Збірна України припиняє боротьбу на Євро-2018

У матчі між збірними України та Іспанії визначався останній півфіналіст чемпіонату Європи, переможця якого вже очікував Казахстан, напередодні забезпечивши собі місце у квартеті найкращих.

Олександр Косенко суттєво змінив стартову четвірку у порівнянні із матчем проти Португалії, і разом з Журбою вийшли Королишин, Шотурма та Разуванов. Останній і зробив перший дотик в матчі, а невдовзі після порушення Журби на Мігеліні Україна отримала до пасиву перший фол.

І друга наша четвірка мала дещо незвичний вигляд – разом з Хамдамовим та Педяшем грали Білоцерківець та Микола Грицина. Їм довелося стримувати тиск іспанців і після удару Мігеліна Іваняк вперше вступив у гру. Але більше непокоїло те, що вже на початку 5-ї хвилини українці тричі порушили правила.

Олександр Косенко інтенсивно проводив зміни четвірок, що дозволяло нашій команді витримувати швидкість гри, яку пропонував суперник. Іноді іспанці доводили свої атаки до ударів, але Іваняк правильно обирав місце в воротах. Ближче до середини тайму вже і у збірної України стали проходили позиційні атаки, проте не було їхнього завершення ударами по воротах. Перший влучний удар по воротах Пако Седано міг завдати Королишин, коли на 15-й хвилині зліва вискочив на зручну позицію, але йому трохи забракло влучності. Невдовзі українці розіграли корнер, після якого голкіпер збірної Іспанії ногою відбив удар Шотурми.

За 4:55 до перерви збірна України таки вийшла на п’ятий фол. Часу залишалося багато, тож, треба було поводити себе на майданчику з максимальною обережністю. Але суперник ефективно використав цю ситуацію. Українці стали притискатися до свої воріт, не так агресивно діяти у відборі, що дозволило Полі на 18-й хвилині пробити метрів в 13-ти, і м’яч влетів у дев’ятку поруч зі стійкою. У подальшому можливостей для таких ударів наші гравці супернику не давали, тож перший тайм завершився за мінімальної переваги суперників – 0:1.

Друга половина розпочалася з обміну порушеннями, проте у Журби воно було таким, що потягнуло на жовту картку. А сама гра пішла на зустрічних курсах, в якій Білоцерківець на 24-й хвилині ледве не знайшов шанс зрівняти рахунок, але Пако Седано відбив потужний удар українця з дуги.

Загалом же, на майданчику пішла в’язка гра в якій ударів по воротах було замало. На 27-й хвилині Педяш злету пробив після кутового поруч зі стійкою, і йому відповів Ортіс, запустивши м’яча над воротами після ауту. А коли на 29-й хвилині українці припустилися позиційної помилки, і Лін вийшов сам на сам з Іваняком, наш воротар зіграв просто бездоганно.

За хвилину Олександр Косенко прийняв сміливе рішення, випустивши Шотурму п’ятим польовим гравцем, Петро вийшов на кілька секунд, але саме з цього моменту наша команда періодично прагнула грати «5 на 4» на своєму м’ячі. Інша справа, що суперник дозволяв українцям задіювати п’ятого не так часто як вимагала ситуація з рахунком на табло.

Тайм-аут Олександр Косенко взяв на 37-й хвилині і знову Шотурма вийшов п’ятим польовим на майданчик. На жаль, і ця спроба виявилася безрезультатною. На останній хвилині другого тайму ще один вихід Шотурми  знову не забезпечив нашій команді проведення атаки. Решту часу іспанці вбили дуже технічно.

0:1 – збірна України дала гідний бій чемпіону Європи, однак, змушена зійти з дистанції.

Україна – Іспанія – 0:1 (0:1)

Україна: Іваняк – Шотурма, Королишин, Журба, Разуванов – Педяш, Лисенко, Хамдамов, Шеремета, Мик. Грицина, Мих. Грицина, Білоцерківець
Іспанія: Пако Седано – Карлос Ортіс, Пола, Алекс, Мігелін – Адольфо, Рафа Усін, Бебе, Лін, Марк Толра, Хоселіто Фернандес, Серхіо Лосано, Солано

Арбітри:  Алессандро Мальфер, Анжело Галанте (обидва – Італія)

Гол: Пола, 18
Попередження: Журба, 21

Глядачів: 2351.

Загальна статистика матчу:
Іконка PDF ukrayna._futzal_-_yspanyya._futzal._otchet_o_matche_ukr.pdf

Індивідуальний звіт (Україна):
Іконка PDF ukrayna._futzal_-_yspanyya._futzal._yndyvydualnyy_otchet_po_ygrokam_komandy_ukrayna._futzal_ukr.pdf

Індивідуальний звіт (Іспанія):
Іконка PDF ukrayna._futzal_-_yspanyya._futzal._yndyvydualnyy_otchet_po_ygrokam_komandy_yspanyya._futzal_ukr.pdf

Прес-служба Асоціації футзалу України

Фото: УЄФА

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!