Лев Ким: «Ми знаємо, що українські колеги завжди готові люб’язно нас прийняти»

Президент Асоціації футзалу Казахстану поспілкувався з прес-службою Асоціації футзалу України напередодні контрольного поєдинку між збірними України та Казахстану, а також розповів про підготовку збірної Казахстану до Євро-2018.

Збірна Казахстану вже вдруге обирає збірну України в якості суперника перед Чемпіонатом Європи. Розкажіть більш детально про це рішення.

– Це рішення складається з низки аспектів. Вже історично складається, що ми маємо теплі взаємини з Асоціацією футзалу України. По-друге – це акліматизація. Ми летимо до Європи пристосовуємося до клімату і граємо з сильним суперником, який знаходиться у рейтингу вище за нас. Збірна України тримає свій рівень. На останньому Чемпіонаті світу вона виступила дуже непогано. Прилітати до України перед Чемпіонатами Європи стає для нас певною традицією. До того ж, ми знаємо що українські колеги завжди готові люб’язно нас прийняти.

У вашій збірній присутня достатня кількість натуралізованих гравців. Поділіться, чому обрали саме такий вектор розвитку для збірної?

– У кожного клубу, чемпіонату та футзалу кожної країни загалом є свій шлях. Флагманом нашого чемпіонату є «Кайрат». Основний кістяк цієї команди складається з бразильців. За 12 років наш чемпіонат серйозно трансформувався. Ми мали дефіцит сильних клубів. У зв’язку з цим був і дефіцит гравців рівня збірної. Нині у нас проходить етап становлення. Населення Казахстану складає 17 мільйонів. Можливо, це і не так мало. Однак, щоб заохотити молодь займатися цим видом спорту та звернути на нього увагу – потрібен результат. Ми не перегинаємо палицю та робимо певний баланс щодо натуралізованих гравців у збірній. Серед наших планів була натуралізація як максимум ще одного гравця. Серед заявки у 14 гравців на Євро-2018 у нас є 4 натуралізованих гравці і один з них – воротар. Щодо польових гравців – це 25-30% складу. Водночас, інші хлопці, які знаходяться поруч з ними зростають у професійному плані і мають серйозну конкуренцію. Ми обираємо лише тих гравців, які гідні представляти збірну. Маю відзначити, що всі натуралізовані гравці зробили собі ім’я саме у Чемпіонаті Казахстану. Однак, у перспективі робитимемо ставку на свій внутрішній потенціал.

Як оцінюєте шанси збірних України та Казахстану на Євро-2018?

– Насправді, прогнози – справа невдячна. Фаворити турніру – це Іспанія, Росія та Португалія. Втім, за останні декілька років рівень збірних суттєво виріс. Наші збірні мають шанси. Головні три кондиції – це фізичний та моральний стан гравців і мікроклімат у збірній. Якщо всі вони є у наявності – можна грати з усіма суперниками. Ми всіх поважаємо, але нікого не боїмося. Кожна команда має свої переваги, які потрібно реалізувати. Останні чемпіонати це зайвий раз доводять. Натомість, поразки грандів змушують їх готуватися ретельніше до кожного протистояння.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: time
.kz

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!