Чемпіонат України серед ветеранів (40+) у Одесі: огляд останнього ігрового дня

Пропонуємо Вашій увазі огляди матчів вирішального ігрового дня чемпіонату України серед

ФК «Южноукраїнськ» - «Динамо» (Суми) 3:3
Голи:
Литвинов, 1 (1:0). Ніколенко, 5 (2:0). Додченко, 6 (2:1). Спотарь, 36 (3:1). Коваленко, 39 (3:2). Тетявкин, 40 (3:3).

З точки зору турнірної боротьби рівним рахунком нічого не потрібно було командам у стартовому матчі дня, але як раз такі зустрічі нерідко виходять дуже навіть цікавими. Так вийшло і цього разу.

Всього півхвилини знадобилося южноукраїнцям, щоб повести в рахунку: Владислав Ніколенко на лівому фланзі красиво переграв опонента і покотив м'яч з лінії штрафного на Юрія Литвинова, який без зусиль переграв голкіпера – 1:0. Чудову нагоду подвоїти результат команда згаяла, отримавши право розіграти найнебезпечніший вільний удар, призначений в центрі лінії штрафної за друге торкання Олега Хавренка, але розіграш вийшов невдалим. Ну, а другий гол вдалося забити тому ж Ніколенку, який після проходу лівим флангом низом пробив від самої бровки – 2:0. Тут же «Динамо», яке важкувато входило у гру, «розмочило» рахунок – 2:1, а до перерви найяскравішим видовищем у відсутності голів виявилося виступ дівчат-черлидерш, запрошених на фінальний день чемпіонату.

Початок другого тайму запам'ятається, насамперед, десь навіть курйозним моментом, коли після проходу Ніколенко якимось немислимим чином метрів з трьох мимо пустих воріт промахнувся Спотарь. Трохи пізніше вже сам Ніколенко класним ударом з правого флангу влучив у ближню стійку воріт «Динамо». І лише на 36 хвилині, вже коли сумчани стали грати з п'ятим, южноукраїнці забили третій гол: Ніколенко після дальнього закидання потрапив вже у другу стійку, а на добиванні тепер успішно зіграв Спотарь, який проштовхнув м'яч у сітку – 3:1.

Здавалося б, ось вона, перемога, але ні: за півтори заключні хвилини «Динамо» практично героїчно відігралось. Керівник команди Олександр Коваленко вразив ціль чи не від нульового кута при грі з п'ятим, після чого Роман Тетявкін зрівняв рахунок нехитрим дальнім ударом – 3:3.

«Глорія» (Одеса) - «ТВД» (Львів) 3:1
Голи:
Каптенко, 9 (1:0). Девдаріані, 14 (2:0). Станкевич, 27 (3:0). Диня, 36 (3:1).

А ось у матчі за малий Кубок, за звання кращої команд Першої ліги або ж за п'яте місце всього чемпіонату, боротьба, ясна річ, очікувалася більш ніж напружена.

Почалося протистояння з потужного удару Леоніда Маковського зі штрафного – у красивому кидку на нього зреагував Юрій Снігур. Не менш небезпечно у відповідь атакувала і «Глорія»: особливо грізними виглядали дії Богдана Смішка. Ну, а повели в рахунку одесити завдяки Андрієві Каптенку, який «прочитав» передачу суперника, здорово зіграв на перехопленні і пробив у ближній кут – 1:0. Подвоїв результат Резо Девдаріані, умчавшись від опонента по правому краю і хльостким ударом відправивши м'яч у дальній кут – 2:0.

Другий тайм «ТВД» одразу доводилося починати з п'ятим: у відповідній манішці вийшов Тарас Фок. Львів'яни насідали на ворота господарів, але пропустили в свої: перериваючи класний прохід Андрія Шевченка, невдало прямо на Олександра Станкевича вибив м'яч Андрій Паршиков, і той не схибив – 3:0. Лише на 36 хвилині колосальний тиск на ворота «Глорії» дало результат: класичну контратаку, розігнану Паршиковим, з передачі Андрія Котельника завершив Сергій Диня – 3:1. «Глорія» – тріумфатор малого фіналу чемпіонату України «40+»!

