Євро-2018: огляд матчів першого ігрового дня + ВІДЕО

У передостанній день січня у словенській Любляні стартував чемпіонат Європи з футзалу. В перший ігровий день були зіграні стартові поєдинки у групах «А» та «В». Про них і піде мова.

На другому Євро поспіль збірні Словенії та Сербії потрапляють до однієї групи. У 2016 році, коли чемпіонат Європи проходив у Сербії, господарі змагань обіграли словенців з рахунком 5:1. Тепер же словенці прагнули взяти реванш та порадувати своїх вболівальників. І сподівання місцевих любителів футзалу на реванш були цілком обґрунтованими. Вже на 4-й хвилині Фетіч відкрив рахунок. Далі протягом першого тайму словенці могли кілька разів збільшити свою перевагу, але водночас і ледь не пропустили. Тим не менш на 15-й хвилині класний дальній удар Врховеца змусив вдруге капітулювати голкіпера збірної Сербії Неманбю Момчиловича, знайомого українським вболівальникам за виступами в «Економаці». Втім, серби змогли зібратись, і за дві хвилини до кінця першої половини зустрічі змогли відквитати один гол.

У другому таймі довгий час йшла боротьба за результат. Серби намагались якомога швидше зрівняти рахунок, щоб потім мати більше шансів на перемогу, а словенці, за рахунок контролю м’яча, намагались втримати переможний для себе результат. Але при цьому обидві команди мали нагоди для того, щоб схилити шальки терезів на свою користь. Зрештою, сербам на останній хвилині вдалося врятувати гру. Це сталося за 28 секунд до фінальної сирени, коли підопічні Горана Іванчича пішли вп’ятьох. Коцич вирішив пробити з дальньої відстані, і цей удар став несподіванкою для Пушкара, який не зміг відвести небезпеку подалі від своїх воріт. Як результат – у матчі-відкритті Євро-2018 зафіксована нічия 2:2.

Словенія – Сербія – 2:2
Голи:
Фетіч (4), Врховец (15) – Раміч (18), Коцич (40)
Попередження: Мордей (28), Тотошкович (38) – Томіч (39), Момчилович (39)

А от у другому поєдинку першого ігрового дня сталася справжня сенсація. Чинні віце-чемпіони Європи не змогли обіграти збірну Польщі, яка повернулась на Євро через сімнадцять років. Підопічні Сергія Скоровича намагались по ходу першого тайму оформити собі більш-менш зручний гандикап, але всі їх намагання зводив нанівець Калужа. Більше того – поляки гостро контратакували, і цілком реально могли змусити Замтарадзе капітулювати. Однак, за підсумками першого тайму на табло «Арени Стожице» палали нулі.

Ставало зрозуміло, що у другому таймі або Росія дотисне Польщу, або «Кадра» вистоїть. Росіяни довгий час не могли підібрати ключі до воріт Калужи. Щодо поляків, то вони, можливо, були не такими ж активними в атаці, але свої випади вони готували ретельно, іноді навіть з елементами несподіванки. Про це свідчить бодай би той факт, що іноді при розіграшах кутових підопічні Блажея Корчиньського залучали п’ятого польового. Тим не менш, на 36-й хвилині збірна Росії, завдяки голу Чишкали, все-таки повела в рахунку, після чого підопічні Сергія Скоровича свідомо віддали ініціативу своїм польським опонентам. Така тактика могла принести успіх незадовго до кінця зустрічі, коли російські футзалісти організували контр випад, котрий якимось чином не закінчився голом Ніязова. Відповідь була миттєвою. За 9,3 секунди до фінальної сирени Кубік потужно пробив, і після цього удару рахунок став 1:1. І цей гол приніс першу сенсацію Євро-2018, адже ніхто не очікував, що Росія зіграє внічию з Польщею.

Росія – Польща – 1:1
Голи:
Чишкала (36) – Кубік (40)
Попередження: Гладчак (27), Кубік (39), Калужа (40)

У другий ігровий день Євро-2018 будуть зіграні наступні матчі.

19.00. Група «С». Португалія – Румунія.
21.45. Група «D». Іспанія – Франція.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!