Перша ліга 2021/2022: представляємо учасників зони «Захід»

Найближчої суботи стартують першолігові баталії у зоні «Захід». Детальніше про її учасників розповідаємо у нашому матеріалі.

«Любарт» (Луцьк)

Команду «Любарт» було створено у 2018 році. Генеральним менеджером клубу став Дмитро Пасічник, а головним тренером – Назар Бугайчук. Луцький колектив одразу дебютував у Другій лізі чемпіонату України і ставши першою командою з цього міста, яка представила його на такому рівні. Тоді волиняни не вийшли з групи, однак, здобули цінний досвід.

Вже наступного року до «князів» приєднався досвідчений Сергій Піддубний, який обійняв посаду спортивного директора і допомагав «Любарту» в якості гравця. Свій другий сезон команда знову провела без здобутків, зіграла у Другій лізі, однак, стала абсолютним чемпіоном Волинської області.

Сезон 2020/2021 є найуспішнішим в історії клубу. «Князі» захистили титул обласного чемпіона та вийшли до Фіналу Восьми Другої ліги, здобувши там «бронзу». Згодом «Любарт» взяв участь в Першій лізі, яка проходила в експериментальному форматі. Команда стартувала з двох перемог та двох поразок на груповому етапі, проте, була найбільш успішною під час стадії плей-офф. Як підсумок – вихід у фінал та перемога на донецьким «АРПИ» за підсумками двох матчів.

Титули та досягнення:

абсолютний чемпіон Суперліги Чемпіонату Волинської області з футзалу сезону 2019/2020;
віце-чемпіон всеукраїнського фіналу АФЛУ сезону 2019/2020;
чемпіон регіонального етапу Другої ліги чемпіонату України сезону 2020/2021;
абсолютний чемпіон регіонального етапу Другої ліги чемпіонату України сезону 2020/2021;
бронзовий призер всеукраїнського етапу Другої ліги чемпіонату України сезону 2020/2021;
чемпіон Першої ліги сезону 2020/2021.

Досягнення гравців:

Богдан Мізюк (найкращий молодий гравець всеукраїнського етапу Другої ліги 2020/2021);
Євген Заїченко (найкращий бомбардир всеукраїнського етапу Другої ліги 2020/2021);
Владислав Сизик  (найкращий молодий гравець Першої ліги 2020/2021);

Назар Бугайчук, головний тренер ФК «Любарт»:

«Головним завданням команди на цей сезон ставимо подальший прогрес наших гравців. За належної кількості матчів всеукраїнського рівня, яких нам не вистачало минулого року, за винятком фіналу восьми 2 ліги, та поєдинків 1 ліги, яка пройшла у стислі терміни. Сподіваємося, що цей сезон дозволить нам зробити якісний крок вперед в різних ігрових аспектах. Щодо турнірних завдань, то слід розмежувати регулярний чемпіонат і раунд плей-оф, оскільки першогочерговим завданням є вихід до наступного етапу змагань».

«In. IT» (Львів)

Команда «In. IT» стала була створена першого квітня 2020 року. Серед основних здобутків колективу впродовж першого року існування варто відзначити такі:

перемога у Першій лізі Львова-2020;
перемога у Кубку Незалежності Львова-2020;
перемога у Другій лізі (зона Львівщина-2020/2021);
срібні медалі Гранд ліги Львова-2021.

Андрій Федюк, головний тренер ФК «In. IT»:

«Завдання на сезон для нашого колективу полягають у тому, щоб створити стабільний боєздатний колектив. Хочеться також знайти свого вболівальника, який системно відвідуватиме матчі команди. Звичайно, націлюємося й на вихід до плей-оф. Будемо намагатися посісти якомога вищу сходинку у групі».

«Ураган-2-КФВ» (Івано-Франківськ)

Команду було засновано у 2004 році. Попередні назви: «Ураган-3-КФВ», «Ураган-ІФФКФВ». Досягнення: бронзовий призер Першої ліги (2018/19, 2019/20), срібний призер Другої ліги/ Першість Західного регіону (2010/2011), бронзовий призер Другої ліги/Першість Західного регіону (2011/2012). Починаючи з сезону 2004/2005 у структурі НФК «Ураган» була створена команда «Ураган-ІФФКФВ», яка на той час виступала у чемпіонаті області та Другій лізі чемпіонату України. Протягом свого існування команда неодноразово ставала призером обласних змагань з футзалу, а в сезоні 2010/11 вперше піднялась на п'єдестал пошани Першості Західного регіону, виборовши срібні нагороди. Наступного року «драконам» підкорилися бронзові медалі, тож, у сезоні 2012/13 команда під назвою «Ураган-2-КФВ» підвищується у класі і дебютує у Першій лізі. Перший млинець у другому за силою дивізіоні можна назвати вдалим – п'ята сходинка у Західній групі. Протягом останніх двох сезонів «ураганівська» молодь двічі здобувала бронзові нагороди Першої ліги

