Сергій Журба: «Ми виклалися більше, ніж по максимуму»

Один з лідерів збірної України Сергій Журба розповів про перипетії матчу з Хорватією і коротко підбив підсумок виступів України у відборі на Євро-2018.

В останньому матчі групи кваліфікації Євро-2018 Україна вирвала перемогу у Хорватії (2:1), забезпечивши собі пряму путівку на чемпіонат Європи.

«На чемпіонат Європи завжди нелегко потрапити, а в даному випадку ми виклалися більше, ніж по максимуму, — сказав Сергій Журба після матчу. — Знову досить багато моментів не реалізували і не змогли отримати впевнену перевагу. Навпаки, першими отримали гол у свої ворота... Але всі хлопці молодці, що не знітилися, а далі сповідували свою гру і без проблем відігралися. А у другому таймі Хорватія напевно думала, що ми незабаром підемо грати з п'ятим польовим, і вже напевно трохи розслабилася, очікуючи вигідною для себе нічиєї. Ми цим і скористалися, реалізувавши свій вирішальний шанс».

«Якщо хорвати зіграли в атаці не так потужно, як очікувалося, то це лише заслуга нашої оборони. Але найголовніше, що ми потихеньку-потихеньку, але свою справу зробили. Можна виграти два матчі по 6:0, а потім програти ключовий поєдинок і залишитися ні з чим. А можна впевнено і спокійно здобувати результат, впевнено і зібрано реалізовуючи свої моменти».

Поєдинок з Хорватією Україна провела набагато краще, ніж попередній з Чорногорією.

«Ми не втручалися у чіпку гру. Хорвати дуже мобільні, але в той же час і масивні. Тому треба було не витрачати сили на боротьбу, а більше працювати з м'ячем і відігравати їх в комбінаціях з допомогою швидких передач, за рахунок чого ми і створювали моменти. З Чорногорією ми, навпаки, вплуталися в цю «кашу» — суперник сидів низько і був налаштований на боротьбу. При такому розкладі було дуже важко пробити чорногорців».

У матчі з Хорватією Олександр Косенко зробив кілька змін у першій четвірці «синьо-жовтих»: замість Сергія Чепорнюка та Сергія Коваля в стартовому квартеті грали Микола Грицина та Петро Шотурма.

«Це суто тренерське рішення. Можливо, хтось трохи випадав, але це не настільки суттєво. Варто сказати, що перша четвірка вимушено змінилася ще до початку відбору, коли травмувався Дмитро Бондар. Разом з цим трохи порушилася вся система, і тоді вже довелося шукати людей для заміни Дмитрові. У результаті що вийшло, а що-ні. Але все це — вже деталі. Головне, що ми перемогли і вийшли на чемпіонат Європи прямо».

За матеріалами сайту Sportarena.com

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!