Кубок Свободи – 2016 у Хмельницькому. Огляд матчів другого ігрового дня (+ ВІДЕО)

«Продексім» та «Енергія» вдруге перемагають на «Кубку Свободи-2016», хмельницький «Сокіл» у драматичному поєдинку здолав опір «ВРЗ», «Титан-Зоря» в гольовій перестрілці виявилася влучнішою за «Епіцентр К Авангард».

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Продексім» (Херсон) – 0:5 (0:3)
Арбітри:
Чубінський (Київ), Божко (Хмельницький)
Голи: А. Чуднов (1), Кисельов (13), Фетько (16, 37), Калуков (28)
«Кардинал-Рівне»: Дурбан, Свинарчук, Басич, Філь, Кручок, Петрик, Фаренюк, Мануйленко, Таранович, Піддубний, Дармовіс, Зелінський, Новак, Концеба
«Продексім»:Ципун, Скорий, В. Чуднов, А. Чуднов, Ланко, Федорченко, Кисельов, Холоша, Бербенцев, Бессалов, Фетько, Калуков, Михайленко
Попередження: Скорий (30), Ципун (34)

Програму другого ігрового дня «Кубку Свободи-2016» відкривав двобій між «Кардиналом-Рівне» та херсонським «Продексімом».

Фактично, вже перша атака у матчі увінчалася взяттям воріт. Ланко пасом з глибини вивів на ударну позицію Андрія Чуднова, а той влучно пробивши з розвороту у ліву «шістку» змінив нулі на табло – 0:1. Той ж таки Андрій Чуднов встигав відпрацьовувати і в захисті, винесши сферу з «стрічечки» порожніх воріт після удару Філя. Цей епізод значно додав концентрації підопічним Ігоря Москвичова, які всередині першого тайму подвоїли власну перевагу у рахунку. Власне, гольова комбінація видалася на заглядіння: Федорченко чудовим пасом врозріз вивів на побачення із кіпером Кисельова, який ефектним «черпачком» підсік сферу над голкіпером – 0:2. Цей гол остаточно надламав морально рівненців. Супершанс змарнував Михайленко, який вийшовши віч-на-віч із Свинарчуком, у завершальній стадії пробив повз ворота, однак відпочивати команди пішли таки за розгромного рахунку на користь «Продексіма». Третій м’яч «мельників» у грі провів добре знайомий подільським вболівальникам Фетько, якому після націленого прострілу з флангу у виконанні Бербенцева залишалося не промахнутися з кількох метрів – 0:3.

В другому таймі ігровий малюнок на майданчику не змінився. Ігрова ініціатива цілковито продовжувала залишатися під контролем підопічних Ігоря Москвичова, які створювали момент за моментом біля воріт свого опонента. То «Кардинал-Рівне» рятував від неприємностей Свинарчук, якому частенько доводилося вступати у гру, то самі херсонці відверто вибачали суперника, не влучаючи у ціль із забійних позицій. Все ж остаточно вирішилося на 28-ій хвилині, коли Калуков точним ударом в нижній кут з-за меж воротарського довів перевагу «Продексіма» до чотирьох забитих м’ячів – 0:4. Лише після цього рівняни зуміли прийти в себе і створили декілька перспективних моментів, однак реалізувати їх підопічним Сергія Піддубного не вдалося. Найближчим ж до того, аби змінити цифри на табло був Мануйленко, який від душі приклався зльоту під поперечину після розіграшу кутового, однак Ципуну не без проблем таки вдалося ліквідувати загрозу. Останнє ж слово у матчі залишилося за командою з Херсона. Бессалов, уникнувши підкату від активного Мануйленка, вивів на ударну позицію Фетька, який з кількох метрів розстрілявши голкіпера оформив таким чином дубль – 5:0 на користь «Продексіма», який вдруге перемагає на «Кубку Свободи-2016» із «сухим» рахунком, і продовжує лідирувати у підгрупі «В».

