Чемпіонат України серед ветеранів (40+) в Одесі: огляд першого ігрового дня + ВІДЕО

У Одесі напередодні стартував вирішальний, третій тур чемпіонату України серед ветеранів у віковій категорії «40+». Пропонуємо Вашій увазі результати та огляди матчів першого ігрового дня.

«Глорія» (Одеса) – ФК «Южноукраїнськ» - 7:1
Голи:
Коломійчук, 2 (1:0). Спотарь, 6 (1:1). Смішко, 16 (2:1). Каптенко, 31 (3:1). Смішко, 33 (4:1). Каптенко, 34 (5:1). Станкевич, 40 (6:1). Азерлян, 40 (7:1).

Непопадання в найсильнішу четвірку автоматично робило «Глорію» фаворитом другого квартету команд. Про це говорили і результати перших двох етапів, і домашній фактор третього.

Одесити зі стартовим свистком влаштували справжню облогу воріт гостей, і не минуло й двох хвилин зустрічі, як «Глорія» повела в рахунку. Після дальнього удару-прострілу Богдана Смішка з центральної зони біля стійки ногу поставив Анатолій Коломійчук – 1:0. Але, збавивши оберти, господарі майданчика тут же за це поплатилися. Ігор Спотарь прийняв м'яч на лівому фланзі, обіграв опонента, змістився в центр і з лінії штрафного пробив у протихід Юрію Снігуру – 1:1.

При рівному рахунку «Глорія» знову додала в атаці, але ледь не пропустила сама: Спотарь втік до воріт по правому флангу, але в завершенні виходу один на один, пробив у дальню стійку! В цілому ж, цей контрвипад був рідкістю: одесити володіли серйозною перевагою, примушуючи працювати суперників у поті чола, і за свої старання «Глорія» була винагороджена. Резо Девдаріані в районі 10-метрової позначки заробив штрафний, прямим ударом з якого і відзначився Смішко – 2:1. Під диктовку господарів з нечастими контратаками гостей проходила і кінцівка тайму, але рахунок на табло не змінився.

Не було голів і до середини другого тайму, після чого «Глорію» немов прорвало. Андрій Каптенко скористався довгою передачею і з лінії штрафного проштовхнув м'яч у сітку повз воротаря – 3:1. Смішко забив після сольного проходу, попередньо ефектно обігравши відразу двох опонентів, ну і ще один дубль у матчі був за Каптенко, який перекинув воротаря красивим ударом-парашутом – 5:1. Не можна не похвалити гостей за спроби врятуватися, у тому числі грою з «п'ятим», але одеситів вже було не зупинити. Ще два голи ФК «Южноукраїнськ» пропустив на останній хвилині: спрацювала зв'язка Олександр Станкевич – Артур Азерлян. Спочатку другий віддав пас при першому виході «два в нуль», а потім Азерлян добив м'яч у сітку після удару Станкевича – 7:1.

«ТВД» (Львів) – «Динамо» (Суми) - 3:1
Голи:
Свищ, 30 (1:0). Паршиков, 31 (2:0). Тетявкін, 37 (2:1). Паршиков, 38 (3:1).

Протистояння у другій зустрічі дня вийшло не таким одностороннім. Так, перевага була за «ТВД», але в основному за рахунок індивідуальної майстерності Леоніда Маковського та Андрія Котельника, на підіграванні у яких діяв Андрій Паршиков. Але за рахунок не найгіршою командної гри сумчани, ворота яких захищав добре відомий любителям футзалу Олег Хавренко, на тлі таких суперників виглядали дуже гідно. В'язка напружена гра в першому таймі не принесла забитих голів.

Не було їх і до середини другого тайму, поки Сергій Диня не віддав хорошу передачу врозріз на Романа Свища, який і вразив нижній кут – 1:0. І тут же в результаті розіграшу кутового і прострілу Анатолія Бойка м'яч у сітку з другої спроби переправив Андрій Паршиков – 2:0. «Динамо» прогнозовано початок почав гру з «п'ятим» і за три хвилини до фінальної сирени Роман Тетявкін після монотонної заколисливою перепасовки точно пробив метрів з восьми – 2:1. Інтрига ще могла відбутися, але Паршиков скористався обрізкою суперника і закріпив перевагу – 3:1.

«Чорне море» Одеса – «U-40» Южноукраїнськ - 5:3
Голи:
Павленко, 4 (1:0). Машьянов, 15 (2:0). Стародубовський, 19 (3:0). Гірка, 20 (4:0). Возний, 25 (5:0). Бондар, 33 (5:1). Северіненко, 34 (5:2). Северіненко, 36 (5:3).

У другому за день протистоянні Одеса – Южноукраїнськ фаворит був не менш явним, ніж у першому, і «Чорне море», затиснувши гостей на їхній половині майданчика, дуже швидко повело в рахунку. Керівник команди Сергій Торшин ввів м'яч з ауту, Раміс Мансуров покотив м'яч у напрямку Максима Павленка, який з п'яти метрів пробив у дотик – 1:0.

