Перша ліга: анонс 12 туру

У перший уїк-енд весни, а точніше – з 1 по 4 березня, будуть зіграні поєдинки 12 туру чемпіонату України серед команд Першої ліги. Це буде останній тур першого етапу змагань, і він має дати остаточні відповіді на питання: які чотири команди зіграють у другому етапі? В принципі, ситуація щодо цих щасливчиків вже більш-менш зрозуміла, однак офіційно все стане ясно тільки після того, як буде зіграний останній поєдинок першого етапу.

Останнє івано-франківське дербі у рамках першого етапу Першої ліги може нам вже офіційно роз’яснити всю ситуацію у групі «Захід». З одного боку – «Віза-Вторма» випереджає львівську «Енергію-2-ЛЮ-Альтернативу» на три очки, і, до того ж, у підопічних Івана Скіцка є перевага за особистими зустрічами. Тобто, у грі з «Епіцентром К10» «мануфактурників» може влаштувати і нічия. З іншого боку – протягом усього першого етапу змагань багато хто чекав від «К10» змістовної гри, яка буде підкріплена результатом. Але «будівельники» лише іноді показували фрагменті тієї гри, на яку від них чекали. Тому, для «біло-синіх» поєдинок проти «Візи-Вторми» буде хорошою можливістю залишити останнє слово за собою та завершити свої виступи на позитиві. Тому, не варто чекати, що це дербі буде легким для однієї з команд. Тут буде серйозна гра, в якій на кону буде щось більше, ніж престиж.

«Епіцентр К10» (Івано-Франківськ)  – «Віза-Вторма» (Івано-Франківськ)
1 березня 2018 року. Івано-Франківськ. Муніципальний ФОК – 17.00.
Арбітри: О. Плахов (Чернівці), М. Слободянюк (Вінниця), Я. Вовчок (Івано-Франківськ) 
Хронометрист: П. Липецький (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: В. Калічак (Львів)

І знову для черкаського «Дніпра» настає момент істини. Нещодавно черкащани в Одесі поступилися своєму прямому конкуренту – одеському «МКВ». І тепер «дніпрянам», аби пройти далі, треба перемагати вдома «АРПИ Запоріжжя» та сподіватись на те, що «СумДУ» наступного дня переможе «МКВ». Звичайно, у рідних стінах «Дніпро» буде намагатися зробити все можливе і неможливе для того, щоб обіграти переможця групи «Схід». Тим більше, у Лобова та компанії вже є досвід перемог над командою з Запоріжжя. І черкаським футзалістам ще треба сподіватись на те, що їх візаві не будуть мотивованими на цю гру. Але якщо підопічні Олега Зозулі все-таки захочуть закінчити свої виступи у першому етапі перемогою, то тоді у «Дніпра» можуть бути проблеми. Втім, як би там не було, а від результату цієї гри багато в чому залежатиме підсумкове розташування команд у групі «Схід». Тому, ця гра набуває особливого значення.

«Дніпро» (Черкаси) – «АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя)
2 березня 2018 року. Черкаси. Палац спорту «Будівельник» - 18.00.
Арбітри: Д. Андрусь, М. Кравченко (обидва – Київ), О. Гопка (Черкаси)
Хронометрист: В. Урста (Черкаси)
Спостерігач арбітражу: С. Тулепов (Кременчук)

Хоч «СумДУ» вже давно втратив усі шанси на продовження боротьби, та немає сумнівів у тому, що у своєму останньому поєдинку в рамках першого етапу Першої ліги «студенти» спробують подарувати перемогу собі та рідним вболівальникам. Цією ймовірною звитягою вони вб’ють кількох «зайців» одразу. По-перше – вони на прощання «грюкнуть дверима» та завершать дуже складний для себе сезон перезавантаження перемогою. По-друге – в разі здобуття трьох очок у грі з «МКВ» та перемоги «Дніпра» над «АРПИ Запоріжжя», який відбудеться днем раніше, сумчани позбавлять одеситів путівки до другого етапу змагань та подарують її черкащанкам. Тому, для гостей з Одеси буде дуже важливо не допустити такого розвитку подій. А для цього гравцям «МКВ» треба перемагати у Сумах, аби остаточно розвіяти всі питання щодо володаря другої путівки до другого етапу Першої ліги від групи «Схід».  

«СумДУ» (Суми) – «МКВ» (Одеса)
3 березня 2018 року. Суми. Спорткомплекс СДПУ – 12.00. 
Арбітри: Д. Чумак (Харків), Я. Опришко (Кременчук), О. Єлшанський (Суми)
Хронометрист: А. Савельєв (Суми)
Спостерігач арбітражу: В. Фролов (Київ)

Останній матч першого етапу чемпіонату України серед команд Першої ліги відбудеться в Івано-Франківську. І це буде «енергетичне» дербі. Тобто, на нас чекає дуже гарячий та принциповий поєдинок. Тим більше, для львів’ян він буде ще більш принциповим, оскільки у підопічних Назара Станкевича це буде хорошою можливістю завершити перший етап на мажорній ноті. Хоча і молоді «ураганівці» будуть не проти перемогти. По-перше – вони гратимуть вдома. По-друге – підопічні Юрія Костишина точно захочуть покращити собі настрій перед матчами другого етапу, куди вони вже встигли пройти. І це, вочевидь, буде хорошим стимулом для «драконів» у грі проти львівських візаві. До того ж, на якому би рівні не проходило «енергетичне» дербі, воно завжди буде викликати інтерес.   

«Ураган-2 КФВ» (Івано-Франківськ) – «Енергія-2-ЛЮ-Альтернатива» (Львів)
4 березня 2018 року. Івано-Франківськ. Манеж Коледжу фізвиховання – 19.00. 
Арбітри: В. Гарасимків (Волинська обл.), Д. Божко (Хмельницький), П. Липецький (Івано-Франківськ)
Хронометрист: В. Гронський (Івано-Франківськ) 
Спостерігач арбітражу: В. Фурман (Чернівці)

Прес-служба Асоціації футзалу України 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!