«Кубок Губернатора»: «ХІТ» став переможцем турніру в Запоріжжі + ВІДЕО

У Запоріжжі завершився передсезонний представницький турнір «Кубок Губернатора». За підсумками трьох ігрових днів переможцем змагань став київський «ХІТ». На другому місці фінішувала покровська «Титан-Зоря», а почесну трійку замкнули господарі змагань – «АРПІ». Одеський «Юні-Ламан» посів підсумкову четверту сходинку. Пропонуємо Вашій увазі результати матчів третього ігрового дня.

«Uni Laman» (Одеса) – «Титан-Зоря» (Покровське) 0:6 (0:5, 0:1)
«Uni Laman»:
Кудімов, Зеленчук, Мікая, Шамотій, Чумак, Севрук, Циня, Захарян, Долгорук, Горпинич, Фещенко, Якубець, Байцур
Головний тренер: Сергій Бутенко
«Титан-Зоря»: Мельник, Тимощук, Єрьомін, Ященко, Мілінький, Малишко, Леміш, Лінник, Сторожук, Грицовець, Моспан, Шеховцов, Боргун
Головний тренер: Дмитро Камеко
Попередження: Кудімов (12) 
Голи: Єрьомін (4), Грицовець (6, 9, 18), Долгорук (20 - автогол), Леміш (38)
Розвиток рахунку: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 0:5, 0:6
Арбітри: Антон Ноєв (Запоріжжя), Ігор Дудінов (Дніпро), Данило Валуєв (Запоріжжя)

Стартові хвилини поєдинку пройшли у в'язкомій та досить рівній боротьбі. Одесити навіть спробували запропонувати «пресинг» підопічним Дмитра Камека, але помітно підсіли в бажанні творити вже після першого пропущеного м'яча. Прем'єрний гол відбувся на четвертій хвилині, коли Максим Лінник вдало знайшов Олега Єрьоміна після розіграшу кутового - 1:0. Наступні два голи у ворота частково деморалізованого «Юні-Ламана» були забиті з періодикою в дві хвилини. Спершу блискучим ударом у ближній верхній кут практично з нульового кута забив Валерій Грицовець (2:0), а потім у показовій двоходівці той же Грицовець точно відправив м'яч у ворота змінив Кудімова, який змінив Зеленчука – 3:0. Покровці перегравали суперника у всіх компонентах, і відчувалося, що це не останні їх забиті голи у ворота одеситів. В принципі, все так і сталося, і після невеликого безгольового відрізка хет-трик оформив невтомний Грицовець, а «гол у роздягальню» одесити привезли самі собі. М'яч у власні ворота після несильного удару Боргуна в напрямку Станіслава Моспана чітко закотив Андрій Долгорук - 5:0.

 Картина другого тайму дещо змінилася. Принаймні, у Богдана Тимощука, стража воріт «Титан-Зорі», почала з'являтися робота. Це гравці «Юні-Ламана» перестали з'ясовувати стосунки всередині колективу та цілком віддалися грі. Цілком можливо, що при такій істотній різниці в рахунку покровці свідомо відпустили ситуацію, але одесити дійсно провели непогану другу половину матчу. Гол престижу їм спорудити не судилося, а от ще раз виймати м'яч з власних воріт все ж довелося. Засмутити суперників покровцям допомогла наполегливість вихованця запорізького футболу Євгена Леміша. 30-річний гравець у красивому проході протягнув м'яч до володінь Володимира Кудімова, обігрався з асистентом Максимом Лінником і точно пробив – 6:0.

