Чемпіонат України серед ВНЗ: напружена домашня перемога КНУ

Цікавою та напруженою видалася гра лідерів Конференції «Південь» у Кривому Розі. Старі знайомі – студенти Криворізького національного університету та Запорізького державного медичного університету – буквально рік тому зіграли блискучий матч, в якому господарі перемогли з рахунком 9:8. Цього разу історія майже повторилася. Гості знову вели у рахунку протягом матчу, але у підсумку поступилися.

«Медики» не приховували: до Кривого Рогу вони прибули за реваншем. І вже на першій хвилині капітан «ЗДМУ» Хішам Ель Адмі міг відзначатися голом, але господарів врятував Гаєвський. Протягом наступних хвилин команди обмінялися кількома небезпечними дальніми ударами, після чого Амін Харбі міг відкривати рахунок з гострого кута, але влучив у воротаря криворіжців.

У цей стартовий відрізок зустрічі гості контролювали хід гри, змушуючи команду Сергія Ганзикова постійно захищатися. Проте, майже перша гарна нагода криворіжців закінчилися взяттям воріт. Олег Насєкін з власної половини майданчику зіграв з Подкомаровським, після чого знову отримав м’яча та потужним ударом з 10 метрів вразив дальній кут воріт гостей – 1:0. Майже одразу Амін міг зрівняти рахунок, але з розвороту не влучив по воротах з близької відстані.

Втім, на 12-й хвилині гостям все ж вдалася швидка контратака, коли від власних воріт пас пройшов на Ель Адмі, а той дав на хід Юссефу і Асхар влучив у ближній кут – 1:1. Команди знову заграли позиційно, боротьба точилася на кожному клаптику майданчику, напруга в матчі зростала.

На 17-й хвилині виник на перший погляд суперечливий епізод. Під час атаки «медиків» спочатку після розвороту пробив повз голкіпера Амін, але на лінії воріт господарів врятував Дубаз. Відразу на добиванні опинився Ель Адмі, але направляючи м’яча у сітку, Хішам влучив в руку гравцю «КНУ». Гості сигналізують про пенальті, але суддівська бригада в цьому епізоді розібралася чітко – м’яч саме влучив в руку, а не як по-іншому. Вже через хвилину Ель Адмі пробиває дуже небезпечно з 8 метрів – криворіжців рятує воротар. Перерва.

Друга частина матчу також почалася за територіальної переваги гостей. На 22-й хвилині Юссеф відібрав м’яча в центрі майданчику, пройшов з ним до воріт, та віддав на самісінького Ель Адмі, а той потужним ударом влучив у поперечину! Ще через мить у захисті «КНУ» помилився Лихненко, після чого Ель Адмі вийшов віч на віч з Гаєвським, але схибив з п’яти метрів. На 24-й хвилині перше попередження у матчі отримав Улхаж, зірвавши швидку контратаку господарів. Втім, гості і не думали заспокоюватися. Улхаж знову прорвався до воріт, віддав на вільного Юссефа, і той с близької відстані переграв Гаєвського – 1:2.

Емоції били через край, і через півхвилини «медики» залишились у меншості. Улхаж наздогнав  Гордієнка та збив того сзаду по ногах – цілком заслужене друге попередження, яке стало вилученням. Втім, розіграти зайвого гравця криворіжцям не вдалося. Навпаки, вони двічі ледве не пропустили у власні ворота. Спочатку Юссеф, а потім і Сауді втекли віч на віч, але переграти воротаря «КНУ» не вдалося. На 27-й хвилині гості провели класну контратаку, під час якої Ель Адмі робив простріл на дальню стійку, але Кісра не влучив з метра.

