Перша ліга пройде у видозміненому форматі

Напередодні Виконавчий комітет АФУ ухвалив ряд рішень, найбільш очікуваним з яких стало затвердження складу учасників, формату та регламенту чемпіонату з футзалу серед команд Першої ліги.

У новому змагальному сезоні чемпіонат України з футзалу серед команд Першої ліги пройде у видозміненому форматі, що безпосередньо пов’язано зі складом його учасників. Минулого сезону за чемпіонство змагалися команди з усієї України, які грали у два кола з роз’їздами + плей-оф для четвірки кращих. Через ряд об’єктивних причин з семи учасників минулорічного чемпіонату на старт цього сезону змогли вийти лише дві команди - «Епіцентр К 10» (м. Івано-Франківськ) та «СумДУ» (м. Суми). Київський та чернівецький «Епіцентри», роменський «Рятувальник» та одеський «Делівері» через фінансові проблеми не змогли заявитися до цьогорічного розіграшу, а «Епіцентр К Авангард» прийняв рішення підвищитися в класі та поповнив ряди Екстра-ліги.

Старт Першої ліги визначено на 10-12 листопада 2017 року. Затверджені вісім команд-учасниць (серед яких шість новачків), які розподілено на дві групи: «Захід» та «Схід».

Група «Захід»: «Епіцентр К 10» (Івано-Франківськ), «Енергія-2-Альтернатива» (Львів), «Віза-Вторма» (Івано-Франківськ), «Ураган-2-КФВ» (Івано-Франківськ).

Група «Схід»: «СумДУ» (Суми), «АРПІ» (Запоріжжя), «МКВ» (Одеса), «Дніпро» (Черкаси).

У кожній групі буде зіграно по 4 кола з роз’їздами (вдома та на виїзді), після чого команди, які посіли 1-2 місця у своїх групах, зіграють у фінальному етапі Першої ліги (два роз’їзних кола, перед якими в учасників обнуляються набрані очки). Чемпіон Першої ліги визначиться до кінця квітня 2018 року.

Зазначимо, що регламентними нормами як Першої ліги, так і Аматорської футзальної ліги України передбачено, що у сезоні 2017/2018 років одна і та ж команда може одночасно брати участь як в розіграші чемпіонату Першої ліги, так і в місцевому (регіональному) чемпіонаті, який претендує на отримання статусу відбіркового етапу АФЛУ, однак виключно однаковим (єдиним) складом гравців.

Додатково визначено, що у разі, якщо команда-учасник Першої ліги отримала право на вихід до фінальної четвірки Першої ліги та одночасно посіла 1-3 місце у регіональному етапі АФЛУ, то регіон у всеукраїнських змаганнях АФЛУ представлятимуть все одно три команди: два призери та четверта команда регіонального етапу, а учасник фінального етапу Першої ліги братиме участь виключно у боротьбі за медалі Першої ліги. Разом з тим, збережено положення про те, що конкретний організатор регіональних змагань, які претендують на отримання статусу відбіркового етапу АФЛУ, може встановити додаткові обмеження щодо участі гравців певного статусу у власних змаганнях.

Окрім регламентних норм Першої ліги та АФЛУ, Виконавчий комітет затвердив також  регламент чемпіонату України з футзалу серед жіночих команд Першої ліги сезону 2017/2018 р. р. та положення про проведення чемпіонату України з футзалу серед дівочих команд 2003-2004 р. н. сезону 2017/2018 р. р. Регламентні документи в найближчий час будуть завантажені до розділу «Регламентні документи» на нашому сайті.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!