«АРПІ Запоріжжя» – «ХІТ» (Київ) 1:1 (0:1, 1:0)
«АРПІ Запоріжжя»:
Гурко, Ушаков, Борозенець, Будін, Лавриненко, Оліщук, Харченко, Фіде, Ессаргіні, Халід, Почебут, Трубаров, Тимченко, Огністий  
Головний тренер:
Олег Зозуля
«ХІТ»: Лисенко, Максименко, Коваленко, Чепорнюк, Борсук І. (к), Корнійчук, Борсук А., Журба, Смоловик, Колесніков, Жук, Медіідь, Тменов, Школьний, Літвінов
Головний тренер: Олег Лук'яненко 
Попередження: Харченко (12) – Жук (14), Літвінов (17)
Голи: Почебут (32) – Школьний (20)
На 17 хвилині Почебут не реалізував дабл-пенальті
Розвиток рахунку: 0:1, 1:1
Арбітри: Олег Іванов (Дніпро), Данило Валуєв (Запоріжжя), Антон Ноєв (Запоріжжя)

Головну страву турніру організатори залишили на «закуску». Тренерські штаби обох команд виставили бойові склади для старту. Так, у «АРПІ» гру починали досвідчені виконавці – Оліщук, Харченко, Лавриненко та Будін. У воротах місце зайняв Іван Гурко. У «ХІТа» – найкращий гравець 2016 року українського футзалу Журба, Чепорнюк, Медвідь і капітан столичної команди Ігор Борсук.

Зазначимо, що господарі вже в дебюті продемонстрували робочий настрій, виглядали цілісно і намагалися не дати можливості майстровитим суперникам заволодіти ініціативою. Хоча шанс досить швидко відкрити рахунок у киян з'явився вже на другій хвилині. Ударом через себе міг відзначитися Ігор Борсук, але влучив у стійку воріт. Потім Олександр Школьний опинився у виграшній ситуації і при виході сам на сам не зміг переграти Гурка. Гра набула динаміки, але до небезпечних моментів справа не доходила. На 12 хвилині стався перший по справжньому небезпечний момент і біля воріт гостей – Дмитро Харченко навісив на Андрія Будіна, той влучив у площину воріт, але дозаявлений напередодні матчу воротар киян, досвідчений Владислав Лисенко, був на висоті.

Запорожці тим часом не збавляли обертів, тим самим змусивши гравців «ХІТа» часто «фолити». До 15-й хвилини суперник вже був «на стрічці» і назбирав п'ять порушень. Через хвилину реакцію Гурка ударом майже з центру поля перевірив Олександр Корнійчук, але голкіпер відбив складний удар.

Відповіддю запорожців стала перспективна атака. Дмитро Харченко вже знайшов Оліщука, який вривався у штрафний майданчик, але, відчуваючи небезпеку ситуації, Максим Літвінов не став ризикувати і поклав на паркет гравця «АРПІ». Дабл-пенальті Олег Зозуля довірив виконати Максимові Почебуту, однак на цей раз спортивна фортуна була на боці гостей. Максим все зробив грамотно – розвів воротаря і м'яч по різних кутах, але точним удар не вийшов.

Кінцівка тайму явно пройшла в загостренні боротьби, так як моменти виникали біля обох воріт. У «АРПІ» добре прострілював активний Трубаров, накотили під удар Огністому, але м'яч вперто не хотів йти у ворота. Чергову нагоду забити не використав Олександр Школьний – не влучив у порожні ворота на «п'ятачку», Корнійчук здалеку послав снаряд впритул зі штангою, після удару зі штрафного з дев'яти метрів Колеснікова ворота запорожців врятував Лавриненко.

«ХІТ» притиснув гравців «АРПІ» до власних воріт і на заключній хвилині застав зненацька захист запорожців при виконанні «стандарту». Колесніков грамотно виконав «кутовий», а Олександр Школьний підставив ногу, замкнувши передачу гольовим ударом. 0:1. Розкішний шанс відігратися ще до перерви у «АРПІ» з'явився відразу ж після розіграшу з центру поля – Лавриненко довгим пасом знайшов у штрафному суперника Харченка, але досвідчений Лисенко вчасно зблизився і не дав можливості тому обробити м’яч і пробити по воротах.

Початок другого тайму знову змусив ожити трибуни «ЗАБівського» Палацу спорту. Команди, не зменшуючи швидкісного режиму, регулярно створювали небезпечні моменти. Намагався проявити себе Трубаров, у гостей прицільно пробивав Смоловик, Олександр Оліщук не влучив по м'ячу в гольовому епізоді, а капітан киян Ігор Борсук пробачив запорожців, не влучивши у порожні ворота.

