«Кубок Губернатора»: результати першого ігрового дня

Пропонуємо Вашій увазі результати першого ігрового дня турніру «Кубок Губернатора», який стартував у Запоріжжі.

«ХІТ» (Київ) – «Титан-Зоря» (Покровське) 5:4 (2:0, 3:4)
«ХІТ»:
Максименко, Коваленко, Чепорнюк, Борсук І., Корнійчук, Борсук А., Журба, Смоловик, Колесніков, Жук, Медвідь, Тменов, Школьний, Літвінов
Головний тренер: Олег Лук'яненко
«Титан-Зоря»: Мельник, Тимощук, Єрьомін, Ященко, Мілінькій, Малишко, Леміш, Лінник, Сторожук, Грицовець, Моспан, Шеховцов, Боргун
Головний тренер: Дмитро Камеко
Попередження: Тменов (10) – Грицовець (27), Шехоцов (27), Леміш (35)
Голи: Корнійчук (9, 36), Смоловик (10), Літвінов (30), Школьний (40) – Боргун (22, 38), Шеховцов (27), Грицовець (34)
Розвиток рахунку: 1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4

Вже в перші хвилини зустрічі підопічні Дмитра Камека запропонували киянам агресивний футзал і створили як мінімум два гольових моменти, але в завершальній фазі атак покровцям не вистачало точності. «ХІТ» у той час же відповів гострим епізодом – вивірена передача від воротаря на досвідченого Сергія Журбу, і той з розвороту спробував обіграти не менш досвідченого Андрія Мельника. Воротар покровців впорався із ситуацією. Кияни, витримавши стартовий спурт опонентів, поступово включилися в швидкісний ритм і помітно додали. Як наслідок,  почали з'являтися і гольові моменти. Команди діяли в гострій боротьбі, яка нерідко закінчувалася дрібними фолами. А результаті на дев'ятій хвилині у «Титан-Зорі» вже було п'ять порушень, так і шостий фол не змусив себе довго чекати. Десятиметровий призначений у ворота Мельника гарматним ударом у нижній лівий від воротаря кут виконав Олександр Корнійчук – 1:0. Покровці, не встигнувши отямитися після пропущеного голу, тут же були змушені знову розіграти з центру поля. Це швидшим за всіх в чужій воротарській зоні виявився Євген Смоловик – 2:0 .

І без того напружений сценарій поєдинку загострився. Дмитро Камеко закликав своїх гравців зробити акцент на дальніх ударах, і, варто відзначити, двічі гравці «Титан-Зорі» були близькі до мети. Здалеку добре приклався до м'яча активний Орест Боргун, перевірив ближній воротарський кут Валерій Грицовець. Втім, «ХІТ» у ті хвилини виглядав більш виграшно і холоднокровніше. Враховуючи загальну динаміку фолів - 5:6, команди закінчували тайм дуже обережно.

Після перерви гравці «Титан-Зорі» знову запропонували пресинг суперника, і через дві хвилини були винагороджені взяттям воріт. Зі штрафного в дальній кут прицільно пробив Орест Боргун - 2:1. Подальші події матчу представляли собою гольову перестрілку з безперервними активними діями обох команд.

Чітку взаємодію демонструє «ХІТ»: вихід «два в два» і реалізація моменту – 2:2 з авторством Дмитра Шеховцова. 3:2 – з передачі Журби з льоту потрапляє по снаряду Максим Літвінов. Тут же «ХІТ» зусиллями Микити Тменова міг збільшувати перевагу, але сильний удар прийшовся в поперечину воріт. «Титан-Зоря» не здається і чіпляється за кожен м'яч. Б'є в штангу Грицовець, добиває, потрапляючи в суперника, а вже буквально в наступній атаці наполегливість Валерія приносить свої плоди і той зрівнює рахунок – 3:3. Олег Лук'яненко спішно бере «хвилину», і командний «піт-стоп» спрацьовує. Контратака по суті «три в один» нехай не з першої спроби, але все ж завершується черговим взяттям воріт покровців – 4:3. Цього разу на добиванні відрізняється автор першого забитого м'яча у звітній зустрічі Олександр Корнійчук. «Титан-Зоря» кидає в бій п'ятого польового і холоднокровно розігрує зайвого – дубль оформив Орест Боргун (4:4). Швидше за все, більш логічним став би нічийний результат поєдинку, але іншої думки на цей рахунок були підопічні Олега Лук'яненка. Їх, перш за все, дисципліна у виконанні стандартів виявилася визначальною. За 50 секунд до фінального свистка «ХІТ» розігрує кутовий: Чепорнюк знаходить Журбу, той пробив у голкіпера, а на добиванні у виграшній позиції виявляється Олександр Школьний. Підсумок стартового матчу «Кубка Губернатора-2017» вольова перемога столичної команди – 5:4.

