У Слов’янську відбувся футзальний турнір серед студентів + ФОТО

У спортивному комплексі Донбаського державного педагогічного університету пройшов обласний турнір серед студентів. У змаганнях взяли участь футзальні команди чотирьох ВНЗ Краматорська і Слов'янська.

Від імені президента ФФДО Максима Єфімова гостей і футзалістів привітав перший віце-президент обласної федерації футболу Олександр Косевич. Він підкреслив, що майбутнє донецького футболу в розвитку таких студентських змагань, дворового, шкільного футболу. Тому сьогодні пріоритетом у діяльності цієї громадської організації є зведення і будівництво майданчиків зі штучним покриттям, модернізація наявних спортивних залів. А славні традиції донецького футзалу належить відроджувати Асоціації цього виду спорту. Зараз її робочу групу очолює завідувач кафедри здоров'я людини, біології, фізичного виховання і фізичної реабілітації Донбаського державного педагогічного університету Владислав Дичко. Він висловив упевненість, що такі турніри стануть регулярними та окреслив найближчі перспективи розвитку цього виду спорту. 

У першому півфінальному матчі на майданчику зійшлися команда студентів факультету фізичного виховання ДДПУ і представники Донбаської державної машинобудівної академії. Основний час поєдинку не виявив сильнішого. Матч завершився з рахунком 1:1. Довелося визначати переможця за допомогою 6-метрових штрафних ударів. Але і в першій серії рахунок був нічийним 5:5.«Лотерея» продовжилася до першого промаху і врешті-решт нерви здали у гостей з Краматорська, які не потрапили в ствір воріт. У підсумку перемога господарів майданчика з рахунком 7:6. 

Другу півфінальну пару склали збірна команда ДДПУ і футзальна дружина Донбаського інституту техніки та менеджменту. Вже в дебюті позначилися рівень підготовки та зіграності спортсменів. У першій половині зустрічі майбутні педагоги провели у ворота суперників чотири м'ячі, а в другій – втримали цю перевагу. У підсумку більше ніж переконлива перемога слов’янців 8:3. 

У матчі за третє місце команда ДІТМ по ходу поєдинку вела з рахунком 5:0, але свою перевагу втримати не змогла. За кілька секунд до закінчення зустрічі в їхні ворота влетів шостий м'яч та її величність Фортуна посміхнулася суперникам – 5:6.

Не менш завзятим і напруженим був фінальний поєдинок. При цьому збірна ДДПУ весь час вела в рахунку, але більш молоді «дублери» не давали згаснути інтризі. Фінальний свисток пролунав за рахунку 5:3 на користь «збірників». Кращим воротарем турніру визнано Дмитро Рубан, який представляв команду ДДПУ. Кращими гравцями також названі Едуард Стрельцов з команди факультету фізичного виховання ДДПУ, Едуард Устинов з ДІТМа і Данило Гузенко з ДДМА.

Микола Гісь, спеціально для офіційного сайту Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!