Євро-2018: огляд матчів восьмого ігрового дня + ВІДЕО

Прес-служба Асоціації футзалу України пропонує Вашій увазі огляд матчів восьмого ігрового дня чемпіонату Європи, який триває у Словенії. 5 лютого були зіграні два перших матчі чвертьфінальної стадії, за підсумками яких були визначені володарі двох перших путівок до півфіналу.

Поєдинок між збірними Сербії та Казахстану був цікавий з двох причин. По-перше – це фактично був ремейк матчу за третє місце на Євро-2016. Тоді збірна Казахстану перемогла сербів на їх же майданчику і завоювала бронзові медалі. Тому, у сербської команди було велике бажання взяти реванш за ту поразку. І друга причина, через яку цей поєдинок був цікавим – переможець виходив би або на Україну, або на Іспанію. Тому, для українських вболівальників у цьому контексті даний матч мав великий інтерес. Балканці з перших хвилин намагались взяти ініціативу до своїх рук, однак казахстанці згодом перевели гру ближче до воріт Аксентієвича і почали використовувати Ігіту в якості п’ятого. А скоро підопічні Какау повели в рахунку після голу Жаманкулова. І навіть після цього казахстанські футзалісти продовжували гракти у свою гру, чим фактично залишали без м’яча своїх візаві. Тим не менш, підопічним Горана Іванчича все-таки вдалося створити кілька моментів біля воріт Ігіти, але зрівнят рахунок не вдалося.

Натомість, збірна Казахстану подвоїла свою перевагу на початку другого тайму. Ситуація для сербів стала ще гіршою, а враховуючи те, що їх суперники контролювали хід гри, то не було видно, за рахунок чого Коцичу та компанії вдасться відігратись. Зрештою, після екватору другого тайму сербка команда стала більше ризикувати, і поява п’ятого польового не змусила себе довго чекати. І саме після того, як серби почали розігрувати зайвого, у них з’явились моменти біля воріт Ігіти. А за кілька хвилин Райчевич скоротив відставання в рахунку до мінімуму. Балканські футзалісти завелись і пішли на ворота збірної Казахстану ще більшими силами, однак на цей раз Ігіта не пропускав. А на останній хвилині казахстанці поставили крапку в матчі. Це сталося після того, як Коцич помилився при передачі, а Дуглас цим скористався і відправив м’яч у порожні ворота. 3:1 на користь збірної Казахстану, яка стала першим півфіналістом.

Сербія – Казахстан – 1:3
Голи:
Райчевич (36) - Жаманкулов (7), Тайнан (23), Дуглас (40)
Попередження: Періч (7), Аксентієвич (23) – Тайнан (26)

Другий півфіналіст визначився у протистоянні між словенцями та росіянами. Господарі Євро-2018, які і так стрибнули вище голови, хотіли продовжити свято для рідних вболівальників. Вони непогано почали цю гру, мали кілька моментів (особливо відзначимо спроби у Чуєца та Осредкара), однак не змогли втілити їх у голи. А після екватору першого тайму вже російська збірна почала грати більш активно, і у Пушкара стало більше роботи. Але чинні віце-чемпіони Європи так і не змогли до перерви втілити у гол бодай би один свій момент.

Напруга досягла свого апогею у другому таймі, коли словенці мали вибір: або відстояти нічию та спробувати ризикувати вже в екстра-таймах, або піти вперед та ризикнути вирішити всі питання в основний час. Підопічні Андрея Добовічника, вочевидь, хотіли вирішити все без екстра-таймів, тому вирішили піти вперед, але у той же час їм вже частіше, ніж у першому таймі, довелось відпрацьовувати на оборону, адже росіяни почали додавати у грі. І Пушкар був змушений прикладати чимало зусиль, щоб рятувати свою команду від голу. Однак, на 27-й хвилині він був безсилий, коли Чишкала організував контр випад, а Едер Ліма зміг відкрити рахунок. Цей результат змушував словенську команду більше йти вперед та розкриватися. Але щоб не припуститися помилок та нових контратак, Андрей Добовічник перейшов на гру з п’ятим. І після цього вже збірна Словенії почала більше загрожувати воротам Замтарадзе. Однак, воротар збірної Росії зводив нанівець усі зусилля господарів майданчику. А на останній хвилині другого тайму росіянам вдалося провести ще один контр випад, і Робіньо після пасу Абрамова встановив остаточний рахунок зустрічі – 2:0 на користь підопічних Сергія Скоровича.  

Словенія – Росія – 0:2
Голи:
Едер Ліма (27), Робіньо (40) 
Попередження: Осредкар (1), Врховец (26) – Едер Ліма (26)

Сьогодні, 6 лютого, відбудуться ще два чвертьфінальні матчі. На один з них ми чекаємо з нетерпінням, адже о 22.00 за київським часом на паркет «Арени Стожице» вийде збірна України, щоб зіграти проти чинних чемпіонів Європи – збірної Іспанії. У ще одному матчі зіграють збірні Португалії та Азербайджану.

19.00. Португалія – Азербайджан.
22.00. Україна – Іспанія.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!