Євро-2018: огляд півфіналів + ВІДЕО

Прес-служба Асоціації футзалу України пропонує Вашій увазі огляд матчів десятого ігрового дня чемпіонату Європи, який добігає кінця у Словенії. 8 лютого на паркеті «Арени Стожице» були зіграні півфінальні поєдинки турніру. За їх підсумками визначились два фіналісти та дві команди, які зіграють у поєдинку за бронзові медалі.

Збірна Росії з перших хвилин почала робити все можливе для того, щоб перекрити кисень своїм візаві з Португалії. І це підопічним Сергія Скоровича вдавалося. Мало того, що вони відкрили рахунок вже на 4-й хвилині, так по ходу першого тайму тільки збірну Росії і було видно. Португальці довгий час не могли знайти свою гру та виглядали дуже розгубленими. Однак, цією розгубленістю піренейців росіяни не змогли скористатись. За що ледь не поплатились, коли під кінець першого тайму підопічні Жоржа Браза почали поступово додавати. І це ледь не призвело до «голу в роздягальню» у ворота Замтарадзе.

Після перерви португальці продовжували поступово додавати, і навіть почали тиснути на ворота збірної Росії. Однак, їм не вдавалося зробити головне – забити гол. Але ситуація пішла на краще вже після того, як минув екватор другого тайму. Так, на 31-й хвилині «європейським бразильцям» вдалося зрівняти рахунок завдяки голу від Андре Коельо. Більше того – він же за кілька хвилин зміг вивести Португалію вперед. І після цього вже збірній Росії довелось думате про те, як би по швидше відігратись. Логічно, що Сергій Скорович був змушений перейти на гру з п’ятим польовиим. Але розіграш зайвого довгий час не приносив якихось дивідендів.

Зрештою, найцікавіше сталося на останній хвилині зустрічі. Все почалося з того, що спочатку арбітри з Угорщини не вгледіли шостий фол з боку португальців. Після цього Бруно Коельо вразив порожні ворота російської збірної. Звісно, у Абрамова та компанії виникли питання щодо трактування арбітрами епізоду з фолом, але представники Феміди, ясна річ, своє рішення не поміняли. На останніх секундах росіянам вдалося лише скоротити відставання до мінімуму, але путівка до фіналу дісталася португальцям.

Росія – Португалія – 2:3
Голи:
Едер Ліма (4, 40) – Андре Коельо (31, 36), Бруно Коельо (40) 
Попередження: Робіньо (40), Абрамов (40) - Тунья (22), Пані Варела (32)

Другий півфінальний поєдинок Євро-2018 подарував усім глядачам справжнє видовище. Збірна Казахстану була сповнена бажання виграти у «Червоної фурії» та вперше в історії вийти у фінал чемпіонату Європи. А гол Тайнана на 8-й хвилині став зайвим підтвердженням амбіцій Какау. Взагалі по ходу першого тайму казахстанці в багатьох компонентах переважали іспанців, які виглядали дуже розгубленими. Але в останній п’ятихвилинці перед перервою у казахстанської команди стався провал, наслідком якого стали автогол Єссенаманова та гол Толри. Що цікаво – обидва рази м’яч у воротах Ігіти побував після розіграшів «стандартів».

Казахстанці відповіли своїм стандартним положенням, але вже у другому таймі. Більше того – автором голу став не хто-небудь, а Ігіта. А через кілька миттєвостей Таку вивів збірну Казахстану вперед. Та це ще був не кінець історії. Дуже скоро іспанцям вдалося не тільки зрівняти рахунок, а і вийти вперед. Здавалось, що після цього іспанцям вдасться довести матч до перемоги. Але іншої думки був Дуглас, який за 1.19 до фінальної сирени зміг знову зрівняти цифри на табло «Арени Стожице», і цей гол перевів гру в овертайм.

Враховуючи той факт, що у казахстанців вже було п’ять фолів, їм треба було грати обережніше, але все-таки їх нерви не витримали, і в одному з епізодів підопічні Какау привезли собі дабл-пенальті. Однак, Мігелін не зміг виконати цей вирок, пробивши у штангу. Тим не менш, 11-й номер збірної Іспанії зміг виправитись за кілька хвилин, влучивши у ворота Ігіти після розіграшу «стандарту». Але і цього разу казахстанцям вдалось відігратись. За дві хвилини до закінчення другого екстра-тайму Жаманкулову вдалося зрівняти рахунок – 5:5. І як не намагались обидві команди вирішити питання про переможця без серії пенальті, але без неї не обійшлось.

А в серії пенальті все вирішив промах Тайнана при виконання першого удару. Так, Першин свій удар втілив у гол, але цього виявилося замало, оскільки іспанці забили три пенальті з трьох можливих. І це дозволило підопічним Хосе Венансіо Лопеса вийти у фінал.

Казахстан – Іспанія – 5:5 (по пенальті – 1:3)
Голи:
Тайнан (8), Ігіта (25), Таку (25), Дуглас (39), Жаманкулов (48) – Єссенаманов (16 – автогол), Толра (19), Хоселіто (29), Пола (33), Мігелін (43) 
Попередження: Тайнан (6), Сулейменов (14), Дуглас (34), Ігіта (37) – Пола (14), Алекс (20), Ортіс (25) 
На 41-й хвилині Мігелін (Іспанія) не реалізував дабл-пенальті (штанга)

10 лютого на чемпіонаті Європи відбудуться два вирішальних поєдинки, в яких визначаться володарі медалей, а найголовніше – ми дізнаємось, хто стане чемпіоном Європи з футзалу 2018 року.

19.00. Матч за третє місце.
Росія – Казахстан.
21.45. ФІНАЛ.
Португалія – Іспанія.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!