Україна – Португалія – 3:5 + ФОТО

У Любляні на чемпіонаті Європи з футзалу у неділю фінішував груповий етап, і в одному з двох матчів, які завершували цю стадію, між собою грали збірні України та Португалії. Обидві команди у своїх перших зустрічах здолали збірну Румунії, тож очна гра мала визначити переможця групи С, та місця команд у подальшій турнірній сітці.

І знову початок протистояння у збірної України вийшов не найкращим чином. Щоразу виникали прогалини в захисті, чим залюбки скористався суперник. Вже на 1-й хвилині Бруно Коельо вийшов сам на сам з Іваняком, обвів його, але на заваді на шляху м’яча у порожні ворота своєчасно опинився Микола Грицина. А за дві хвилини той самий Бруно Коельо знову опинився один у штрафному майданчику після діагональної передачі Жоао Матоша і у дотик переправив м’яч до сітки повз нашого голкіпера. Тож, Олександр Косенко вже на самому початку гри змушений був використати своє право взяти тайм-аут. 

 

Після нього гру вдалося відсунути від своїх воріт, проте з атакувальними діями у нашої команди виникали проблеми. Португальці грали розкутіше, і на 7-й хвилині Андре Коельо потужним дальнім ударом струсонув поперечину. І тільки на 9-й хвилині стандарт біля воріт Андре Соузи змусив його демонструвати свою майстерність – Білоцерківець бив з п’яти метрів, і голкіпер Португалії відвів загрозу від своїх воріт. Тільки-но збірній України вдалося вирівняти гру, як Португалія збільшила рахунок. Тіаго Бріту біля правої бровки технічно крутонув Шеремету, після чого невідпорно пробив у ближній кут – 0:2.

Саме після цього на майданчик стали виходити досвідчені Шотурма і Разуванов, та Королишин, який так вдало увійшов у гру в матчі з Румунією. Але і цій четвірці довелося більше відпрацювувати в захисті, ніж думати про атаки.

На 17-й хвилині Педяш активно зіграв у штрафному майданчику в боротьбі за м’яч. Причому, навіть, де торкнувшись голкіпера збірної Португалії, але той при падінні пошкодив руку та попросив заміну. До перерви Бебе, який вийшов замість Андре Соузи, відбив удар Разуванова, і з перевагою Португалії у два м’ячі команди пішли в роздягальні на перерву. 

 

Другий тайм збірна України розпочала в агресивній манері, і на 22-й хвилині Королишин міцно приклався до м’яча від правої бровки – Бебе тільки в останню мить встиг зреагувати на удар. Майже за хвилину – знову виникла небезпека біля воріт суперника. Хамдамов сильно прострілив зліва вдовж воріт, і Педяшу не вистачило буквально миті, щоб підставити ногу.

З кожною хвилиною українці додавали у швидкості, і це дозволяло контролювати м’яч, але гольових моментів біля воріт Бебе бракувало. Тож, на допомогу прийшов стандарт. На 28-й хвилині після передачі Шотурми з ауту Разуванов в штрафному майданчику зіграв на випередження і в дотик відправив м’яч під поперечину.

Цей голзначно додав грі напруги. Португальці дещо розгубилися, і біля воріт Бебе стало гарячіше. І якщо голкіперу португальців вдалося врятувати свою команду після виходу Разуванова на ударну позицію, то коли Королишин на 32-й хвилині зліва пробив у дальній кут, м’яч затріпотів у сітці!

Це вже суттєво зачепило збірну Португалії. Суперник перевів гру на нашу половину, і вже Іваняку треба було працювати на повну потужність. Але врятувати від голу свої володіння Євгену не вдалося – на 34-й хвилині Педро Карі з дуги технічно закинув м’яч у дев’ятку. 

 

 

Тож, рівно за 6 хвилин до сирени Олександр Косенко взяв тайм-аут, після якого Шотурма вийшов п’ятим польовим. Перша спроба не пройшла, за хвилина була друга, і вони так само виявилася невдалою – Нілсон перехопив м’яч і відправив його у порожні ворота. Шотурма більше п’ятим в найближчий час не виходив, і в звичному форматі португальці забили вп’яте – Рікардіньо скористався поперечною передачею Фабіу Сесіліу.

На останній хвилині Шотурма знову вийшов п’ятим, і за 16 секунд до кінця матчу встановив остаточний рахунок –  3:5.

Збірна України, на жаль, поступилася, але головний матч попереду – 6 лютого чвертьфінал, а суперник визначиться тільки після матчу Азербайджан – Іспанія. З однією з цих команд українці і будуть битися за вихід до півфіналу.

Україна – Португалія – 3:5 (0:2)
Україна:
Іваняк (Литвиненко, 39) – Мик. Грицина, Журба, Білоцерківець, Мих. Грицина – Педяш, Лисенко, Хамдамов, Разуванов, Шеремета, Шотурма, Королишин
Португалія: Андре Соуза (Бебе, 17) – Педро Карі, Бруно Коельо, Жоао Матош, Рікардіньо – Андре Коельо, Тунья, Нілсон, Фабіу Сесіліу, Марсіо, Пані Варела, Тіаго Бріту
Арбітри: Седрік Пелісс’є (Франція), Тімо Онатсу (Фінляндія)
Голи: Разуванов, 28, Королишин, 32, Шотурма, 40 – Бруно Коельо, 3, Тіаго Бріту, 13, Педро Карі, 34, Нілсон, 36, Рікардіньо, 37
Попередження: Фабіу Сесіліу, 25
Глядачів: 4.412.

Загальна статистика матчу:

Іконка PDFukrayna._futzal_-_portugalyya._futzal._otchet_o_matche_ukr.pdf

Індивідуальний звіт (Україна):

Іконка PDFukrayna._futzal_-_portugalyya._futzal._yndyvydualnyy_otchet_po_ygrokam_komandy_ukrayna._futzal_ukr.pdf

Індивідуальний звіт (Португалія):

Іконка PDFukrayna._futzal_-_portugalyya._futzal._yndyvydualnyy_otchet_po_ygrokam_komandy_portugalyya._futzal_ukr.pdf

Прес-служба Асоціації футзалу України 
Фото: УЄФА

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!