Олександр КОСЕНКО: «При своїх глядачах хочемо зіграти агресивно»

Пропонуємо Вашій увазі передматчеву прес-конференцію головного тренера збірної України з футзалу Олександра Косенка.

- Як проходила підготовка до матчу з іспанцями, і як Ви оціните готовність футболістів до майбутніх ігор?
- Підготовка йде за планом. Все нормально, за винятком того, що захворіли Володимир Разуванов і Дмитро Сорокін. Сподіваюся, що якусь одну гру вони точно зіграють. Але це – здоров'я, і ми не можемо ризикувати ним. У Разуванова горло і висока температура, але якщо мені лікарі скажуть, що він готовий, то він буде грати. В іншому ж, ніяких накладок немає.

- Є така думка, що очікування якоїсь події страшніше самої події. За ті 4 дні, які готується команда, як Ви відчуваєте, чи немає у хлопців мандражу?
- Я б назвав це не мандраж, а, як ви правильно сказали, очікування чогось такого, такої значимої події. Воно завжди тягне за собою якесь напруження. Найголовніше, щоб, коли це подія настала, напруга спала, і я сподіваюся, що воно ніяк не вплине на стан хлопців. По тренуваннях видно, що всі тренуються з великим бажанням, всі хочуть проявити себе, тому що Іспанія – це лакмусовий папірець, де кожен футболіст може себе проявити. Якщо він з Іспанією себе проявить, то можна буде говорити про багато що. Ми всі в очікуванні – і гра все покаже. Можна багато говорити можна багато робити якихось припущень, але завтра – година X. Будемо готуватися, у нас є ще 24 години.

- Як виникла ідея цих спарингів, і складно було домовитися з іспанцями?
- Така ідея давно витала у президента Асоціації футзалу України Сергія Владико. Ми з ним багато спілкувалися і прийшли до висновку, що потрібно грати із сильними суперниками, але як заманити топ-збірну? Не всі хочуть їхати, тим більше у зв'язку з подіями, які відбуваються в Україні. Практично вже вийшло з Італією, але вони все-таки відмовилися в останній момент. А як вийшло з Іспанією? Хосе Венансіо Лопес рік тому в Києві читав курси нашим тренерам, і тоді ми виказали йому побажання зіграти з Іспанією в Києві. Він пообіцяв. Не відразу, але обіцяв, що його команда прилетить в Київ. Він визначив дату – 2017 рік. Не відкладаючи справу в довгий ящик, початок 2017 року – і ми граємо з Іспанією в Києві. Людина стримала своє слово – і наш вболівальник побачить наживо чемпіонів Європи. Думаю, що гру зможуть побачити всі бажаючі.

- Ви вже дивилися дві останні гри іспанців. Чи помітили Ви зміни в їхній грі у зв'язку з тим, що після чемпіонату світу відбулися кадрові зміни?
- Іспанці зараз грають без «стовпів». Це тепер більш легка команда, більш рухлива, дуже гарна робота з м'ячем. Але вони не люблять жорсткої гри, не люблять контактів, не люблять, коли щільно з ними грають. Напевно, не тільки вони цього не люблять. Дійсно, у них змінився малюнок гри. Коли були Фернандао, Серхіо Лосано, вони більше грали в силовий футзал, зі «стовпом». Зараз грають більш комбінаційно, практично весь час «4 – 0» грають. Тому, при своїх глядачах хочемо зіграти агресивно, результат може бути будь-який, але ми хочемо, щоб матч дійсно вийшов цікавим.

- В одному зі своїх інтерв'ю Ви зазначали, що в останньому матчі, який збірна України грала з Іспанією в Сербії, нашій команді вдався перший тайм. Чи означає це, що та тактика, яка спрацювала в першому таймі того матчу, буде взята за основу і в цих матчах?
- Зрозуміло, що ми всю гру не будемо пресингувати. Напевно, жодна команда це не витримає. Постараємося зіграти агресивно, наскільки це вийде – наскільки самі іспанці дадуть нам, наскільки ми дамо їм можливість вільно розпоряджатися м'ячем. Всі зараз не хотілося б розповідати, але можу сказати одне – що ми хочемо зіграти більш агресивно.

За матеріалами сайту Sport.ua

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!