол стане кращим.

- Чому так?
- Ну, гол Леонова, наприклад, теж достатньо ефектний. В його ситуації треба було швидко приймати рішення, оскільки на ньому висіли захисники, і Олександр чудово вийшов з положення. Третій гол у Топі теж непростий за виконанням: начебто і порожні ворота, але в такій динаміці нелегко потрапити одразу по м'ячу і розрахувати його траєкторію. Тому, думаю, всі голи вийшли гарні.

- Тим не менше, більшість голосів було віддано саме твій гол...
- Значить, мій гол сподобався більше. Просто кожен по-різному дивиться на складову голу: хтось - на комбінацію, хтось - на ефектність удару, інші - на складність епізоду. 

- Це - вже твоя друга перемога в нинішньому сезоні. Яка з них тобі дорожче: перша, де все вирішили кілька голосів відриву, чи друга, отримана з величезною перевагою?
- Забивати голи завжди приємно! Яким би гол не був, це гол. А взагалі для мене дорожча перемога моєї команди в матчі, а особисті голи - це для розради чи що. В історії з першим голом сам процес голосування напружений був. Знаю що навіть за кордоном голосували за мій гол. На рахунок другого успіху, повторюся, не здивувався б, якби мій гол не визнали кращим.

- Правда, на цей раз твій гол, на жаль, не допоміг "СумДУ" перемогти у дербі з "Рятувальником".
- Згоден, швидше, цей гол став якоюсь частиною своєрідного "камбека". Дуже шкода, що не витягли той матч. Після 0:3 і 2:5 по ходу зустрічі ми "встали з колін", і навіть за 40 секунд до кінця вели в рахунку, але... Це футзал. Тут все вирішують секунди.

- Скажи, чому в цьому сезоні у "СумДУ" дуже багато таких "валідольних" матчів?
- Я Вам скажу: такі матчі були завжди, може, в меншій кількості. Пару років тому були матчі з харківським "Локомотивом-2" у Першій лізі. Можна пригадати минулий сезон, домашні ігри з "Юні-Ламаном" і "Епіцентром К3", коли по ходу матчу ми вели в рахунку 2:0, але втрачали перемогу. Ну, а матчі з івано-франківським "Епіцентром К10" - це взагалі класика жанру. На питання "Чому?", скажу так: концентрація важлива з першої секунди до фінальної сирени, а у нас не завжди виходить її тримати. Важливо не дати забити суперникові, а забити самому шанс буде завжди. А ми навпаки - хочемо забити побільше, а виходить що і пропускаємо дуже багато. 

- Тобто - і самі забиваєте, і суперникам даєте можливість відповісти?
- І таке є, але частіше пропускаємо, а потім потрібно виправляти свої помилки і відіграватися. Для того, щоб менше пропускати, потрібно більше аналізувати помилки.

- У цьому сезоні, порівняно з минулим, кількість команд-учасниць Першої ліги зменшилася. Як ти вважаєш, чи позначилося це на рівні чемпіонату?
- Футзал в Україні зараз переживає непрості часи. Не скажу, що рівень чемпіонату відчутно впав. З одного боку - в Першій лізі команд стало менше, відповідно, і менше ігрової практики. З іншого боку - В Екстра-лізі команд додалося, АФУ створила Другу лігу, дуже активно розвивається аматорський чемпіонат. Тому, футзал не стоїть на місці. Хоча особисто моя думка: краще буде (якщо взяти загалом Екстра-лігу, Першу та Другу ліги) зробити дві повноцінних ліги, команд так по 12-14. Від цього, я думаю. виграють усі: і АФУ, і команди, і вболівальники.

- Тим не менш, в нинішньому чемпіонаті Першої ліги "СумДУ" є одним з фаворитів сезону. По силах команді виправдати цей високий статус?
- Звичайно, по силах. "СумДУ" завжди ставить перед собою високу планку, намагається тримати високий рівень. Інша річ, що кожна з команд-учасниць ставить перед собою завдання виграти Чемпіонат, інакше навіщо тоді в ньому брати участь. Тому, буде важко, як завжди, але все цілком реально. Завдання потрібно ставити по мірі їх надходження: зараз - це вийти в топ-4. Поки потрібно зосередитися на цій меті. 

- Вже закінчилось перше коло. Були результати, які тебе здивували?
- У нас ще остання гра з "Епіцентром К3" у першому колі, Напевно, більше здивував старт деяких команд. Наприклад, "Делівері" та "Епіцентра К10". Напевно, ці команди поки не можуть знайти свою гру (це, швидше до "Делівері"). Ну, і, звичайно ж, присутній банальний нефарт (це до "Епіцентру К10"). А з результатів здивувала поразка "Рятувальника" 0:7 "Епіцентру К Авангард".

- А що можеш сказати з приводу дебютантів Першої ліги?
- Чернівці повернулися через довгий час. Їм, звичайно, поки важкувато, але дивлячись на їх гру зараз, вже видно явний прогрес порівняно з першими турами. "Епіцентр К Авангард" замінив "Юні-Ламан" у числі представників південного регіону. Теж досить цікава команда, і по турнірці видно, що хлопці теж націлені як мінімум на вихід у плей-офф.

- Діма, багато хто говорить про те, що за рівнем своєї гри "СумДУ" - команда Екстра-ліги. Однак, всі ми знаємо, що зараз у сумського клубу, на жаль, бажання не збігаються з можливостями. Тим не менше - коли ми зможемо знову побачити "СумДУ" в Екстра-лізі?
- Я думаю, це стосується не тільки "СумДУ". Але якщо говорити про нашу команду, то дійсно - підбір футболістів досить непоганий, і ми могли б конкурувати з командами в Екстра-лізі, що показали два роки тому. Зараз, крім Сумського державного університету, ніхто, на жаль, не надає нам спонсорську підтримку. Тому, на питання "Коли "СумДУ" знову зіграє у найвищому дивізіоні?" - зможе відповісти тільки керівництво клубу.

Прес-служба Асоціації футзалу України 
Фото: Ілона Купавка.

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!