Олександр Косенко: «Нині у заявці присутні ті гравці, на яких ми розраховуємо»

20 січня у Броварах стартував навчально-тренувальний збір Національної збірної України. Про всі етапи підготовки прес-службі Асоціації футзалу України розповів головний тренер нашої команди Олександр Косенко.

Олександре Петровичу, по-перше, ще раз вітаємо з днем народження, який Ви святкували напередодні. Розкажіть детальніше про всі етапи підготовки збірної України на навчально-тренувальному зборі? 
– Дякую. Протягом першого дня гравці збірної проходили поглиблене тестування. З 21 січня команда тренується у дворазовому режимі. Це триватиме протягом трьох днів. 24 січня ми проведемо контрольний матч з командою «ІнБев/НПУ». Після цього тренуватимемося по 1 разу на день та проводитимемо теоретичні заняття. 27 січня на збірну чекає ще один товариський матч. Суперником стане збірна Казахстану. А вже за 2 доби триматимемо курс на Словенію.

З приводу товариських поєдинків. Розкажіть, чи зможуть їх побачити глядачі чи все це відбуватиметься у закритому режимі? 
– На прохання збірної Казахстану матч з цим суперником відбудеться без вболівальників. Водночас, на поєдинок з «ІнБев/НПУ», який проходитиме у Броварах зможуть потрапити усі охочі шанувальники футзалу (ред. про час початку буде повідомлено пізніше).

– Чи всі найсильніші футзалісти прибули на збір? 
– Майже всі хлопці, які брали участь на міжнародних поєдинках з Італією прибули. Нині у заявці присутні ті гравці, на яких ми розраховуємо. Травмований Дмитро Сорокін. Однак, цьогоріч, на жаль, ми не могли на нього розраховувати у зв’язку з серйозністю травми.

– Серед 15 гравців є футзалісти, які останнім часом не мали ігрової практики (зокрема, Микола Білоцерківець, Олександр Педяш та Андрій Лисенко). Що можете сказати з цього приводу? 
– Якщо вони потрапили до заявки, значить ми на них розраховуємо. Те, що у них відсутня ігрова практика – це, звісно, погано. Однак, я думаю, що під час навчально-тренувального збору намагатимемося надати їм можливість побільше грати. Сподіваюся, що за цей період вони отримають достатньо ігрової практики.

– У порівнянні з міжнародними поєдинками проти Італії до команди викликані двоє нових гравців: Петро Шотурма («Ураган») та Віталій Дзюба («ІнБев/НПУ»). Розкажіть, чому зупинили свій вибір на цих футзалістах? 
– Ми чудово знаємо можливості Петра Шотурми. Під час попереднього збору він ще на набрав необхідних кондицій після травми і саме тому не був викликаним до табору збірної. Що стосується Віталія Дзюби, то він своєю грою також заслужив виклик до збірної. Він вже має досвід виступів за Національну збірну України з футзалу, тому новачком його назвати не можна. Віталій знає наші вимоги, знає систему підготовки. Йому не потрібно надто довго адаптовуватися. Тренерський штаб на нього розраховує.

У мережі Інтернет не один раз лунали репліки щодо виклику певних гравців. Розпочнемо з представників «Урагана», які, незважаючи на останнє місце у турнірній таблиці, все одно викликані до збірної України. Як прокоментуєте це рішення? 
– Напевно, це все ж наше рішення. Тренерський штаб викликає гравців до збірної на свій суб’єктивний погляд. Комусь це може подобатися. Комусь – ні. Це нормальний процес. Хтось хоче бачити у збірній інших гравців. Ми викликаємо тих, кого вважаємо за потрібне на цей момент.

У розширеному списку кандидатів до збірної було троє гравців покровського «Титану». Чому все ж не зупинилися на їхніх кандидатурах? 
– Ми вирішили зробити акцент на перевірених бійців з досвідом міжнародних матчів. Однак, впевнений, що незабаром і ці хлопці матимуть свій шанс.

– Нещодавно свої склади на Євро-2018 оголосили суперники нашої збірної за груповим етапом – збірні Румунії та Португалії. Чи помітили для себе якісь несподіванки? 
– Ні, жодних несподіванок.

– Над якими компонентами збірній України потрібно найбільше працювати перед матчами Євро-2018? 
– Потрібно працювати над абсолютно всіма компонентами. Якщо якась зі складових буде слабшою за інші – одразу виникатимуть певні проблеми. Зрозуміло, що десь ми маємо переваги, десь – недоліки. Відводимо достатню кількість часу для кожного компоненту.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!