Сергій Журба: «Перед нами поставлене максимальне завдання: посісти першу сходинку»

Універсал збірної України Сергій Журба відповів на запитання пресслужби АФУ напередодні двох матчів групового етапу Євро-2022 проти Хорватії.

– Сергію, з яким настроєм команда прибула до Осієка?

– Однозначно, настрій у нас чудовий. Можна навіть сказати, що бойовий. Максимально налаштовані на сьогоднішній поєдинок. Матчі з Хорватією стануть визначальними у боротьбі за лідерство у групі 1. Перед нами поставлене максимальне завдання: посісти першу сходинку. Тож, звичайно, зробимо усе від нас залежне, щоб повернутися до України з перемогою.

– Як колектив прийняв молодого новачка – Назарія-Зеновія Войтовича?

– Як і завжди, тепло приймаємо дебютантів. Цей раз не став винятком. Завжди підтримуємо Назарія у різних ситуаціях. Він багато й відповідально працює. Йому вдається доводити свій рівень у складі «Енергії», тож, виклик не був випадковим. У нас дружня й атмосфера й здорова конкуренція. Місце у складі завжди можна завоювати завдяки наполегливості й роботі.

– Вчора ввечері збірна встигла провести перше тренування у місцевому спорткомплексі. Як оціниш паркет і зал загалом?

– Арена в Осієку – просто неймовірна. Дуже шкода, що в Україні ми не маємо великої кількості подібних спортивних комплексів. Великий зал з просторими трибунами, ідеальний паркет. Арена є мультиспортивною й викликає лише позитивні емоції.

– У 2019 році збірна України провела чотири матчі проти Хорватії. Тож, можна сказати, що суперники добре знайомі. Чим команди дивуватимуть одна одну?

– Кожна команда намагатиметься гнути свою лінію. У складі збірної Хорватії є чимало фактурних виконавців, які постійно нав’язують боротьбу. Натомість, ми намагатимемося швидше рухати м’яч, контролювати гру й демонструвати швидкісний футзал.

– В Україні на трибуни вже повернулася обмежена кількість глядачів. Наскільки це пожвавлює гру?

– Звичайно, підтримка з трибун завжди є додатковим стимулом. За порожніх трибун рівень емоційності трохи вщухає. Сподіваємося, що ситуація буде нормалізовуватися і під час матчів плей-офф Favbet Екстра-ліги ще більше вболівальників зможуть насолодитися якісним футзалом.

– Цього неабияк бракує господарям міжнародних матчів під егідою УЄФА…

– УЄФА намагається максимально запобігати розповсюдженню коронавірусної інфекції. Тут нічого не вдієш. Потрібно виходити й грати для вболівальників, які підтримують нас біля екранів своїх пристроїв. Будемо набиратися підтримки від них під час матчів чемпіонату, якщо все буде стабільно.

– Ти досить давно не забивав у складі збірної. Чи маєш якусь додаткову мотивацію, щоб відзначитися за національну команду?

– Голи у матчах збірної – це завжди неймовірні емоції. Після хвороби й травми набираю максимальні кондиції якраз напередодні плей-офф. У матчах проти Хорватії намагатимуся відзначитися й допомогти команді завоювати позитивний результат.

Богдан Ісаєв, пресслужба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!