Євро-2018: огляд матчів четвертого ігрового дня + ВІДЕО

Прес-служба Асоціації футзалу України пропонує Вашій увазі огляд матчів четвертого ігрового дня чемпіонату Європи, який триває у Словенії.

Один з фаворитів групи «D», збірна Азербайджану, починала свій шлях у рамках фінальної стадії Євро-2018 поєдинком проти головної сенсації першого туру – збірної Франції. І вже на 3-й хвилині підопічні Алесіо показали, хто є фаворитом матчу. Однак, дуже скоро французи відповіли голом Н’Галя майже з центру майданчику, що стало несподіванкою для Гусейнлі. Щоправда, цей гол «трикольорових» не змінив ситуацію на паркеті «Арени Стожице», адже азербайджанці продовжували більше володіти ініціативою. Щоправда, на рахунку це не відображалось. Але вже на початку другого тайму французам вдалося вийти вперед.

Здавалося, що після цього голу на паркеті буде щось подібне до того, що було у матчі між Францією та Іспанією. Однак, два голи Боліньї, який оформив перший хет-трик Євро-2018, перевернули ситуацію в поєдинку догори дригом. Французи, вочевидь, були до цього не готові, і це призвело до того, що вони стали більше помилятись. Це було на руку азербайджанцям, які намагались використовувати ці помилки. І на 28-й хвилині Евертон збільшив перевагу азербайджанської збірної до двох м’ячів. Після цього стало зрозуміло, що перемогу підопічні Алесіо вже не відпустять. Так воно і вийшло. І хоча ближче до кінця поєдинку французи пішли з п’ятим, та врятувати гру вони не змогли. До того ж, пропустили п’ятий гол у порожні ворота, який фактично поставив хрест на надіях збірної Франції пройти до чвертьфіналу.

Франція – Азербайджан – 3:5
Голи:
Н’Галя (7), Мохаммед (21), Мухудін (40) - Болінья (3, 23, 24), Евертон (29), Едуардо (38) 
Попередження: Мохамед (40)

Матч, на який українські вболівальники чекали з особливим нетерпінням, почався з неприємностей. Тому що вже на 5-й хвилині українці програвали 0:1. Це сталося після обрізки Миколи Грицини, чим і скористався Савіо, який став автором першого голу в цьому поєдинку. Зрозуміло, що українські футзалісти після цього пропущеного м’яча спробували відігратись. Однак, підопічним Олександра Косенка не тільки не вдалося зробити це швидко, так ще вони пропустили контратаку від румунів, внаслідок чого Ігнат подвоїв перевагу збірної Румунії. І після цього наставник збірної України став потроху міняти склади граючих четвірок. Ці зміни одразу змінили гру збірної України. «Синьо-жовті» стали грати більш гостріше в атаці, а під кінець першого тайму їм вдалося скоротити рахунок до мінімуму завдяки розіграшу штрафного та удару Королишина.

У другому таймі українці стали грати ще гостріше, тому у голкіпера збірної Румунії Тоніци додалося роботи. На це румуни відповідали грою з п’ятим польовим. Однак, навіть така тактика не врятувала підопічних Роберта Лупу від пропущеного голу. Найкращий бомбардир Екстра-ліги, Олександр Педяш, показав Європі своє вміння бити з далекої відстані, і рахунок став 2:2. Однак навіть це не зупинило румунів, які за допомогою розіграшів зайвого гравця продовжували «сушити» гру та іноді створювали моменти біля воріт Іваняка. Однак, на біду румунів, саме гра вп’ятьох призвела до їх вирішальної помилки. Це сталося на останній хвилині. Після чергового розіграшу штучної більшості м’яч опинився в руках у Іваняка, той одразу віддав пас на Шотурму, а гравець «Урагану» вражив порожні ворота румунської збірної. І цей гол фактично подарував збірній України путівку до чвертьфіналу.

Румунія – УКРАЇНА – 2:3
Голи:
Савіо (5), Ігнат (11) – Королишин (20), Педяш (28), Шотурма (40) 
Попередження: Ф. Матей (27), Чомо (30), Панзару (34) – Іваняк (9), Білоцерківець (17), Королишин (22), Хамдамов (36)

3 лютого будуть зіграні останні матчі у групах «А» і «В».

19.00. Група «В». Казахстан – Росія.
21.45. Група «А». Італія – Словенія.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!