Чемпіонат та Кубок України серед ветеранів. Огляд вирішального ігрового дня

Пропонуємо Вашій увазі огляд вирішальних матчів чемпіонату та Кубка України серед ветеранів, який добіг кінця в Одесі.

11 вересня 2016 року, спорткомплекс СКА.

9.00. 60+. Фінал Першої ліги
"Колос" (Кременчуцький р-н) - "Енергетик" (Зеленодольськ, Дніпро. обл.) – 1:1 (по пенальті – 3:4)
Голи:
Ковтун (18) - Заітов (4)

Рівна гра рівних суперників. "Енергетики" почали активніше і незабаром були за це винагороджені - на 4-й хвилині Віктор Заітов відкрив рахунок - 0:1. Кременчужани створили кілька небезпечних моментів біля воріт суперника, але не забили. Як не забили і зеленодольці, кілька разів ловили суперника на контратаках. Лише у другому таймі глядачі побачили ще один гол в матчі - відзначився Ковтун - 1:1. Більше голів у матчі не було, зате була затяжна серія пенальті, в якій з кращого боку показали себе воротарі - Веселовський і Ведмідь. За сім шестиметрових пробили команди, і вирішальним виявився промах як раз Ковтуна - Олександр Ведмідь м'яч відбив, а Юрій Фунт свій пенальті забив. "Енергетик" з Зеленодольська завойовує золоті медалі Першої ліги в категорії ветеранів "60+"!

9.30. 60+. Матч за 3-е місце. Вища ліга.
"Десна" (Чернігів) - "Енергія" (Львів) – 4:4 (по пенальті – 5:6)
Голи:
Стоян (9,15,18), Лобанов (17) - Семенюк (7,19), Патко (21), Трусевич (24)

Матч розпочався атаками львів'ян, і на 7-й хвилині Олександр Семенюк відкрив рахунок - 0:1. Чернігівці не зніяковіли, досить швидко зрівняли рахунок, а у другому таймі відправили три м'ячі поспіль у ворота "Енергії" - 4:1. Інтрига померла? Ні, львів'яни почали підключати до атак свого голкіпера Івана Шимечка, і досить швидко відіграли два м'ячі. А за кілька секунд до сирени Сергій Домщиков віддав точну передачу на Шимечко, і рахунок у матчі зрівнявся - 4:4. Знову серія пенальті, в якій Шимечко свою команду виручив, а Домщиков забив вирішальний пенальті - 5:6. "Енергія", здійснивши героїчний "камбек", здобуває "бронзу" чемпіонату України серед ветеранів у категорії "60+"!

10.00. 60+. Фінал. Вища ліга.
"Рішельє" (Одеса) - "Локомотив" (Дніпро) – 3:0
Голи:
Чілібі (4), Андрєєв (11), Верьовкін (18)

Фінал досить несподівано пройшов з великою перевагою однієї з команд. "Рішельє", минулорічний віце-чемпіон, обіграв чемпіона, дніпровський "Локомотив". Вже на 4-й хвилині Петро Чілібі після передачі Миколи Андрєєва, відкрив рахунок - 1:0. Через сім хвилин Андрєєв забив сам, а в другому таймі Олександр Верьовкін провів третій м'яч - 3:0. Впевнена перемога одеситів, які беруть реванш за минулорічний чемпіонат. "Рішельє" (Одеса) - чемпіон України з футзалу серед ветеранів у категорії "60+"!

10.45. 50+. Перша ліга. Матч за 3-е місце.
"Фортуна-Ніколь" (Суми) - "Базис-Syngenta" (Умань, Черкаська обл.) – 3:3 (по пенальті – 3:2)
Голи:
Стрілецький (4), Колесник (15,25) - Гуцуляк (20,30), Штихарь (27)

Сумчани відкрили рахунок вже на 4-й хвилині - відзначився Сергій Стрілецький - 1:0. У першому таймі, який пройшов з невеликою територіальною та ігровою перевагою "Фортуни-Ніколь", голів більше не було. А в другому все розвивалося за сценарієм, який ми вже бачили в одному з попередніх матчів - уманці спочатку зрівняли рахунок (Едуард Гуцуляк), потім двічі пропустили, і здавалося, що питання з переможцем Першої ліги вирішене. Але ні, гравців у білій формі знайшли в собі сили переламати хід поєдинку, і спочатку скоротили розрив у рахунку (Ігор Штихарь), а на останній хвилині і зовсім зрівняли рахунок (знову Гуцуляк). Довелося знову бити пенальті. І ось тут удача посміхнулася "Фортуні-Ніколь". Напевно, трохи допомогло назву. Перші чотири удари суперники пробили точно, а потім голкіпер "Syngenta" Юрій Субота спочатку не зміг переграти голкіпера сумчан, а потім пропустив третій удар з "точки". "Фортуна-Ніколь" (Суми) – володар бронзових нагород в категорії "50+"!