«Чорне море» (Одеса) - «Володимирівка» 10:2  
Голи:
Павленко, 2 (1:0). Гірка, 10 (2:0). Павленко, 12 (3:0). Мансуров, 13 (4:0). Загорулькин, 13 (5:0). Возний, 16 (6:0). Павленко, 26 (7:0). Чемерис, 27 (7:1). Гірка, 28 (8:1). Ващук, 30 (8:2). Возний, 32 (9:2). Шпичка, 33 (10:2).

Без розкачки почали матч фаворити чемпіонату, повівши в рахунку всього через півтори хвилини після початку гри. Максим Павленко зловив опонентів на помилці при передачі біля своїх воріт і з району 10-метрової позначки вразив дальній нижній кут – 1:0. Швидкий гол був дуже до речі, адже у вирішальному матчі змагань «Чорного моря» доводилося грати з незвичною тактикою: у відсутності дискваліфікованого Костянтина Стародубовського місце у воротах займав Юрій Загорулькін.

«Володимирівка» непогано грала в контратаці: частіше за інших загрожував воротам одеситів Сергій Піддубний, пробиваючи з лівого флангу, з правого. Але чорноморці в цей день були нестримні: Олександр Гірка здорово зіграв у відборі в центрі майданчика, сам же завершив атаку зі Шпичкою і Павленком – 2:0. І тут же Тарас Шпичка відібрав м'яч на правому фланзі, переадресувавши його на протилежний край Павленкові, який оформив дубль ударом низом – 3:0.

З 12 хвилини гості почали гру з п'ятим, але такий крок тільки погіршив ситуацію: спочатку Раміс Мансуров, а потім і Юрій Загорулькін вразили порожні ворота ударом зі своєї половини – 5:0. Володимир Возний забив з пасу Павленка, який знову активним пресингом відібрав м'яч у суперника – 6:0.

Такий підсумок першого тайму при феноменальному настрій на гру «Чорного моря» залишав на другий тайм лише одну інтригу – чи заб'є в цьому матчі «Володимирівка». Гостям вдалося провести два голи, ну а підсумковий рахунок зустрічі – 10:2. Максим Павленко відзначився хет-триком. Чорноморці – найсильніша команда України у віковій категорії «40+»!

«U-40» (Южноукраїнськ) - «АРПІ» (Донецьк/Запоріжжя) 1:3
Голи:
Одєгов, 4 (0:1). Чернишов, 32 (0:2). Кравченко, 33 (0:3). Нікітін, 40 (1:3).

Результат третього матчу автоматично знищив всякий турнірний зміст заключної гри чемпіонату. Втім, будь-які протистояння ветеранів такого рівня завжди принципові, так що навряд чи варто чекати від гри команд «абияк».

«АРПІ» вдався швидкий гол: Віталій Одєгов у пресингу змусив помилитися В'ячеслава Нікітіна, за допомогою рикошету від суперника вразивши ворота – 0:1. У відповідь Олександр Северіненко, граючи п'ятим польовим, хльостко пробив з правого флангу м'яч влучив у поперечину, відскочив від неї в стійку і повернувся в гру – не так часто побачиш таке явище у футзалі. Ще один удар у стійку в середині тайму з правого флангу завдав Олександр Пікалов. Просто якийсь зачарований каркас воріт був у цей день у «АРПІ»: Валерій Директоренко розігнав вихід «два в одного», але в його завершенні Северіненко знову пробив у стійку! Не раз міг відзначитися і донецько-запорізький колектив, але в першому таймі так і залишився один-єдиний гол.

«U-40» почали гру з п'ятим, але ні до чого хорошого це не призвело. Віталій Чернишов та Андрій Кравченко в середині другого тайму покарали суперників за помилки при грі з такою тактикою, по разу вразивши порожні ворота – 0:3. І тільки за секунду до фінальної сирени у южноукраїнців пройшла хороша комбінація, в завершенні якої Валерій Директоренко зробив гольову передачу на В'ячеслава Нікітіна – 1:3.

За матеріалами сайту «Футзал Одеси»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!