Десь у середині тайму господарі майже вирівняли гру, та вже Боярин міг зрівняти рахунок, але схибив після пострілу з 6 метрів. Втім, через кілька хвилин капітан «КНУ» зумів виправитися, поціливши у кут з близької відстані – 2:2. Гості відповіли миттєво – Амін прострілив на дальню стійку, та Юссеф увігнав м’яча під поперечину – 2:3. Але не пройшло і хвилини, як Боярин з Лихненко створили подібний випад – 3:3. Ще через мить Лихненко ледве не використав помилку оборонців «ЗДМУ», але Хамза врятував «медиків». В атаці у відповідь  Юссеф опинився поруч з воротами, але ударом п’ятою не влучив у сітку.

Ключовою та вирішальною у матчі стає 37-ма хвилина. Насєкін перехопив м’яча на власній половині майданчику, пройшов з ним метрів 10, та відпасував на вільного Лихненка, який влучним пострілом вразив ближній кут – 4:3. Гості відразу зняли воротаря та пішли п’ятим польовим, але криворіжці надійно захищалися. По суті, лише раз «медики» мали можливість врятувати матч, але Уалід з 3 метрів не зміг переграти воротаря «КНУ».

А на останніх секундах господарям вдалося перевести гру до воріт суперника, і Боярин разом з фінальною сиреною відправив п’ятого м’яча у сітку команди гостей – 5:3. У підсумку – дуже важка перемога команди Криворізького національного університету, яка краще реалізувала власні нагоди. 

Конференція «Південь»
Гра І туру
«КНУ» (Кривий Ріг) – «ЗДМУ» (Запоріжжя) – 5:3 (1:1)
Голи:
1:0 Насєкін (8). 1:1 Юссеф (12). 1:2 Юссеф (25). 2:2 Боярин (33). 2:3 Юссеф (34). 3:3 Лихненко (34). 4:3 Лихненко (37). 5:3 Боярин (40).
«КНУ»: 1.Гаєвський – 16.Гордієнко, 5.Боярин, 8.Лихненко, 14.Насєкін, 13.Прекрасний, 10.Подкомаровський, 6.Дубаз – 88.Козлов. Тренер: Сергій Ганзиков
«ЗДМУ»: 1.Амкун Хамза – 10.Хішам Ель Адмі, 4.Кісра Уалід, 8.Асхар Юссеф, 3.Халід Сауді, 5.Мохамед Улхаж, 9.Харбі Мохамед Амін, 7.Ігрем Мохамед, 11.Отман Ель Лахіа, 6.Зухір Жамалі, 2.Ілляс Ель Хадірі – 15.Маруан Ель Амрані. Тренер: Едуард Дорошенко
Попередження: Лихненко (34) – Ель Адмі (24), Улхаж (24).
Вилучення: Улхаж (25, друге попередження).
Дисциплінарні санкції: Хішам Ель Адмі, Ігрем Мохамед (після гри).
Арбітри: І.Дудінов (Дніпро), О.Кухарь (Кривий Ріг).
Суддівський спостерігач: Віталій Поляков (Кривий Ріг).
21 лютого. Кривий Ріг. СК КНУ. 14:00. 100 глядачів

Турнірна таблиця 

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

КНУ (Кривий Ріг)

2

2

0

0

18-8

6

2

ЗДМУ (Запоріжжя)

3

2

0

1

26-10

6

3

ЧНУ ім. П.Могили (Миколаїв)

3

1

0

2

19-26

3

4

ДМА МОЗ України (Дніпро)

2

0

0

2

4-23

0

Бомбардири:
8 – Владислав Гончаров («ЧНУ ім. П.Могили»);
7 – Владислав Лихненко («КНУ»);
6 – Микола Боярин («КНУ»), Асхар Юссеф («ЗДМУ»);
5 – Роман Мізернюк («ЧНУ ім. П.Могили»), Хішам Ель Адмі («ЗДМУ»). 

Відзначимо, що у четвер, 23 лютого, ці команди зустрінуться знову, але вже у Запоріжжі. Гра відбудеться в спортзалі Запорізького національного університету і почнеться о 17 годині.

За матеріалами офіційного сайту Всеукраїнської футбольної асоціації студентів

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!