Кубок Водяна. Фінальний день. Пряма трансляція

Пропонуємо Вашій увазі прямі трансляції та звіти про вирішальні матчі міжнародного турніру «Кубок Водяна», який добігає кінця в Одесі

Матч за п'яте місце. «ПСВ» - «Uni-Laman» - 2:2 (по пенальті - 4:5)
Голи:
Таранчук 10, Недолуженко 12 – Коптєв 10, Коптєв 17
«ПСВ»: 1.Кіба, 17.Снігур, 13.Недолуженко, 5.Найбулаєв, 8.Войніков, 10.Таранчук, 23.Лебединський, 16.Ляхович, 18.Копко, 11. Чистяков, 3.Мельник.
«Uni-Laman»: 1.Кудімов, 2. Рахметов, 13. Коптєв, 9. Гавриленко, 11.Лоскутов, 5.Якубець, 17.Ємельянов, 69.Долгорук, 6.Захарян, 70.Гірка, 8.Солодов, 10.Фещенко, 95.Чумак, 22. Горпинич, 7.Циня, 20.Дімітров, 50.Варвонець
Попередження: Мельник 9, Войников 10, Таранчук 21 – Лоскутов 25, Гірка 25.
Серія пенальті:
Коптєв 0:1
Лебединський 1:1
Лоскутов 1:2
Найбулаєв 2:2
Гірка 2:3
Недолуженко 3:3
Циня 3:4
Мельник 4:4
Горпинич 4:5
Войніков 4:5 – воротар

Рахунок у матчі відкрив «Uni-Laman», що стало логічним завершенням вдалого відрізка для колективу в матчі. Успіх чорноморської команді приніс «стандарт». Лоскутов то виконував передачу, то пробивав у дальній кут, але на шляху м'яча опинився Коптєв від якого снаряд зрикошетив і залетів у рамку.

Проте фактично в першій же атаці у статусі команди, що поступається, «ПСВ» зумів відігратися. Копко накинув м'яч до воріт на Таранчука, а той головою замкнув передачу. На цьому одесити навіть не думали зупинятися, відправивши другий м'яч у ворота суперника. Недолуженко розіграв «комбінацію» з обороною «Uni-Laman»: перший удар Костянтина здалеку влучив у захисників, але тут же з підбору йому вдалося «прошити» всіх, хто стояв на шляху м'яча.

Чорноморці побігли відіграватися, що їм вдалося зробити майже відразу після перерви. Циня класної зрячою передачею низом від центральної лінії майданчика знайшов біля лівої штанги Коптєва, який оформив дубль.

Нічийний результат фактично дозволив грі розкритися. Обидві команди намагалися шукати щастя біля чужих воріт, намагаючись уникнути післяматчевих пенальті. Можливо, небезпечніше за моментами був «ПСВ», але хоча б один з них реалізувати одеситам не вдалося.

У серії шестиметрових успішний був «Uni-Laman». Навіть ставший у «рамку» на завершальний удар чорноморців Чистяков своїй команді не допоміг. Вирішальним став останній підхід до м'яча: Войніков не зумів переграти Кудімова, який по ходу серії змінив на стрічці Рахметова.

4:5 в серії пенальті – «Uni-Laman» святкує перемогу. 

Матч за третє місце. «Сокіл» - «Ураган» – 2:2 (по пенальті - 2:3)
Голи:
Лисенко 18, Педяш 23 - Коваль 25, Сімка 39
«Сокіл»: 1. Тимощук, 12.Бакінській, 9.Шеремета, 32.Хамданов, 15.Лисенко, 10.Мартинюк, 11.Педяш, 8.Власович, 6.Подлюк, 19.Щербань, 29.Кручок, 30.Зубик.
«Ураган»: 1.Біров, 18.Байдак, 6.Левандівський, 4.Кіндратів, 7.Сімка, 9.Зварич, 11.Шотурма, 89.Корсун, 10.Микитюк, 3.Швед, 17.Цілик, 19.Баланик, 49.Пелех, 8.Лясковський, 99.Кефа, 5.Коваль, 16.Іванишин, 22.Миколюк.
Попередження: Зубик 18, Педяш 38.
Серія пенальті:
Шеремета 1:0
Коваль 1:1
Лисенко 2:1
Лясковський 2:2
Педяш 2:2 (штанга)
Пелех 2:3

Не тільки за статусом, а і по діям на паркеті можна сміливо говорити, що це був матч рівня Екстра-ліги. Щастя ж у матчі посміхнулося франківцям, а ось хмельницька команда у другому поспіль поєдинку за третє місце поступається.

У «Сокола» були моменти протягом всієї першої половини, однак з голами все якось не складалося. Десь не вистачало фарту, а моментами блискуче діяв голкіпер «Урагану». До перерви глядачі побачили лише один гол. Хамданов після скидки з ауту пробив з правого краю, м'яч від захисника зрикошетив у ворота, голкіпер встиг скластися і буквально на стрічці зупинити снаряд, але Лисенко встиг першим і буквально з сантиметрів додав у ворота.