«Сокіл» (Хмельницький) – «ВРЗ» (Гомель, Білорусь) – 5:4 (1:0)
Арбітри:
Дараган (Київ), Подворний (Хмельницький)
Голи: Мартинюк (10, 30), Хамдамов (24), Шеремета (29), Педяш (33) – Григорьєв (23), Гончаров (24), Лемешко (30), Селюк (38)
«Сокіл»: Тимощук, Бакінський, Чех, Власович, Лисенко, Шеремета, Подлюк, Педяш, Кручек, Зубик, Моспан, Щербань, Хамдамов, Мартинюк
«ВРЗ»: Дегтяренко, Матвієнко, Гончаров, Клочко, Селюк, Григорьєв, Лемешко, Аветисян, Рябцев, Куді, Коваль, Пинчук, Березовський
Попередження: Моспан (23) –  Коваль (25), Селюк (28)
На 31-ій хвилин Щербань не реалізував дабл-пенальті (воротар)

Наступними на паркет вийшли хмельницький «Сокіл» та «ВРЗ» із Гомеля. Забігаючи наперед відзначимо, що за змістом продемонстрованої гри даний матч можна поки що назвати кращим на турнірі. Обидві команди подарували численним глядачам незабутнє видовище, у якому інтрига жила до самісінького фінального свистка.

Перший небезпечний момент у зустрічі створили номінальні гості. Постріл Клочка прийшовся у стійку, а далі чудеса воротарської реакції продемонстрував Тимощук, парирувавши добивання від Матвієнка. Цей епізод став «тривожним дзвіночком» для хмельничан, яких несамовито підтримували рідні трибуни. Двічі змушував вступати у гру Дегтяренка Подлюк, який потужно пробивав з середньої дистанції, однак кіпер білорусів із своєю роботою справлявся. Але і він виявився безсилим на 10-ій хвилині, коли Мартинюк, виявившись першим на м’ячі після відскоку від захисника, блискуче вдотик пробив у праву «шістку» з кута воротарського – 1:0. В наступній атаці той ж таки Мартинюк міг офомлювати дубль, але опинившись на ударній позиції після зразкового пасу від Шеремети пробив точнісінько у голкіпера «ВРЗ». Поступово двократний чемпіон Білорусі зумів переламати хід подій на паркеті, і тоді біля воріт «Сокола» стало по-справжньому гаряче.Двічі хмельничан рятував каркас воріт, який приймав на себе гарматнч постріли Григорьєва та Гончарова, а одного разу овації трибун зірвав Тимощук, який ціною пошкодження врятував свою команду від вірного голу, парирувавши «мертвий» м’яч після удару активного Гончарова у падінні.

Другий тайм видався не менш цікавим. Вже в його дебюті відновив паритет у рахунку Гончаров, який могутнім ударом зі штрафного зняв павутину із правої «дев’ятки» воріт Бакинського – 1:1. Проте раділи білоруси недовго. Рябцев невпевнено зіграв у захисті, подарувавши м’яч Хамдамову, і той ефектно підсікши шкіряний снаряд у лівий верхній кут знову вивів хмельницький клуб вперед у рахунку – 2:1. Цей гол не вибив з колії гравців «ВРЗ», які стали ще настирніше діяти у атаці, і вже дуже швидко знову повернули рівновагу у цифрах на табло. Дуже своєчасний м’яч для номінальних гостей забив Гончаров, який вдало зіграв на випередження після прострілу Клочка на дальню стійку – 2:2. А далі пішли емоції та навіть картки, і за такої гри першими не витримали нерви у «ВРЗ», які перевищили допустимий ліміт фолів. Щербань міг знову вивести вперед «Сокіл», однак з дабл-пенальті не зумів переграти Дегтяренка. Гол у ворота білорусів ж вперто назрівав з кожною секундою ігрового часу, і стався на 29-ій хвилині, коли після класного швидкого переходу з оборони в атаку Шеремета після навісної передачі  від Мартинюка невідпорно зльоту пробив під поперечину – 3:2. Цей гол неабияк додав спортивної злості гравцям «ВРЗ», які стали атакувати з ще більшим азартом та завзяттям. Григорьєв гарматним пострілом знову перевівив на міцність каркас воріт «Сокола», але вже наступна атака стала для гостей нашого турніру гольовою. Гол-красень вдався Лемешку, який після розіграшу ауту наче рукою поклав сферу точнісінько у праву «дев’ятку» метрів з 20-ти – 3:3. Вдалий розіграш «стандарту» вже дуже швидко приніс успіх і хмельничанам: Педяш з ауту виконав націлений простріл на дальню стійку, де Мартинюк з кількох метрів підправивши сферу у ціль, оформив дубль у матчі – 4:3. Через декілька хвилин Педяш записав і на свій рахунок забитий м’яч, після скидки Щербаня з флангу влучно пробивши під поперечину з лінії воротарського – 5:3. «ВРЗ» взяв тайм-аут, після якого перейшов на гру в п’ять польових, і невдовзі ця тактика увінчалася успіхом для двократного чемпіона Білорусі: після одного із затяжних розіграшів Селюк гарматним пострілом впритирку з стійкою метрів з 15-ти знову відродив інтригу в грі – 5:4. В останні хвилини «ВРЗ» відчайдушно намагався врятуватися від поразки, проте хмельничанам ціною надзусиль таки вдалося втримати переможний результат – непроста перемога «Сокола» у цьому надемоційному матчі із рахунком 5:4, і завдяки цьому успіху хмельницький клуб виходить на другу позицію у підгрупі «А».

