Олександр Косенко: «Ми залишилися задоволеними роботою новачків»

Головний тренер збірної України дав ексклюзивне інтерв`ю прес-службі Асоціації футзалу України та розповів про підсумки міжнародного турніру в Ірані, а також подальші плани команди.

–​ Олександре Петровичу, підведіть підсумки турніру. Як оціните виїзд збірної до Ірану?

– Можу дати лише позитивну оцінку. Чудовий турнір, сильні суперники, подивилися на готовність гравців. Загалом, задоволені змістом. Знову нам трохи не вистачило для позитивного результату наприкінці матчу з Іраном. Однак, сам турнір сподобався.

–​ Які головні завдання ставили перед національною збірною на навчально-тренувальний збір у Броварах ?

– Перед нами стояло завдання переглянути молодих гравців та те як вони увіллються до колективу, як зуміють проявити себе. Також хотіли вкотре пересвідчитися у можливостях гравців, які не вперше отримали виклик до збірної. Загалом, завдання такі самі як на будь-який навчально-тренувальний збір та цикл з міжнародних товариських поєдинків: перевірити гравців та відпрацьовувати той стиль гри, який має бути у нашої збірної.

–​ Що скажете про суперників? Чи здивував хтось з них?

– Не можу сказати, що хтось чимось здивував. Нині значно важче піднести якісь сюрпризи. Інформації дуже багато. У доступі є надзвичайно багато відео, тож, нині чимось здивувати надзвичайно важко. Цікаво було протистояти представникам азійського футзалу – Японії та Ірану. Особливо, останнім. Це збірна індивідуально сильних гравців. Командна гра у них так само перебуває на доволі високому рівні. Дуже хотілося перевірити свої сили у поєдинку з таким суперником. Так само відзначу і Білорусь. Це доволі непогана команда. Вони проявили себе з усіма суперниками на непоганому рівні, хоч і посіли останню сходинку.

–​ У цьому підготовчому циклі взяли участь багато новачків, зокрема, і футзалісти, які грали на чемпіонаті світу серед студентів. Оцініть їхню гру.

– Ми залишилися задоволеними роботою новачків. Як для дебютного виклику до збірної – вони себе проявили на належному рівні. Тренерський штаб слідкує за усіма, а не лише за тими гравцями, які викликалися до команди цього разу. Далі все залежатиме від них. Нехай грають та демонструють якісний футзал.

–​ Наступними суперниками збірної України стануть Франція та Португалія. Що скажете про ці команди і як готуватиметеся до міжнародних товариських матчів з ними?

– Щодо суперників. Франція – збірна, яка себе непогано проявила на останньому Євро, а Португалія стала його переможцем. Тут важко щось ще додати. Перед звітними протистояннями є певний проміжок часу. Переглядатимемо кандидатів до збірної. Ті, хто, на нашу думку, заслуговуватимуть на виклик – його отримають. Такі міжнародні товариські матчі – найкращий спосіб підготовки до поєдинків на офіційному рівні.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Павло Кубанов

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!