Слідом за голом «у роздягальню» стався результативний удар «з роздягальні». Прекрасний могутній удар здалеку вдався Педяшу. Схоже, що голкіперу за своїми та чужими просто не було видно м'яча.

З наближенням закінчення матчу «Ураган» кинув у бій п'ятого польового, що принесло свої плоди. Оборона «Сокола» двічі не дотерпіла після тривалих розіграшів франківців. У першому випадку не встежили за Ковалем перед своїми воротами, а в другому – частково допоміг рикошет від воротаря після удару Сімки з лівого краю, який більше був схожий на простріл.

Як і в попередній грі, тут все довелося вирішувати в серії пенальті. Більш вдалими виявилися «Ураган», а у «Сокола» не пощастило Педяшу, який влучив у штангу. 2:3 – «Ураган» стає призером одеського турніру, а «Сокіл», як і офіційному сезоні, завершує боротьбу лише четвертим. 

Фінал. «Локомотив» - «Титан-Зоря» - 5:0
Голи:
Рось 3, Свірідов 15, Шеховцов 18 (авт.), Свірідов 32, Леміш 37 (авт.)
«Локомотив»: 1. Литвиненко, 5.Білоцерківець, 7.Журба, 8.Літвінов, 9. Сірий, 10.Д.Сорокін, 11.Овсянніков, 13.А.Сорокін, 14.Бондар, 17.Шамлі, 20.Рось, 23.Лебідь, 77.Свірідов, 21.Савенко.
«Титан-Зоря»: 11.Мельник, 1.Васильченко, 10. Пічкуров, 7.Леміш, 12. Доманський, 13.Грицовець, 5.Мілінький, 19.Шеховцов, 11.Ментянник, 3.Лінник, 17. Боргун, 4.Шпигар, 9. Кожемяка.
Попередження: Овсянніков 10 – Мілінький 30, Лінник 30

Харків'яни відразу ж взяли м'яч під свій контроль і почали пошук можливостей для оперативного догляду у відрив у рахунку. Багато часу для цього не знадобилося: вже на третьому оберті секундної стрілки покрівці були змушені виймати м'яч з сітки власних воріт. Журба пробив здалеку, голкіпер парирував перед собою, а Рось успішно зіграв на добиванні.

«Титан» намагався знайти свої аргументи, проте оборона «Локо» разом з голкіпером діяли надійно, не дозволяючи тим на багато розраховувати. Самі ж харків'яни виглядали дуже впевнено, події при цьому намагаючись не форсувати.

Другий гол став можливий завдяки пресингу. Перехоплення і точна передача вперед на Свірідова, який один в один переграє голкіпера.

У чомусь схожий з першим шанс епізод був у «Титана» практично в атаці: Шеховцов вирішив пальнути здалеку, Боргун з метра добивав, але в обох випадках чудово зіграв Литвиненко.

А ось «Локомотив» знову забив. Після розіграшу стандарту на правому куті майданчика Дмитро Сорокін прострілював до воріт, Шеховцов намагався винести м'яч, але ненароком, зрізав його у власні ворота – 3:0.

На другу половину «титани» вийшли ще більш мобілізованими. Покровці стабільно «перевіряли» голкіпера харків'ян, але той незмінно діяв просто блискуче: згадується його класний випад ногою, коли він парирував гострий удар Мілінького низом, а також потужний удар Боргуна під каркас воріт, що також не стало проблемою для капітана харків'ян.

«Локо» діяв по результату. Команда продовжувала гостювати у чужих воріт, але візуально робила це не так часто і не так гостро, як до перерви.

До середини другого тайму здавалося, що команди так і дограють поєдинок з рахунком першого тайму. І саме під ці думки прийшов гол Свірідова. Богдан після передачі з кутового прийняв м'яч у восьми метрах від воріт, підробив під ліву і пробив у праву «шістку».

Варто віддати належне «Титану», який не здавався до останнього і навіть зважився наприкінці діяти в п'ять польових. Але пропустили переможці одеського турніру-2015 граючи з воротарем. Леміш вирішив у підкаті перервати передачу Свірідова зі своєї половини майданчика на партнера, але лише зрізав м'яч у свої ворота.

5:0 – «Локомотив» новий переможець традиційного міжнародного турніру на призи Валерія Водяна.

За підсумками турніру були визначені кращі гравці у кількох номінаціях. 

Кращий воротар – Дмитро Литвиненко («Локомотив»)
Кращий захисник – Павло Пічкуров («Титан-Зоря»)
Кращий нападник – Богдан Свірідов («Локомотив»)
Кращий бомбардир – Сергій Коваль («Ураган»)
Найкращий гравець фінального матчу – Богдан Свірідов («Локомотив»)
Найкращий молодий гравець – Святослав Зубик («Сокіл»)
Кращий тренер – Іван Скіцко («Ураган»)
Краща команда – «Локомотив» Харків
Кращий гол турніру – Віктор Федосюк («Епіцентр К Авангард»)

За матеріалами сайту «Футзал Одеси»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!