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Титан-Зоря» (Покровське) – 4:6 (1:5)
Арбітри:
Лутій (Київ), Жмурко (Хмельницький)
Голи: Лужанський (16), Дрозд (28), Жеріков (29), Марченко (39) – Грицовець (5), Леміш (13), Мілінький (15), Ментянник (16), Пічкуров (17), Боргун (34)
«Епіцентр К Авангард»: Цибенко, Лужанський, Марченко, Свиридов, Дрозд, Жеріков, Федосюк, Коваленко, Болтнєв, Леонов
«Титан-Зоря»: Мельник, Васильченко, Доманський, Пічкуров, Боргун, Шеховцов, Мілінький, Ментянник, Леміш, Грицовець, Лінник, Кожем’яка, Шпигарь
Попередження: Федосюк (17), Жеріков (33)
На 20-ій хвилині Пічкуров не реалізував дабл-пенальті (повз ворота).

Видовищним та багатим на забиті м’ячі видався також наступний поєдинок другого ігрового дня «Кубок Свободи-2016», у якому зустрічалися одеський «Епіцентр К Авангард» та «Титан-Зоря» з Покровського.

Розпочався матч з атак номінальних гостей, яким вдалося провести швидкий м’яч. Це Грицовець виявився в потрібний час та в потрібному місці після розіграшу ауту, і буквально з метра заштовхав шкіряний снаряд у ціль – 0:1. Цей гол додав бадьорості «будівельникам», які відразу могли відігратися, проте підступний постріл Дрозда у красивому стрибку парирував Мельник, а коли вже і він був безсилим, за «титанів» зіграв каркас воріт, який прийняв на себе удар Лужанського. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Лінник після чудової гри у відборі відпасував ліворуч на набігаючого Леміша, який, витримавши гросмейстерську паузу, невідпорно пробив у дальній верхній кут – 0:2. Після цього одесити, користуючись боксерською термінологією, на деякий час потрапили у стан гроггі, чим з успіхом скористалися їх суперники, які ще двічі протягом однієї хвилини змусили капітулювати Цибенка. Спочатку довів рахунок на табло до розгромного Мілінький, який точним ударом з кута воротарського замкнув зразкову передачу врозріз від Кожем’яки, а через декілька миттєвостей поринув у обіймах партнерів і Ментянник, який після скидки від Пічкурова з другої спроби таки переграв кіпера «Епіцентру К Авангард» – 0:4. Одесити миттєво відповіли голом Лужанського, який після розкішного пасу з флангу від Болтнєва з кількох метрів розстріляв Мельника, однак розвинути свій успіх підопічним Павла Ардаковського не судилося. Навпаки, одесити розпочали помітно нервувати, не встигаючи за своїми більш спритними та технічними опонентами, і як наслідок, часто вимушені були зривати стрімкі випади «Титану-Зорі» за допомогою порушень правил гри, і як наслідок під завісу першої 20-ти хвилинки отримали за «перевищення ліміту» відразу два дабл-пенальті у власні ворота. В обох випадках до «точки» підходив капітан покровців, Павло Пічкуров, однак лише одна його спроба виявилася гольовою – 1:5, і за такого рахунку суперники вирушили на перерву.

