Збірна України розпочинає свій шлях груповим етапом Євро-2022 з яскравої перемоги

Підопічні Олександра Косенка у виїзному матчі забили своєму супернику двозначну кількість голів.

У протистоянні з албанцями наша команда досить швидко захопила ініціативу. Всього 30 секунд вистачило «жовто-синім», аби відкрити рахунок у матчі. Шотурма пасом з кутового знайшов Зварича, який точним ударом змусив капітулювати Кардосо да Сілву.

Після цього два непоганих моменти виникло вже біля воріт Ципуна. Мейзіні і Браїмі пробивали потужно, але точності як одному, так і іншому забракло.

Гості на це відповіли другим голом. Шотурма розкрутив Незірі, і пробив у ближній кут воріт Кардосо да Сілви. Бразильський албанець з ударом капітана суперників не впорався.

Значно краще кіпер господарів зіграв у двох наступних гострих епізодах. Той-таки Шотурма і Королишин по черзі пробивали здалеку, але Кардосо да Сілва вдало зіграв на останньому рубежі.

Працювати довелося і воротарю збірної України. Саме майстерність Ципуна дозволила Кирилу врятувати свої володіння після виходу віч-на-віч від Кр’єзіу.

Втім, на 9-ій хвилині Мейзіні ударом з гострого кута перехитрив воротаря збірної України й скоротив різницю у рахунку до мінімуму.

Парад голів продовжився після чергового вдалого розіграшу стандартного положення від команди Олександра Косенка. Шотурма прострілив з-за бокової, а Білоцерківець вдало замкнув дальню стіку. Гандикап «жовто-синіх» знову вимірювався двома голами.

На це взяття воріт підопічні Ерінда Резулі також зуміли знайти аргумент у вигляді швидкої відповіді від Браїмі. До гольової феєрії знову долучився Зварич. Шотурма пробив по воротах Кардосо да Сілви, кіпер албанців відбив м’яч перед собою, а Михайло з двох спроб зумів переправити м’яч у ворота. 2:4 станом на 14-ту хвилину зустрічі.

Під завісу тайму «жовто-сині» зуміли збільшити власний гандикап. Грицина пробивав по воротах, а Фаренюк підставив ногу й переправив м’яч у ворота.

Не обійшлося без доволі швидких голів й у другій половині. Микитюк потужно спрямовував м’яч у бік воріт суперника, а Грицина вдало підставив п’ятку, від якої м’яч вшосте побував у володіннях балканців.

Албанців пішли ва-банк й почали застосовувати Кардосо да Сілву в якості п’ятого польового. Досить швидко це призвело до помилки, яку Фаренюк перетворив у свій другий м’яч, вразивши порожні ворота.

Якась хвилина і перевага підопічних Олександра Косенка досягла шести голів. Білоцерківець вивів віч-на-віч Зварича, і Михайло без особливих проблем офрмив хет-трик.

Господарі зусиллями Караджі зуміли відіграти один м’яч. Втім, свої останні слова у цій зустрічі сказали саме українці. Вкотре на допомогу нашій команді прийшло стандартне положення. Королишин відкотив на Єрьоміна, який потужним ударом не залишив шансів воротарю суперника.

Натомість, коли здавалося, що матч завершиться з рахунок 9:3 на користь збірної України, Малишко потужним ударом від власних воріт перекинув і Кардосо да Сілву, і Кр’єзіу, який намагався підстрахувати кіпера своєї команди.

Як підсумок, 10:3 – яскрава перемога підопічних Олександра Косенка.

Груповий етап Євро-2022. Група 1
Збірна Албанії – Збірна України – 3:10 (2:5)

Голи: Мейзіні (9), Браїмі (13), Караджа (33) – Зварич (1, 14, 27), Шотурма (6), Білоцерківець (12), Фаренюк (19, 26), Грицина (23), Єрьомін (36), Малишко (40)
Попередження: Микитюк (38)

Албанія: Крістіано Кардосо да Сілва – Ментор Мейзіні (к), Халім Сельманай, Ермір Кр’єзіу, Азем Браїмі – Арбер Шкодра, Ел’єса Незірі, Агон Рамадані, Беснік Рексхепай, Алмір Хасай, Ендріт Кача, Редж Караджа, Шкіпрон Браїмі, Клодіан Ррапі

Україна: Кирило Ципун (Юрій Савенко, 27), (Олександр Сухов, 35) – Микола Микитюк, Петро Шотурма (к), Микола Білоцерківець, Михайло Зварич – Сергій Малишко, Олег Єрьомін, Тарас Королишин, Микола Грицина – Сергій Журба, Артем Фаренюк, Тарас Кузь

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!