На 27 хвилині запам'ятався якісний епізод, коли Ессаргіні протягнув м'яч через весь майданчик і надав право завершувати атаку Огністому, тому знову не пощастило. Десять хвилин ігрового часу після перерви гравці «АРПІ» не раз зривали оплески глядачів і здавалося, ось-ось вони зрівняють рахунок.

Олег Лук'яненко вирішив «пересмикнути» гру, випустивши п'ятого польового. Запорожці відбилися, а Гурко при першій же можливості зафіксувати м'яч, ледь не переправив його у порожні ворота «ХІТа» через весь майданчик.

Щасливою для господарів стала 32-а хвилина матчу. Андрій Будін виграв боротьбу за прийом м'яча у Школьного, встиг прийти на допомогу працьовитий Трубаров, і сміливий прорив знайшов набігаючого на ворота Почебута – 1:1.

«ХІТ» продовжив облогу з п'ятим гравцем, але підібрати ключ до воріт Гурка було непросто. Та й варто відзначити чітку і, головне, надійний захист у виконанні гравців «АРПІ». Закінчували поєдинок команди при максимальному нервовому напруженні, однак запорожці не забули блиснути холоднокровністю і вистояти. І хоча зараз мова не йшла про виграш у чудово укомплектованого столичного клубу з чемпіонськими амбіціями, все ж варто визнати – бойова нічия для запорожців на кшталт перемоги.

Олег Лук’яненко (головний тренер ФК «ХІТ» (Київ)):

- Хороший турнір вийшов. «Кубок Губернатора» добре вписався в наш план підготовки до майбутнього сезону. Можливо, нам хотілося б бачити більш сильних суперників, але на даному етапі нас все влаштовує. Спасибі організаторам, які нас запросили, умови нам сподобалися. По грі відчувалося, що наша команда знаходиться «під навантаженням», і третій матч вже давався важче двох попередніх. Ми приїхали після важкого збору, де хлопці працювали в режимі дворазових тренувань, але це нормальний процес.

Олег Зозуля (головний тренер МФК «АРПІ Запоріжжя»):

- Насамперед, хочу висловити слова вдячності всім тим людям, які були причетні до організації цього турніру. Для нас він став дуже повчальним. Дякуємо нашим уболівальникам! Всі три дні вони нам допомагали своєю енергетикою в роботі на майданчику.

Що стосується гри, то ця нічия для нас своєрідна перемога. Перемога насамперед над самим собою. Хлопці витримали в гострій боротьбі з сильною командою, виконали установку на гру, і хоча у нас зараз клас команди трохи нижче, ніж у «ХІТа», ми виглядали явно не гірше. Величезна вдячність всім гравцям.

По закінченню матчу «АРПІ» - «ХІТ» відбулася офіційна церемонія закриття «Кубку Губернатора», під час якої команди-учасники та призери отримали нагороди з рук чарівного керівника управління молоді, спорту та фізичної культури обласної державної адміністрації Наталії Власової та президента Запорізької обласної асоціації футзалу Віталія Ніколаєнка. У підсумковій розкладці третє місце дісталося господарям передсезонного турніру – гравцям «АРПІ Запоріжжя», друге у представників покровського клубу «Титан-Зоря», а переможцями «Кубку Губернатора-2017» прогнозовано стали столичні футзалісти з ФК «ХІТ».

Також були відзначені найкращі гравці турніру: приз кращого найворотаря у голкіпера «АРПІ» Івана Гурка, кращим бомбардиром з п'ятьма забитими голами став Олександр Школьний («ХІТ»), а титул найкращого гравця змагань отримав вихованець футбольної школи запорізького «Металурга», нині виступаючий за «Титан-Зорю» Олег Єрьомін.

За матеріалами офіційної інтернет-спільноти ФК «АРПІ Запоріжжя» 
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!