Чемпіонат України серед ВНЗ. «Фінал чотирьох». Представляємо учасників. «СумДУ» (Суми)

Чинний чемпіон України серед студентів вирушає до Запоріжжя лише за одним – увосьме підняти над головою кубок переможця

«СумДУ» - найтитулованіша команда країни у студентському футзалі. Вперше підопічні Сергія Песоцького підіймались на найвищу сходинку п’єдесталу в далекому 2004-му. Потім ще шість разів вигравали всеукраїнські змагання. Востаннє це було торік у Сумах, коли команда програла лише один матч у сезоні «ХНУ», але ця гра нічого не вирішувала, бо була останньою у Конференції.

У цьогорічному розіграші біло-сині теж вже раз йшли з майданчику із опущеними головами. Перший матч раунду плей-офф проти київського «НПУ ім. Драгоманова» у столиці завершився розгромом (5:8), але у грі-відповіді сумчани взагалі не залишили супернику жодних шансів – 10:4. Основа команди – гравці з багатим досвідом матчів у Першій лізі України і навіть Екстра-ліги. Нагадаємо, два роки тому підопічні Сергія Песоцького провели один сезон в еліті українського футзалу. У плей-офф команда не вийшла, але досвіду для майбутніх звершень точно набралась. До речі, буквально щойно сумчани стали переможцями Першої ліги України. Тому у Запоріжжя команда вирушатиме в доброму гуморі та з бойовим настроєм.

Якщо розібрати по персоналіях, то найбільшу увагу варто звернути на Андрія Бурдюга та Дениса Зеленкевича. В обох, до речі, дещо схожа доля. «ЛТК» і «молодіжка» для них – не пустий звук.  Андрій кілька сезонів пограв ще у Вищій лізі України, захищаючи кольори луганчан, а потім і «Моноліта». А Денис і досі грає за «ЛТК/ІнБев/НПУ» і є кандидатом у молодіжну збірну країни. До того ж  Андрій нині є рекордсменом за перемогами у студентських турнірах. Їх у нього аж шість.

Спеціалісти та журналісти вже не перший сезон роблять акцент на грі Микити Сітнера, який, маючи досвід гри у парі з Олегом Хавренком, показує себе достойним продовжувачем традицій відомого далеко за межами Сум воротаря.

Сильні сторони решти гравців теж варті доброго слова. У Запоріжжі напевне всі побачать серії дальніх ударів від Ігумнова та Зеленського, дриблінг Мисловського і надійні дії в обороні від Мороза та Сороки та боротьбу на кожному клаптику майданчика від Колесника. А якщо пощастить – то і Бабинін заб’є ударом через себе.

 «СумДУ» на фоні решти суперників виділяється кількома факторами. По-перше, це зіграність. Крім Зеленкевича, решта гравців постійно тренується і грає разом. По-друге, це довжина лави для запасних. Складно сказати, скільки футзалістів поїде на виїзд, але кожен із них – бойова одиниця, яка може у будь-який момент вийти на майданчик і там не загубитись.

За матеріалами офіційного сайту Всеукраїнської футбольної асоціації студентів

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!