Суперкубок України: передматчеві прогнози експертів

Вже у суботу, 8 вересня, у Львові розіграють між собою Суперкубок України з футзалу місцева «Енергія» та херсонський «Продексім». Існує чимало думок з приводу майбутнього володаря Суперкубку. Деякими з таких прогнозів поділилися з прес-службою Асоціації футзалу Львівщини відомі в Україні футзальні люди.

Василь Денис (екс-гравець львівської «Енергії»)

– Василю, кого вважаєте фаворитом у протистоянні за Суперкубок України з футзалу?

– У матчі такого рангу важко виділити фаворита. Втім, я буду вболівати і тримати кулаки за «Енергію». У грі за трофей віддавати завчасно перемогу не варто нікому. Тут уже буде все вирішуватись безпосередньо на майданчику. Хто краще налаштується на поєдинок, той і стане володарем Суперкубку.

– Як вважаєте, «енергетикам» піде на користь той факт, що матч за Суперкубок відбуватиметься на їхньому домашньому майданчику? Чи все ж таки це додатковий тягар відповідальності для «Енергії»?

– З одного боку, це може трішки сковувати «енергетиків», бо перейматимуться за результат, захочуть показати перед рідними вболівальниками усе, на що здатні. Втім, з іншого боку, як то кажуть, рідні стіни завжди гріють. Будемо сподіватися, що «Енергія» переможе.

– Завдяки чому, на Вашу думку, «Енергія» може здолати «Продексім» у матчі за Суперкубок України?

– Перш за все, завдяки своєму характеру. У нас на Західній Україні люди завжди славились своїм сильним характером, характером переможців. Футзалісти – не виняток. Впевнений, що «Енергія», як би не складався стан справ впродовж матчу, продемонструє свої бійцівські якості і змагатиметься до кінця.

Сергій Тригубець (екс-гравець «Енергії» та інших відомих українських клубів)

Сергію, хто, на Вашу думку, має перевагу у двобої за Суперкубок України?

– Я вважаю, що володарем Суперкубка повинна стати львівська «Енергія». Буду несамовито підтримувати «енергетиків» і вірю, що вони виправдають мій прогноз (посміхається…).

Завдяки чому «Енергія» може втілити Ваші передбачення в реальність, тобто здобути довгоочікуваний трофей?

– Перш за все, в «Енергії» є безмежне бажання виграти саме Суперкубок України, адже цей трофей «енергетики» ще ніколи не підіймали над власними головами. У складі «зелено-білих» є багато молодих гравців, амбітних, голодних до нагород, які хочуть довести, перш за все, самим собі, що вони кращі тих-таки легіонерів з «Продексіма».

На Вашу думку, чи не зіграє з «Енергією» злий жарт фактор рідних трибун у матчі за Суперкубок України?

– Гадаю, що поєдинок відбуватиметься в однакових умовах і для «Енергії», і для «Продексіма». «Херсонці» буквально тиждень тому брали участь у передсезонному турнірі «Lviv Open Cup», провели чотири матчі на майданчику палацу спорту «Галичина», тому вже звикли грати у Львові. Невеличкий відсоток переваги, який, тим не менш, є дуже важливим у такому матчі, може виникнути в «Енергії» у випадку, якщо прийде велика кількість рідних вболівальників. Якщо фанати будуть щиро підтримувати львівську команду, то, переконаний, перемога у такому важливому протистоянні не змусить себе довго чекати.

Мирон Кіндій (президент команди «ТВД», учасник матчу за Суперкубок України 2008 року)

Мироне, як Ви вважаєте, хто здобуде перемогу у Суперкубку України з футзалу?

– Безперечно, я завжди вболіваю за своїх. У цьому випадку «свої», звісно ж, «Енергія» (усміхається…). Хочу, щоб саме «енергетики» здобули Суперкубок. Втім, м’яч круглий, майданчик – рівний. «Продексім» добре укомплектована команда, тому протистояння буде серйозним. Гра покаже як воно буде, не хочу загадувати наперед.

Менше тижня тому у Львові «Продексім» з «Енергією» заочно перетинались на турнірі «Lviv Open Cup». У тих змаганнях «Продексім» здобув «срібло», а «енергетики» навіть не потрапили на п’єдестал. На Вашу думку, чи може перед матчем за Суперкубок чинити психологічний тиск на «львів’ян» той факт, що у домашньому для себе турнірі вони виступили гірше, аніж їхній майбутній опонент?

– Розумієте, всі передсезонні турніри, які відбуваються, немов дослідження головних наставників команд. Тренери, перш за все, хочуть поглянути у якому психологічному, тактико-технічному стані перебуває команда. Саме тому можна вигравати передсезонні турніри, а потім в чемпіонаті чи у принципових матчах, як от за Суперкубок, програвати. Я вважаю, можна принести в жертву якийсь турнір, щоб у кращий кондиціях підійти до вирішальних поєдинків.

На Вашу думку, як повинен у протистоянні за Суперкубок України зіграти майбутній володар трофею?

– Насамперед варто зіграти тактично грамотно. Команда, яка буде відчувати, що є трішки слабшою за свого опонента, виграє завдяки тактиці. Команда, яка відчуватиме себе фаворитом, не виходячи на майданчик, зробить велику помилку. Потрібно бути максимально сконцентрованим, що б не сталося. Переконаний, що буде захопливий двобій.

Андрій Федюк (колишній капітан «Енергії», гравець івано-франківського «Урагану»)

Андрію, як вважаєте, хто святкуватиме перемогу після поєдинку за Суперкубок України?

– Зазвичай фаворитом у матчі такого ґатунку є чемпіон країни. Таким, як ми знаємо, є «Продексім». Херсонська команда дуже добре укомплектована, має декілька рівноцінних «п’ятірок». Звичайно, «Енергії» буде дуже непросто. Втім, враховуючи дух «енергетиків», характер «львів’ян», можна сказати, що шанси на перемогу у Суперкубку України рівні. Який би склад у «зелено-білих» не був, хто б не йшов з колективу, вони завжди битимуться до кінця. А якщо додати ще й фактор рідного майданчика для «Енергії» у протистоянні з «Продексімом», то, переконаний, шанси на звитягу «50 на 50».

Як вважаєте, завдяки чому «Енергія» може переграти «Продексім» у матчі за Суперкубок України?

– Перш за все, завдяки серйозній мотивації. Нагадую, що «енергетики» ще ніколи не здобували нагороди Суперкубка України, тому бажання в них буде хоч відбавляй. По-друге, багато молодих гравців у команді, яким буде що доводити. І, звісно ж, я вже на цьому наголошував, рідні трибуни гнатимуть «Енергію» вперед за трофеєм.

Які Ваші очікування від протистояння за Суперкубок? Яку гру плануєте побачити?

– Відверто кажучи, я сумніваюся, що варто очікувати якоїсь неймовірної гарної гри. Слід врахувати те, що звітний поєдинок буде першим офіційним у новому сезоні як для «Енергії», так і для «Продексіма». Суперкубок – одна дуель, команди тільки входять у свій звичний ритм. Всі вболівальники, безперечно, скучили за офіційним футзалом, буде цікаво такий матч переглянути. Не думаю, що для обох команд ця гра стане якоюсь вирішальною, промовистою. Сумніваюся, що у бій будуть кинуті всі сили, втім, перемогти, звісно ж, хоче як «Енергія», так і «Продексім». Як і всі інші шанувальники українського футзалу, з нетерпінням чекаю цього поєдинку.

Джерело: Володимир Дидик, прес-служба АФЛ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!