У другій 20-ти хвилинці «Титан-Зоря» вирішила відверто перейти у економ-режим, тримаючи у голові вирішальний матч групового етапу проти «Продексіму», і це ледве не зіграло злий жарт з підопічними Віталія Соломки. Одесити стали отримувати забагато вільного простору, чим скористалися по черзі Дрозд та Жеріков, які по черзі змусивши капітулювати Васильченка протягом однієї хвилини відродили інтригу у матчі – 3:5. «Титану-Зорі» аби уникнути нервової кінцівки довелось в екстренному порядку «повертатися» у гру, і невдовзі спалах атакувальної активності покровців увінчався голом Боргуна, який після чудової передачі Грицовця з глибини в один дотик прицільно пробив у шпарину між кіпером та стійкою – 3:6. До честі одеситів, вони не опустили руки, і бились до останнього, за що були винагороджені голом Марченка під завісу гри, однак на більше зусиль «Епіцентра К Авангарду» у цьому матчі не вистачило – результативна перемога «Титану-Зорі» із рахунком 6:4, яка продовжує обіймати другу сходинку у підгрупі «В».

«ЛТК-ІнБев-НПУ» (Луганськ-Київ-Житомир) – «Енергія» (Львів) – 1:2 (0:0)
Арбітри:
Чубінський (Київ), Куцак (Хмельницький)
Голи: Поночовний (30) – Радевич (25), Федюк (33)
«ЛТК-ІнБев-НПУ»: Соколовський, Дзюба, Цапов, Мороховець, Зеленкевич, Чеберяк, Поночовний, Директоренко, Карбула, Концеба, Бакум, Сухов, Паламарчук
«Енергія»: Пітуля, Войтович, Кардаш, Стефанків, Струк, Федюк, Мик. Грицина, Радевич, Кордоба, Багряк, Мих. Грицина, Легендзевич, Кузь, Денис
Попередження: Дзюба (22) – Федюк (5), Багряк (13), Кордоба (34), Легендзевич (36)
Вилучення: Дзюба (31, друге попередження)

Завершував програму другого ігрового дня «Кубку Свободи-2016» двобій між «ЛТК-ІнБев-НПУ» та львівською «Енергією».

Основні події у матчі відбулися після перерви. Як і в першому таймі суперники вмикали високі швидкості, а гра проходила на зустрічних курсах, що приносило неабияке задоволення численним вболівальникам, які дочекалися забитих м’ячів на 25-ій хвилині. Відкрив рахунок у зустрічі Радевич, який обігравшись із Миколою Грициною, класно пробив з лінії воротарського у праву «дев’ятку» – 0:1. На куражі «енергетики» могли відразу забити і вдруге, проте Сухову дивом вдалося врятувати номінальних господарів після удару впритул від Кузя. Поступово «телефоністи» зуміли вирівняти гру, і біля воріт чинного чемпіона країни, який в цьому матчі, до речі, задіяв усіх трьох голкіперів, ставало все гарячіше. Особливої похвали заслуговують дії Бакума, який в цьому матчі був істинним диспетчером атак «ЛТК-ІнБев-НПУ». Саме Роман став автором гольової передачі, перевівши м’яч з флангу у центр воротарського, де ніким не прикритий  Поночовний зусиль партнера не змарнував, влучно вдотик пробивши впритирку із стійкою – 1:1.

Пристрасті ж на майданчику тим часом продовжували розпалюватися все більше та більше, емоції били через край, і на 31-ій хвилині не витримали нерви у капітана «ЛТК-ІнБев-НПУ», Віталія Дзюби, який отримавши другий «гірчичник» у матчі, залишив свою команду в чисельній меншості. «Енергії» було гріх не використати такий «подарунок», що з успіхом і вдалося чинному чемпіону України. Після одного з затяжних розіграшів Михайло Грицина виконав націлений простріл на дальню стійку, де Федюк, який вчасно відкрився у вільну зону, з кількох метрів розстріляв Сухова – 1:2. «ЛТК-ІнБев-НПУ» до останнього намагався врятуватися від поразки, змінивши голкіпера на п’ятого польового, і на останніх секундах зустрічі цілком міг зачепитися за нічию, проте Цапов своїм супершансом не скористався, після ювелірної передачі від Бакума не зумівши у ближньому бою переграти Войтовича. В підсумку – непроста перемога «Енергії» із рахунком 2:1, яка за підсумками 2-ого туру із стовідсотковим показником у власному доробку лідирує у підгрупі «А».

За матеріалами офіційного сайту ФК «Спортлідер+»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!