Продовжуючи свою коронну гру з голкіпером Костянтином Стародубовським в атаці, чорноморці нічого не дозволяли суперникам, проводячи атаку за атакою. Чергова затяжна комбінація завершилася фолом на Володимирі Возному поблизу лінії штрафного, і ще одну гольову передачу на свій актив записав Мансуров: пас зі стандарту і замикання Семена Машьянова – 2:0.

Тепер «U-40» почали гру з «п'ятим», але в першому таймі це не тільки не допомогло, але й посилило ситуацію: Стародубовський випередив суперника на м'ячі і зі свого штрафного майданчика вразив протилежні ворота – 3:0. А вже синхронно зі свистком на перерву Олександр Гірка скористався відскоком м'яча і також покотив м'яч у порожню «рамку» – 4:0.

Стародубовський пробив здалеку, п'ятий польовий южноукраинців Вадим Гордієнко відбив м'яч, але тут же Павленко переадресував його Возному, який вражав ворота вже з трьох метрів – 5:0. Але і при таких цифрах на табло «U-40» навіть не думали здаватися – навпаки, колектив, ведений Валентином Бондарем, пробував різні варіації «п'ятого», і як раз при виході Бондаря у відповідній манишке гості «розмочили» рахунок. Спочатку сам Бондар замкнув простріл зліва від Олександра Пікалова, після чого Бондар зробив гольову передачу на Олександра Северіненко – 5:2.

За чотири хвилини до фінальної сирени «U-40» і зовсім ледь не воскресили інтригу, коли точним ударом з правого флангу оформив дубль Северіненко – 5:3. Забий відразу ж Мансуров прекрасним ударом майже з «нульового» кута – все в матчі стало б зрозуміло, а так – поперечина, і останні секунди вийшли досить нервові. Втім, «Чорне море» без паніки довело матч до заслуженої перемоги.

«Володимирівка» (Волинська обл.) - «АРПІ» (Донецьк/Запоріжжя) - 5:7
Голи:
Вацяк, 2 (1:0). Кабаненко, 3 (1:1). Ткаченко, 6 (1:2). Ткаченко, 9 (1:3). Чернишов, 12 (1:4). Косенко, 16 (1:5). Вацяк, 18 (2:5). Босенко, 20 (2:6). Цибик, 25 (3:6). Цибик, 27 (4:6). Одєгов, 32 (4:7). Піддубний, 38 (5:7).

Всього хвилина знадобилася «Володимирівці», щоб повести в рахунку, і цей гол виявився найшвидшим у перший ігровий день: реактивний Сергій Піддубний в контратаці втік до воріт і покотив м'яч у напрямку Сергія Вацяка, який забив вже у порожні ворота – 1:0. Але через рівно такий же проміжок часу Кабаненко з передачі Косенко потужним ударом під поперечину результат зрівняв – 1:1. Ще пара хвилин, і Ткаченко наче ніж крізь масло пройшов оборону опонентів, поклав на паркет воротаря і покотив м'яч у сітку – 1:2. Далі Ткаченко оформив дубль, знову технічно перегравши і захисників і голкіпера – 1:3. Четвертий м'яч футболісти «АРПІ» розіграли вже командно і точно по нотах: аут на правому фланзі, перепасовка по периметру половини майданчика суперників, простріл Одєгова і замикання Чернишова – 1:4.

Не можна сказати, що перевага «АРПІ» був настільки великий, але вражало холоднокровність, з якою донецько-запорізький колектив використовував свої шанси. П'ятий гол забив Олександр Косенко, розігнавши атаку по центру, зігравши в «стінку» з Андрієм Кравченко і пробивши з лінії штрафного – 1:5. «Володимирівка» почала гру з «п'ятим» і навіть забила, коли з близької відстані м'яч у сітку відправив Вацяк – 2:5. Але керівник «АРПІ» Едуард Босенко під завісу першого тайму скористався передачею з глибини, переграв п'ятого польового забив шостий гол – 2:6.

Щоб претендувати на золоті медалі, «Володимирівці» ніяк не можна було програвати – більш того, так можна було втратити й «срібло», а при певних розкладах і взагалі залишитися без нагород. Кинувши всі сили в атаку, до середини другого тайму волиняни повернули інтригу, забивши два голи: дубль оформив Юрій Цибик – 4:6. Якби влучив у ціль Цибик хвилиною пізніше, пробиваючи ще раз із забійної позиції – психологічна перевага вже точно перейшла б до «Володимирівці», а так м'яч пройшов повз дальній кут. Ну а незабаром сьомий гол вдалося провести «АРПІ»: недбалістю при розіграші п'ятого скористався Одєгов, покативший м'яч у порожні ворота – 4:7. Останнє слово було за «Володимирівкою»: елегантний розіграш «зайвого» і Сергій Піддубний проштовхнув м'яч з близької відстані – 5:7

За матеріалами сайту «Футзал Одеси»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!