Олег Зозуля: «АРПІ» в усіх турнірах боротиметься за перші місця»

Лідер запорізького футзалу «АРПІ» почав підготовку до нового сезону. У ньому колектив виступатиме вже в Першій лізі національного чемпіонату. Зараз команда почала тренування під керівництвом нового головного тренера. З першого липня чемпіона області очолив відомий в минулому запорізький футболіст, Заслужений майстер спорту Олег Зозуля. Про основні акценти, які буде ставити в роботі з командою, фахівець розповів прес-службі ЗОАМФ.

- Олеже Олександровичу, яка передісторія Вашого запрошення в «АРПІ»?
- Останні п'ять років я працював у Польщі. Приїхав у Запоріжжя на початку лютого, чотири місяці був без роботи. Приходив, дивився на ігри команди «АРПІ». Потім подзвонив президент клубу Едуард Босенко і запросив мене працювати в команду. Я йому дуже вдячний, бо працювати в чужій країні - як би не те. Тут я приїхав у своє рідне місто. Мені буде приємно ще щось довести самому собі. Це свого роду виклик. Подивимося, як я впораюся. Думаю, все буде нормально, тому що в цій команді, в цьому місті багатьох гравців я знаю. Мою роботу оцінюватимуть президент клубу і вболівальники.

- Тобто, зі стилем команди Ви знайомі. Але у кожного тренера є свій особистий погляд на гру колективу. Що б Ви хотіли дошліфувати?
- Нам зараз буде складно. Команда укомплектована хорошими гравцями, може, точково ще футболісти будуть додаватися. Але в Першій лізі - зовсім інші швидкості, зовсім інше мислення. Я повинен, як тренер, поставити їм відповідну цьому рівню гру в обороні, гру в атаці. Це позиційна оборона, позиційна атака, швидкий перехід з позиційної оборони в атаку і навпаки, поставити команді аути, кутові, «стандарти». Зараз дуже багато над цим все команди працюють. Тому що зараз відсотків п'ятдесят-шістдесят забивається зі стандартів. Тобто роботи дуже багато. Я попросив нашого президента, щоб він робив більше ігор з командами Екстра-ліги. Щоб ми вчилися на їх швидкостях, на їх мисленні швидше працювати.

- Виходячи з того, що у гру команди внесуться корективи, якісь кадрові перестановки будуть?
- Для цього ми з другого по шосте серпня їдемо в Одесу. Там я буду перевіряти четвірки, при потребі міняти, буду дивитися, у кого як із порозумінням і з цього виходити. В команді є свої напрацювання, є перша четвірка, але конкуренція повинна бути. Люди, в першу чергу, повинні виконувати те, що скаже їм тренер. А вже як воно буде - подивимося.

- Що стосується гравців - наскільки вони готові як фізично, так і технічно грати на рівні Першої ліги?
- Поки складно сказати - у нас була відпустка. Тренування почалися тільки одинадцятого липня. Коли будемо точно знати календар чемпіонату, коли стартує Перша ліга - тоді і буде спланований підготовчий період. Обов'язково у нас будуть збори, і тоді вже всю ситуацію буде видно. А зараз у нас є місяць-півтора. В цей час поїздимо по турнірах і будемо освоювати ті схеми, які я напрацьовував багато років.

- Чи варто питання посилення команди новими гравцями?
- Природно, будемо запрошувати молодь з Запоріжжя. У мене є гравці на прикметі, я назвав їх президенту, він буде обговорювати з ними фінансове питання. Повторюся, за місце в складі потрібна конкуренція. Чи не буде її - ми залишимося на цьому рівні. А футболіст повинен розвиватися і показувати тренеру - на що він здатний і чи готовий він грати в Першій лізі.

- Які завдання поставлені на цей сезон у Першій лізі?
- Команді було озвучене завдання - вийти в Екстра-лігу. Я виклику не боюся, але буде дуже складно. Якби ми рік-два пограли у Другій лізі, в Першій лізі - було б зовсім інше. А так, команда бере участь у першості області, а це зовсім інші змагання. Знаю з власного досвіду. Я свого часу тренував команду з першості міста, «Сіал Джет», і приїхав тренувати команду Екстракласи в Польщу - я півроку не знав, де знаходжуся. Тому що зовсім інші швидкості.

- Своїх майбутніх суперників по Першій лізі встигли хоч краєм ока глянути?
- Поки що ні, будемо дивитися, коли з'явиться точний графік, тоді будемо шукати відео, переглядати. На даний момент невідомо - хто буде грати в першій лізі.

- У минулому сезоні команда грала на кілька фронтів - чемпіонат Другої ліги, першість області, плюс Всеукраїнський фінал аматорської ліги. Скрізь від футболістів був потрібний максимальний результат. Виходячи з того, що в Першій лізі значно зростуть навантаження, чи буде якесь коригування завдань в інших турнірах?
- Я, як і президент клубу, люблю ставити тільки найвищі завдання. І думаю, що у всіх змаганнях, в яких будемо брати участь, будемо боротися тільки за перші місця.

За матеріалами офіційного сайту Запорізької обласної Асоціації міні-футболу

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!