Юрій Іванишин, головний тренер «Урагана-2-КФВ»:

«Тішуся, що у такий непростий час зібралося 12 амбітних команд, котрі будуть демонструвати цікаву, безкомпромісну боротьбу, яка, в свою чергу, принесе велику радість вболівальникам у різних куточках України. Хочеться тільки побажати, щоб цей розіграш Першої ліги став якісним стимулом для розвитку всього українського футзалу. Наша команда прагне отримати важливий ігровий досвід з сильними конкурентами, що є необхідним для росту молодих гравців».

«Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4» (Рівне)

Команда з Рівного є дублем новоствореного проекту «Кардинал-Рівннестандарт», який був сформований перед початком сезону для участі у Parimatch Екстра-лізі. У ньому об’єдналися системний учасник елітного дивізіону – «Кардинал-Рівне», який минулоріч посів п’яту сходинку та команда «Рівнестандарт», яка у сезоні 2020/2021 стала срібним призером Другої ліги. Також у Першій лізі виступатимуть чимало вихованців місцевої ДЮСШ №4, яка є чинним чемпіоном Юнацької Екстра-ліги (U-17).

Павло Дармовіс, головний тренер «Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4»

«Головна мета нашої команди у Першій лізі – це надання ігрового часу молодим вихованцям ДЮСШ № 4, яким потрібна практика для подальшої можливості росту та переходу до основної команди, яка виступає в Екстра-лізі».

КІВС «Енергія-2» (Львів)

Львівський комунальний заклад «Клуб ігрових видів спорту» (ЛКЗ КІВС) створений у 2018 році після реформи системи дитячо-юнацьких шкіл, яка була покликана системно та якісно оптимізувати спортивну роботу і вивести її на більш ефективний рівень. До структури комунального закладу увійшли шість найбільш популярних ігрових видів спорту у місті Львові: баскетбол, волейбол, водне поло, гандбол, регбі та футзал.

Відділення футзалу у своїй структурі має 8 команд різних вікових категорій з якими працює 5 тренерів. Головна футзальна команда клубу складається з виконавців вікової категорії U-19 та старших. У 2021 році між КІВС та ФК «Енергія» був підписаний договір про співпрацю, після чого команда U-19 офіційно отримала назву КІВС «Енергія-2» і вперше у своїй історії взяла участь у рестарті Першої ліги сезону 2020/2021 рр. Також минулоріч команда взяла участь у розіграші Другої ліги Чемпіонату України в Львівській зоні, де посіла 6 місце.

Назарій Станкевич, головний тренер КІВС «Енергія-2»:

«Незважаючи на те, що у минулому сезоні ми взяли участь у рестарті Першої ліги, все ж, нинішній розіграш я б назвав для команди повноцінно дебютним. Нашим головним завданням є розвиток, адаптація та прогрес гравців на такому рівні. Сподіваюсь, що всі ці компоненти будуть йти поряд із вдалими турнірними результатами для нашого клубу. Чекаємо з нетерпінням старту Першої ліги та суперництва з іншими командами».

«Славута» (Славута, Хмельницька обл.)

Офіційною датою створення футзального клубу «Славута» вважається 9 листопада 2020 року. У своєму дебютному сезоні команда посіла перше місце у Другій лізі Рівненщини та перемогла в усіх матчах, забивши 78 голів та пропустивши 14.

У чемпіонаті України серед команд Першої ліги клуб кваліфікувалася до серії за третє місце де поступився донецькому «INTER». Після завершення сезону новим головним тренером «Славути» став Іван Скіцко.

Іван Скіцко, головний тренер ФК «Славута»:

«Завдання-мінімум для нашої команди – бути в призерах, максимум – стати чемпіоном 1 ліги та зберегти кістяк команди, адаптувати її до Екстра-Ліги психологічно і тактично, тобто зробити боєздатний колектив який виконує поставлені завдання».

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!