Відбулася пресконференція представників чоловічої збірної України перед матчем з Казахстаном

Напередодні третього поєдинку збірної України у рамках 1/4 фіналу Євро-2022 проти Казахстану, наставник «синьо-жовтих» Олександр Косенко та універсал команди Євген Сірий взяли участь у традиційній передматчевій пресконференції.

Євген Сірий, гравець збірної України

– Євгене, чи передивлялися напередодні матчі збірної Казахстану і, можливо, дивилися саме її поєдинки на чемпіонаті Європи? Що можете сказати про цю команду?

– Насправді, вдалося переглянути майже всі поєдинки групового етапу. Збірна Казахстану не стала винятком. Це сильна команда, у складі якої виступають якісні бразильські виконавці. Збірна Казахстану має цікаву специфіку гри, яка полягає у постійних підключеннях воротаря до атак. Я колись грав у чемпіонаті Казахстану й досить непогано знайомий з тим як грає ця команда. Після матчу з Португалією детальніше розібрали суперника. Робочий процес триває.

– Як оцінюєте виступ збірної України на груповому етапі, зважаючи на відсутність великої кількості гравців?

– Як виявилося, складнощі нам лише допомогли. Так вже сталося, що ми залізли в яму й намагалися вибратися з неї. Перший матч ввів людей в оману. Можливо, десь позначилося недоналаштування. Раніше ми не мали очних поєдинків проти збірної цієї країни. У них були не найкращі результати за підсумками товариських матчів. Натомість, після того як велика кількість хлопців захворіли на коронавірус, команда лише згуртувалася. Кожен бився не лише за себе, а й один за одного. Напевно, як виявилося, це дозволило збірній перезавантажитися.

Олександр Косенко, головний тренер збірної України

– Олександре Петровичу, як охарактеризуєте найближчого суперника?

– На чемпіонаті Європи починається стадія плей-оф. Вже не потрібно формувати турнірну стратегію, ми маємо виходити і перемагати! Налаштовуємося на збірну Казахстану. Це сильний суперник з якісними виконавцями, які виділяються як індивідуальними якостями, так і командною грою. Очікуємо на непростий матч. По-іншому на стадії чвертьфіналу й бути не може.

– Якою є кадрова ситуація перед матчем з Казахстаном?

– Точно не зіграє у цьому поєдинку Артем Фаренюк. Михайло Зварич ще повністю не залікував травму, але ми сподіваємося, що завтра зможемо на нього розраховувати.

– Команда вшосте поспіль потрапляє до чвертьфіналу, і вже неодноразово за Вашого керівництва завершувала участь на цій стадії. Чи готова збірна України до виходу у півфінал з ментальної точки зору, адже складалося враження, що в останніх двох розіграшах хлопці побоювалися цієї стадії?

– Можу сказати, що збірна України тримає рівень і виходить з групи. Безумовно, хотілося б більшого. У попередніх розіграшах ми нічого не боялися. Це футзал. На Євро-2018 ми поступилися іспанцям з різницею в один м’яч, а до того зазнали поразки від господарів турніру за 0,3 секунди до завершення матчу. Була напружена боротьба, але ми у ній поступалися. Суперники теж хотіли вийти до півфіналу. Зараз ми налаштовані пройти якомога далі й не дати цього зробити збірній Казахстану, яка також буде цього прагнути. Все вирішить гра й кінцевий результат, який ми побачимо на табло.

– У збірній Казахстану у матчі з Україною будуть відсутніми Тайнан, Едсон і Валіуллін. На Ваше переконання, це сильно послабить суперника?

– Ми теж мали і маємо кадрові втрати. У нашому випадку це згуртувало команду й додало бійцівських якостей. Як такі втрати позначаться на збірній Казахстану – не візьмуся судити. Ми взагалі не маємо думати про це, адже коли ти вважаєш, що суперник слабший і ти сильніший – перемогу не здобудеш. Якщо ми гратимемо так само  як у двох останніх матчах, то матимемо шанс потрапити до півфіналу. Відсутність Тайнана, Едсона і Валіулліна, можливо, стратегічно змінить стиль гри збірної Казахстану. Це також може їх згуртувати. У складі цієї команди достатньо кваліфікованих виконавців. За останні роки саме казахстанські футзалісти зуміли додати. Будемо серйозно готуватися до цього матчу.

 Як будете готуватися до протистояння з Ігітою у нападі та захисті?

– Думаю, всі команди вже повністю вивчили гру Ігіти. Він як був, так і залишається сильним воротарем. Останні матчі демонструють, що він може припускатися помилок, але досі забиває й віддає результативні передачі. Якщо гравець це робить якісно, то у нього регулярно виходить. Будемо робити все можливе, щоб убезпечити свої ворота від цих атак.

Фото: УЄФА

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!