Перша ліга 2018/19. Підсумки першого туру

«Віза-Вторма» (Івано-Франківськ) – «Атлетік» (Бровари) – 8:1

Голи: Сімка (11), Зеленкевич (12, 14), Кушецький (32, 32, ДП), Сем'янчук (35,39), Баланик (36) – Бульбін (36)
Попередження: Горбатий (36)
Нереалізовані дабл-пенальті: Швед (33), Кушецький (38)

Сезон 2018/2019 років стартував у Першій лізі протистоянням в Івано-Франківську. Минулорічний бронзовий призер звітних змагань не залишив шансів броварчанам на позитивний результат. Після десяти сухих хвилин Сімка та двічі Зеленкевич зуміли встановити остаточний рахунок за підсумками стартової двадцятихвилинки.

Перша половина другого тайму так само минула без забитих голів, однак, надалі на паркеті спорткомплексу КФВ продовжився результативний футзал. Окрім того, злий жарт з представниками Київщини зіграв перебір командних фолів, який змушував гостей грати обережніше у захисті, та всеж призвів до трьох дабл-пенальті, призначених в їхні ворота. Зрештою, підопічні Івана Скіцка, завдяки дублям Кушецького та Сем'янчука, а також голу Баланика ще п'ять разів вразили володіння суперника. Натомість, команда Олександра Славінського відзначилася лише одного разу. Взяття воріт на рахунку Олександра Бульбіна.

Тож, господарі надзвичайно вдало розпочинають змагання, натомість, «Атлетік» спробує реабілітуватися перед власними глядачами у поєдинку з сумським «Food-Centre-СумДУ».

«Епіцентр К Таїрова» (Одеса) – «Авангард» (Краматорськ) – 4:3

Голи: Варвонець (3), Михальчук (19), Моторний (23), Калмацуй (32) – Іванов (19), Нагорний (29), Сорін (40, пен.)
Попередження: Горбач (15), Михальчук (22), Подлазник (40)

Переможець попереднього сезону у Другій лізі так само вдало розпочав чемпіонат і на новому рівні. Одесити у надзвичайно непростій зустрічі зуміли здолати ще одного дебютанта змагань - краматорський «Авангард». Господарі розпочали зустріч зі швидкого голу. Анатолій Варвонець вже на 3-ій хвилині вивів вперед свою команду. До завершення тайму обидва колективи змарнували величезну кількість моментів, однак представникам Донеччини все ж вдалося зрівняти рахунок. Точним ударом відзначився Олександр Іванов.

Однак, рівні показники на табло спорткомплексу СКА протрималися недовго. Олександр Михальчук всього за кілька десятків секунд після влучного удару суперників знову вивів «Епіцентр К Таїрова» вперед.

У другому таймі представникам південної Пальміри знову знадобилося менше 180 секунд, щоб відзначитися у володіннях суперника. На цей раз кіпера краматорців засмутив Олексій Моторний, збільшивши перевагу команди Віталія Сурича до двох голів. Зрештою, голи Нагорного та Калмацуя у середині тайму завдання для підопічних Олександра Хурсова не змінили: потрібно було забивати, як мінімум 2 голи. Втім, відзначитися вдалося лише раз. На 40-ій хвилині пенальті реалізував Богдан Сорін. Тож, господарі зуміли втримати мінімальну та занесли три очки до свого активу.

«Кобра» (Харків) – «Шевченків край» (Черкаська обл.) – 0:3

Голи: Cтепанов (19), Петришин (26), Аргєєв (39)
Попередження: Довбня (27), Овакімян (29) – Остренко (24)

Обидвом поєдинкам ігрової програми вівторка у Першій лізі судилося завершитися з результатом 3:0. Бронзові призери минулорічного розіграшу Другої ліги – «Шевченків край» завітав у гості до Харкова. Молодий колектив господарів, як і минулого сезону дивізіоном нижче, продовжує грати надзвичайно молодим складом (вік найстарших гравців команди не перевищує 20 років).

Впродовж першого тайму команди створили чимало моментів, але як часто буває у таких ситуаціях гору взяв досвід. Трохи більше, ніж за хвилину до свистка на перерву потужний постріл у дев'ятку воріт вдався Петру Степанову. Кіпер слобожанців свою команду врятувати не зумів. Це взяття воріт неабияк додало впевненості черкащанам.

Зрештою, гості зуміли втримати свої ворота сухими за підсумками поєдинку, ще двічі відзначившись після перерви. Голи на рахунку Петришина та Аргєєва. Тож, як підсумок, підопічні Павла Остренка розпочинають з перемоги новий сезон чемпіонату серед команд Першої ліги.

«Food Centre-СумДУ» (Суми) – «Рятувальник» (Ромни) – 3:0

Голи: Зеленський (23), Мисловський (25, 27)
Попередження: Прощенко (31), Зеленський (32) – Колеснік (25), Чухненко (32)

Стартовий тур приніс шанувальникам футзалу перше дербі у цьому сезоні. Двоє представників Сумщини мали з'ясувати кому ж все ж таки вдасться першому здобути три очки. Об'єднана команда господарів, яка утворилася шляхом злиття минулорічного учасника Фіналу Чотирьох Другої ліги та представника Першої ліги все ж зуміла здобути перемогу.

Все вирішили чотири хвилини цієї зустрічі. Після рівної першої половини, минулорічні срібні призери Другої ліги провалили старт другого тайму. Всього чотири хвилини знадобилося колективу Сергія Песоцького, щоб забезпечити собі вікторію. Авторами голів стали Роман Зеленський та двічі Максим Мисловський.

Додамо, що наступного туру сумчани вирушать до міста Бровари, де зіграють з місцевим «Атлетіком», а роменчани вдома прийматимуть краматорський «Авангард».

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!