Олександр Каплун: «Хлопці їдуть гідно представити Україну»

Незадовго до від’їзду збірної України (U-15) на міжнародний турнір "Мontesilvano Futsal Cup" прес-служба Асоціації футзалу України поспілкувалася з наставником нашої команди – Олександром Каплуном. У інтерв’ю Олександр Михайлович розповів, чого він очікує від своїх підопічних на цьому турнірі.

- Олександре Михайловичу, як проходить підготовка збірної України (U-15) до турніру в Італії?
-Всі хлопці зібралися в Ужгороді 21 червня. За три дні провели п'ять занять, виконали всю заплановану роботу. Перше, що кинулося в очі, це те, що всі хлопці трохи відвиклі від футзалу. Три місяці все грали у чемпіонаті України з великого футболу. За три дні спробували відновити футзальні навички. Головне, що у хлопців є величезне бажання працювати і рухатися вперед.

- Для цієї збірної це буде перший міжнародний досвід. Чи є у Вас та у Ваших підопічних хвилювання?
- Так, це дійсно ми вперше будемо грати на такому рівні, хоча у багатьох хлопців є досвід міжнародних турнірів в Угорщині, Словаччині, Болгарії, але з італійськими та іспанськими командами ще не доводилося стикатися. Поки особливого хвилювання не відчувається, все ще попереду, але хлопці чудово усвідомлюють за кого вони їдуть грати, куди вони їдуть, і з ким їм доведеться грати. Але, колись треба починати грати на такому рівні, і здорово, що АФУ, в особі президента Сергія Владико робить все можливе, щоб підняти рівень дитячо-юнацького футзалу на щабель вище.

- Відомо, що збірна (U-15), як і збірна (U-17), на жаль, не зможе розраховувати на вихованців хмельницького "Сокола". Чи є, ким їх замінити?
- Так, на превеликий жаль, ми не можемо на цьому турнірі розраховувати на гравців "Сокола", але я сподіваюся, що в майбутньому, все зміниться. На даний момент, зібрані кращі хлопці, і їм надано шанс показати себе з кращого боку.

- Скажіть, будь ласка, представники яких клубів складають основу Вашої збірної?
- Базовими клубами для формування збірної стали івано-франківський "Ураган" (3 гравці) та "Іллічівець" (5 осіб), 2 представника з команди "Футзал-Дніпро", по одному представнику з одеського "Марріона" та "Газовика", який представляє Донець з Харківської області.

- За рахунок чого Ваші підопічні зможуть здобути позитивний результат на "Мontesilvano Futsal Cup"?
- Мені здається, результат зараз не найважливіший аспект, складно щось прогнозувати. Ми розуміємо, що рівень команд суперників буде дуже високий, але впевнений, хлопці їдуть гідно представити Україну.

- Олександре Михайловичу, на турнірі в Італії Ви будете керувати двома збірними України - (U-15) та (U-9). Чи можете Ви щось розповісти зараз про нашу наймолодшу команду?
- Так, Україну представлятимуть і наймолодші хлопці 8-9 років. Нещодавно закінчився чемпіонат України, який проходив у Харкові, команди показали, як для цього віку, дуже хороший рівень гри, і були відібрані найкращі хлопці. У збірну потрапили гравці чемпіона України, чорноморського  "Іллічівця" (4 гравці), срібного призера, ірпіньського  "Чемпіона" (3 гравці), бронзового призера, харківської "Першої столиці" Харків (3 гравці) і з "Вікторії" Авангард (3 гравці)

- Чи не виникатимуть складнощі у зв'язку з тим, що Ви будете керувати одразу двома збірними?
- Думаю складнощів ніяких не буде, ігри граються в різні часи, у нас по 2 тренера на кожну збірну. Разом впораємося.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: 04868.com.ua 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!