«АРПІ Запоріжжя» – «Uni Laman» (Одеса) 2:1 (0:1, 2:0)
«АРПІ Запоріжжя»:
Гурко, Ушаков, Борозенець, Будін, Лавриненко, Оліщук, Харченко, Фіде, Ессаргіні, Халід, Почебут, Трубаров, Тимченко, Огністий
Головний тренер: Олег Зозуля
«Uni Laman»: Кудімов, Зеленчук, Мікая, Шамотій, Чумак, Севрун, Циня, Захарян, Долгорук, Горпинич, Фещенко, Якубець, Байцур
Головний тренер: Сергій Бутенко
Голи: Почебут (23), Оліщук (28) – Горпинич (14)
Розвиток рахунку: 0:1, 1:1, 1:2

Після вражаючої прем'єрної дуелі з дев'ятьма забитими голами глядачам вдалося перевести подих під час урочистої церемонії відкриття змагань, а на параді постав весь ростер учасників «Кубку Губернатора». Зі словами привітання до гравців та вболівальників звернувся заступник голови обласної державної адміністрації Едуард Гугнін, який висловив надію на швидке відродження минулих традицій запорізького зального футболу і від імені Губернатора побажав спортсменам пройти турнірну дистанцію в цікавій і безкомпромісній боротьбі.

До того часу трибуни Палацу спорту тресту «Запоріжалюмінбуд» вже були практично заповнені, адже місцева публіка з нетерпінням чекала дебюту на домашній арені оновленого складу «АРПІ» на чолі з новоспеченим наставником Олегом Зозулею. У суперники запоріжцям організатори визначили гравців «Юні-Ламана», які в минулому чемпіонаті зуміли задовольнитися останнім рядком турнірної таблиці серед команд Екстра-ліги. Проте, якщо у когось була упередженість по відношенню до опонентів, то у тренерського штабу запорожців вона точно була відсутня. Олег Зозуля під час відкритого тренування для представників місцевих ЗМІ, яке відбулося днем раніше, чітко позначив цілі для своєї команди – намагатися по максимуму використовувати будь-яку можливість навчатися в бою. Незважаючи на позицію аутсайдера минулого сезону, одесити все ж у минулому чемпіонаті провели два десятки рівневих матчів, яких в послужному списку «АРПІ» поки не значиться. Саме тому для оновленого запорізького клубу очікувався складний і відповідальний матч.

Старт поєдинку главком «АРПІ» довірив перевіреним бійцям. Починали зустріч Оліщук, Будін, Харченко і Лавриненко. На останньому рубежі закривав позицію новобранець Іван Гурко, який пограв у командах елітного дивізіону, зокрема, за харківський «Моноліт» і «Кардинал» з Рівного. Гра почалася обережно і помітно відрізнялася від попередньої. Насамперед, це стосується якості так званої «культури пасу», не кажучи про швидкості переміщень і прийняття рішень гравцями. І це стосується не тільки господарів майданчика. Хоча не варто забувати, що для гравців «АРПІ» це була своєрідна прем'єра перед своїм глядачем, а подібні дебюти завжди супроводжуються додатковим психо-емоційним підтекстом. Процес звикання до нових умов роботи на підвищених обертах для запорожців затягнувся на десять хвилин ігрового часу, після чого гравці «АРПІ» створили перший більш-менш небезпечний ігровий епізод. Олександр Оліщук отримавши чудову передачу від Дмитра Харченка на хід, на правій бровці втік на побачення з голкіпером одеситів, але не зумів переграти Володимира Кудімова. Через хвилину Халід Сауді, який так не зумів надалі повноцінно увійти в гру, просто зобов'язаний був замикати простріл Максима Почебута попаданням у ворота. Партнер все зробив, щоб вивести на ударну позицію марокканця, однак, сьогодні був явно не день представника Північної Африки.

А ось одесити вичавили максимум з по суті першого ж зручного моменту. Причому відкрити рахунок у грі суперникам допомогли самі запорожці, а саме Андрій Будін, який спробував віддати ефектний пас партнеру, відкатив м'яч назад стопою, і схибив. Передача вийшла якраз на набиравшого швидкість Романа Горпинича - 0:1. «АРПІ» притиснуло до воріт суперника, при цьому двічі небезпечно пробивав націлений на результат Максим Почебут. Олег Зозуля замінив Сауді на свіжого Огнистого, але всі спроби запорожців зрівняти рахунок до перерви так і не увінчалися успіхом.

