Перша ліга. Підсумки сезону. Епіцентр К3

Коли йде згадка про «Епіцентр К3», то одразу пригадується розв'язка регулярного чемпіонату вже минулого сезону, в якому київська команда лише у останньому турі поступився своїм правом зіграти у плей-офф одеському «Делівері». Хоча теоретично у «будівельників» мали всі шанси для того, аби все-таки увійти до четвірки кращих та зіграти у «постсезонці».

В принципі, підопічним Олега Шайтанова все було на руку. По-перше – майже зберігся склад зразка сезону 2014-2015. По-друге – додались деякі гравці, які хоча й молоді, алев же мають досвід виступів у Екстра-лізі. Тому, перед сезоном багато хто пророкував, що «К3» буде у топ-трійці за підсумками «регулярки», а також завоює один з комплектв нагород. Залишалось тільки підтвердити це на практиці.

Але так вийшло, що на практиці це не зовсім вдалося довелося. Здавалося: що ще підопічним Олега Шайтанова треба? Досвідчені гравці – є. Статус одного з фаворитів Першої ліги – є. Хороша арена, яка вважається головною критою спортивною спорудою Києва і яка дихає футзалом, тобто спорткомплекс КПІ – є. Відповідно, статус «домашньої» команди – також є. Але чогось «будівельникам» не вистачало для того, щоб підтвердити свій клас. Чого сааме? Звісно, стабільності. А вона у столичної команди шкутильгала на обидві ноги. Тому що «К3» міг як виграти у майбутнього чемпіона Першої ліги «ХІТа», так і несподівано програти, наприклад, «Епіцентру К10». Але навіть незважаючи на таку нестабільність у результатах, підопічні Олега Шайтанова все-таки претендували на те, щоб посісти місце у топ-четвірці за підсумками регулярного чемпіонату та зіграти у плей-офф. І здавалося, що все в руках у киян, тим більше якщо врахувати те, що їх основний конкурент за «місце під сонцем», одеський «Делівері», на виїзді програв «СумДУ» в матчі останнього туру. І все було в руках столичних «будівельників», які у своєму останньому поєдинку в рамках «регулярки» зустрічалися з «ХІТом». «Біло-сині» вже знали результат матчу в Сумах, грали на паркеті рідного для себе спорткомплексу КПІ. Здавалось – виходь та перемагай. Тим більше, це було дербі, а перемога у такому матчі булла би ще більш принциповою. Однак, поразка 1:5 перекреслила всі надії «К3» на плей-офф.

Виходячи з такого нестабільного сезону, можна зробити лише один висновок: сезон 2015-2016 для «Епіцентра К3» слід визнати незадовільним. Можливо, якби кияни все-таки вийшли у плей-офф, то оцінка булла би трохи інакшою. Але – маємо те, що маємо. А маємо ми те, що «К3» доведеться добряче попрацювати над тим, аби повернути втрачені позиції. Можливо, той факт, що «ХІТ» та «Юні-Ламан» пішли на підвищення, спростить «будівельникам» завдання і, можливо, навіть подарує їм статус фаворита наступного сезону. Проте, для того, щоб це сталось, «Епіцентру К3» треба, мабуть, трохи підсилитись та омлодити свій склад. Може, тоді гра підопічних Олега Шайтанова буде більш яскравою.

Артем Терентьєв, пресс-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!