Олександр Косенко: «Зараз на одній нозі нікого не обіграєш» + ВІДЕО

Після матчу Україна – Чорногорія (4:2) своїми думками з каналом «XSPORT» поділився головний тренер збірної України Олександр Косенко.

- Олександре Петровичу, знову напружена гра, проте результат-то добрий. Що скажете по грі?
- Зараз на одній нозі нікого не обіграєш. Ми вийшли, мабуть, з думкою про те, що ми зараз легко обіграємо Чорногорію. Але нічого подібного не сталося. Ми бачили, як були налаштовані чорногорці. Знову ж – я напередодні казав, і зараз кажу: ми маємо проблеми, коли команда, особливо габаритна, грає низько в обороні, якийсь ступор настає. Там, де треба проявити індивідуальні якості, у нас із цим проблеми. Але дякую хлопцям. Особливо я радий за наших молодих хлопців, які вийшли, не знітились. Ми їх налаштовували, щоб вони готувались. І вони дійсно молодці. Скажімо так: не досвідчені повели за собою, а молоді. Це зайвий раз дасть можливість задуматись тим хлопцям, які вже у збірній. Знову ж – мені здається, десь промайнула думка, що хорвати у грі з Чорногорією витратили стільки сил, скільки було потрібно для перемоги, і ми теж можемо перемогти чорногорців, не напружуючись. Але напружуватися потрібно у кожній грі. І відбіркові ігри в усіх групах показують, що легко зараз жодній команді не буде. Португалія виграє у Латвії 2:1. Звісно, це їх проблеми, а у нас – свої. Просто це зайвий приклад для того, щоб ми готувались та налаштовувались на кожну гру. Але це провина, в першу чергу, тренерського штабу. Значить, ми не зуміли налаштувати гравців належним чином. А вже по ходу гри треба було вмикатися. Це для нас буде хорошим уроком.

- Тренерський штаб збірної Чорногорії фактично скопіював гру збірної Бельгії. З хорватами, ймовірно, буде відкритий футзал, чекаєте «баш на баш»?
- Будемо готуватися і до такої гри. Нам треба бути готовими до всього. Скоріше за все, хорвати не будуть відсиджуватись так, як ці дві команди. Скоріше за все, вони гратимуть активно. Тому, будемо готуватись. У нас в обоймі 12 гравців. Ми нікого не списуємо з рахунків. Просто треба хлопцям задуматись і налаштовуватись на наступну гру. В нас буде можливість відпочити добу, навіть дві, налаштуватися та ще раз розібрати хорватів. Тому, нам треба серйозно готуватись. Треба виходити і грати з повною самовіддачею. Україна не може грати без повної самовіддачі. Весь час, скільки я пам’ятаю, і коли я грав, ми маємо проблеми, якщо виходимо і думаємо, що зможемо легко, стоячи, обіграти суперника. Ми завжди стикаємося з такими проблемами. Знову ж – провина, в першу чергу, лежить на нас, що ми не змогли налаштувати команду належним чином. Я дякую хлопцям за те, що вони зуміли переламати хід гри, перебудуватись, тому будемо готуватися далі.

Прес-служба Асоціації футзалу України  

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!