«Енергія» – володар Суперкубка України-2018

Підопічні Валерія Легчанова двічі змушені були відіграватися у рахунку, але все ж здобули перемогу над херсонським «Продексімом».

Зустріч розпочалася з потужного тиску херсонців. Надзвичайно велика кількість небезпечних моментів біля воріт Андрія Пітулі змусила кіпера «енергетиків» рятувати свою команду після ударів Шотурми та Фетька. Натомість, з пострілом Ланка з гострого кута на 4-ій хвилині зустрічі страж воріт львів’ян не впорався. Мінімальна перевага «Продексіма» недовго зберігалася на табло, адже за чотири хвилини першим голом за свій новий клуб на офіційному рівні відзначився Петро Шотурма, який вдало замкнув пас свого екс-партнера за «Ураганом» – Ігоря Корсуна.

Неприємний старт змусив взяти тайм-аут Валерія Легчанова і невелика перерва дуже швидко подіяла. На 10-ій хвилині автором голу став новачок «Енергії» Мар’ян Пелех. Події у зустрічі розвивалися дуже стрімко і на 14-ій хвилині рахунок на табло палацу спорту «Галичина» знову був рівним. М’ячем відзначився той-таки Пелех, який реалізував передачу Олега Легендзевича і з близької відстані переграв Кирила Ципуна.

Номінальні гості мали дві нагоди, аби вперше вийти вперед. Однак, з ударом Пелеха впорався воротар «Продексіма», а вразити порожні ворота Ковальчуку завадив Скорий. А за хвилину до завершення тайму «мельники» покарали суперників за нереалізацію. Після передачі Клаудіньо серія з точних пострілів від новобранців команд продовжилася. На цей раз вдалося забити Михайлові Волянюку. Зрештою, на перерву суперники пішли за мінімальної переваги підопічних Карлоса Барбози.

Після перерви відбулася зміна кіпера у складі львів’ян і на паркеті з’явився Назарій Войтович. За перші три хвилини молодий воротар тричі врятував свої володіння, не дозволивши «Продексіму» відірватися на більшу відстань від «біло-зелених».

На 26-ій хвилині ще один чудовий момент мав Ковальчук. «Енергетики» поборолися в атаці і м’яч опинився на нозі у Віталія. Володіння Ципуна врятувала поперечка. За 6 хвилин мав оформлювати дубль Волянюк, однак, гравець херсонців не поцілив у ворота суперників з близької відстані після комбінації за участю Чуднова та Ланка.

Та все ж, вболівальники не залишилися без голів і після перерви. На 34-ій хвилині удар Тараса Кузя заблокував Клаудіньо і м’яч знову відскочив до Віталія Ковальчука. Десятий номер львів’ян зорієнтувався в епізоді і вирівняв ситуацію на табло.

За хвилину Клаудіньо міг знову вивести вперед «біло-синіх», але на заваді бразильцю стала стійка. Непогану можливість мав і Білоцерківець, який не зумів переграти Войтовича після сольного проходу.

Однак, перемогти у цьому двобої судилося «Енергії». Радевич розрізав захист суперника точним пасом на Легендзевича і Олег за дві хвилини до завершення матчу вперше вивів клуб з міста Лева вперед.

Херсонці пішли вперед з п’ятим польовим та мали декілька моментів, аби відзначитися, але Фумаса та Корсун свої нагоди не реалізували. Тож, 4:3 на користь команди Валерія Легчанова. «Біло-зелені» з сьомої спроби виборюють Суперкубок України, а «Продексім» вдруге поспіль зазнає невдачі у боротьбі за цей трофей.

«Продексім» – «Енергія» – 3:4 (3:2)

Голи: Євген Ланко (4), Петро Шотурма (8), Михайло Волянюк (19) – Мар’ян Пелех (10, 14), Віталій Ковальчук (34), Олег Легендзевич (38).

Попередження: Фумаса (40) – Степан Струк (40)

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!