11.30. 50+. Вища ліга. Фінал
"Фортеця" (Кам'янець-Подільський) - "Чорне море" (Одеса) – 0:6
Голи:
Бондаренко (3,7,13,18), Чміль (20), Гавриленко (24)

І тут перевага одеської команди було більш ніж відчутною, але несподіванкою це не стало - "Чорне море" на протязі всього турніру демонструвало потужну гру і у фіналі розглядалося як фаворит. Передматчеві розклади виправдалися - феєрив Олександр Бондаренко, диригував Валерій Чміль, і, незважаючи на хорошу гру воротаря "Фортеці" Ігоря Дженджири, одесити забили шість "сухих" м'ячів у ворота суперника і знову стали чемпіонами країни з футзалу в категорії "50+"!

Лауреати чемпіонату України з футзалу в категорії "50+":
Кращий гравець команди "Базис-Syngenta"(Умань)
- Едуард Гуцуляк
Кращий гравець команди "Ніжин" (Ніжин) - Георгій Давидов
Кращий гравець команди "Фортуна-Ніколь" (Суми) - Сергій Стрілецький
Кращий воротар чемпіонату - Ігор Дженджира ("Фортеця" (Кам'янець-Подільський))
MVP чемпіонату - Валерій Чміль ("Чорне море" (Одеса))
Кращий гравець чемпіонату - Олександр Бондаренко ("Чорне море" (Одеса)

Лауреати чемпіонату України з футзалу в категорії "60+":
Найстарший гравець чемпіонату
- Ігор Рєзник ("Рішельє" (Одеса) , 72 роки
Кращий воротар чемпіонату - Віктор Грищенко ("Локомотив" (Дніпро))
MVP чемпіонату - Володимир Стоян ("Десна" (Чернігів))
Кращий гравець чемпіонату - Анатолій Дорошенко ("Рішельє" (Одеса))

12.30. 40+. Перша ліга. Фінал
"Арсенал" (Очаків) - "Гикон" (Хмельницький) – 1:7
Голи:
Грушко (17) - Федорко (8), Глушок (17), Петричук (32), Савчук (32,37), Подлюк (36), Главацький (44)

Хмельничани, які демонструють у плей-офф Першої ліги дуже впевнену гру, відразу взяли в облогу ворота армійців. Очаковці ж, мали одну заміну, грали від оборони і шукали щастя в контратаках, які вдавалися не дуже часто. В результаті - слизький рахунок 2:1 після першого тайму на користь "Гикона". А ось у другому таймі забивали тільки номінальні гості - армійці помітно підсіли і не встигали за швидкими атаками суперника. У підсумку 7:1 на користь команди з Хмельницького, яка стає володарем Малого кубка України з футзалу в категорії "40+"!

13.40. 40+. Фінал.
"Чорне море" (Одеса) - "АРПІ" (Донецьк/Запоріжжя) – 0:2
Голи:
Ткаченко (10, 32)

Настав час головного фіналу Кубка України з футзалу серед ветеранів у категорії "40+". І в цьому матчі ми побачили ціле сузір'я гравців, зовсім недавно блищали у Вищій (Екстра) лізі чемпіонату країни і виступали за національну збірну – Ткаченко, Кравченко, Моргунов, Чернишов, Мансуров, Павленко, Ятло.

"Чорноморці" з перших хвилин почали грати першим номером, створили кілька гольових моментів, але або підводив приціл, або бездоганно грав голкіпер донеччан В'ячеслав Кобець. І, звичайно, слід віддати належне кожному гравцеві "АРПІ"– у цьому матчі вони чудово зіграли в обороні, і, дочекавшись своєї години, провели разючу контратаку – Сергій Ткаченко втік по правому флангу і пробив повз Ігоря Нагребу – 0:1. Одесити, незважаючи на всі старання, відповісти в першому таймі не зуміли.

Не зуміли і в другому, хоча з самого початку тайму, зробивши перестановки в четвірках, спробували підвищити темп і високим тиском змусити "чорних" помилитися. Але, схоже, сьогодні був день "АРПІ"– в обороні команда працювала як годинник, часто огризаючись гострими контратаками. І на 32-й хвилині Ткаченко забив ще раз, опинившись першим на добиванні перед порожніми воротами – 0:2. По такій грі два м'ячі – дуже серйозна перевага, і, намагаючись врятувати гру, "Чорне море" пішло ва-банк, випустивши п'ятого польового. Однак серйозних дивідендів це не принесло. Навпаки, в ці хвилини гості були ближчими до того, щоб збільшити розрив у рахунку. Однак голів більше не було, і фінальний свисток зафіксував заслужену перемогу запорізьких донеччан, які зіграли у фіналі на "відмінно". "АРПІ" (Донецьк/Запоріжжя) – володар Кубка України з футзалу серед ветеранів у категорії "40+"

Лауреати чемпіонату України з футзалу в категорії "40+":
Кращий воротар чемпіонату
– В'ячеслав Кобець ("АРПІ" (Донецьк/Запоріжжя))
Найкорисніший гравець чемпіонату – Раміс Мансуров («Чорне море» (Одеса))
Кращий гравець чемпіонату – Сергій Ткаченко ("АРПІ" (Запоріжжя/Донецьк))

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!