Більше конструктиву і думки читалося в діях гравців «АРПІ» вже на старті другої двадцятихвилинки. Команда Олега Зозулі почала грати без зайвої суєти, більш дисципліновано. За дві хвилини господарі встигли створити три непоганих моменти, але Харченку, Олищуку, а потім Почебуту поки не щастило. Нагородою запорожцям за активність став красивий гол на 23 хвилині у виконанні Максима Почебута. Цей гравець самовіддано взяв на себе ініціативу, позбувся опіки і вивіреним ударом відправив м'яч у праву «дев'ятку» - 1:1. Незабаром довелося попрацювати і запорізькому воротареві. Іван Гурко відбив складний удар у виконанні Гора Захаряна. Відзначимо, що в подальшому кіпер «АРПІ» ще не раз зривав оплески завдяки своїй відмінній реакції. Розвинути перевагу господарям на 28 хвилині допоміг досвідчений Оліщук, коли Олександру вдалося забити ефектний гол з-під захисника - 2:1. До завершення матчу залишалося ще багато часу, тому грати на утримання рахунку запорожці не збиралися. Слід зазначити, що, повівши в рахунку, команда продовжила грати задирливо і, головне, уважно, чого, до речі, не спостерігалося до перерви. Небезпечних моментів, створених гостями просто не було, а ось у «АРПІ» їх можна було нарахувати як мінімум п'ять. Причому в більшості випадків на вістрі опинявся невтомний Почебут. У кінцівці «Юні-Ламан» спробував змінити хід гри завдяки виходу п'ятого польового і практично з фінальною сиреною в спірній ситуації змусив помилитися захист запорожців, але рішення арбітра було на боці господарів. Яскрава і дуже необхідна перемога в психологічному плані «АРПІ» з рахунком 2:1, що дає право прогнозувати подальший прогрес молодого колективу під керівництвом Олега Зозулі та Едуарда Босенка.

Сергій Бутенко (головний тренер МФК «Uni Laman»):

- Вийшла хороша, рівна гра. Обидва голи ми пропустили після помилок, але і господарі теж «обрізалися» і отримали забитий м'яч. У «АРПІ» зараз підібрався непоганий склад, наскільки я знаю, є люди, які пограли і в Польщі та у командах Екстра-ліги. Тобто, сформована боєздатна команди. Ми приїхали в Запоріжжя після зборів, плюс у нас не вистачає кількох основних гравців. Будемо награватися цим робочим складом перед початком чемпіонату.

Олег Зозуля (головний тренер МФК «АРПІ Запоріжжя»):

- Насамперед, хочу подякувати керівництву клубу за те, що організували цей турнір. Вже перші ігри показали, що футзал в Запоріжжі люблять і цінують. Впевнений, що глядачам теж не довелося нудьгувати. Обидва матчі по інтризі і за напруженням слабо нагадували товариські матчі, і це всім на користь. Звичайно ж, особливі слова подяки нашим уболівальникам! Ми всі хвилювалися, і підтримка була дуже необхідною.

По грі, думаю, багато побачили, що перший тайм був дещо сумбурною, але ми його не програли. Моментів у нас було більше, ніж у суперника. Варто віддати належне хлопцям, які після пропущеного гола не опустили рук, а продовжували працювати. В роздягальні під час перерви пояснив, де потрібно додати і команда ожила. Хотілося більше агресії і емоцій. В результаті все вийшло. Після перерви у нас було набагато більше моментів, і якби ми забили бодай пару м'ячів, картина гри змінилася до невпізнання. Хлопці впоралися зі своєю роботою на чотири з плюсом, але сьогоднішній матч – це вже історія. Завтра новий день, нові випробування.

- Судячи по грі, яку видали футзалісти «Титан-Зорі», наскільки складною буде ваша зустріч з ними?
- Всі ігри на турнірі будуть непростими. І проти команди з Покровського в тому числі. З «ХІТом» вони билися дуже гідно. Видно, що команда швидкісна, підготовлена – комбінації, вводи з ауту і кутового, розіграш стандартних положень. У мене є ніч для аналізу (посміхається), а там подивимося.

За матеріалами офіційного сайту Запорізькох обласної Асоціації футзалу

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!