Товариський матч. Колумбія – Україна. Анонс від сайту Sport.ua

По прибуттю в Колумбію збірна України з футзалу відразу включилася в тренувальний процес, коли ж у Києві буде глибока ніч з суботи на неділю, команді Олександра Косенка належить провести перший з двох так званих «warm-up» матчів – проти господарів Мундіалю збірної Колумбії.

Але, перш за все, потрібно сказати кілька слів про матч, який наша команда зіграла в Італії. Різниця в тому обсязі спільної тренувальної роботи, який був за плечима у збірної Італії і якого практично не було у збірної України, не могла не позначитися на грі, і вона позначилася. Повна ігрова взаємодія досягається в тренувальному процесі, причому взаєморозуміння у футболістів має бути як в атаці, так і в обороні.

Найменше питань по грі з Італією – до голкіпера Євгена Іваняка, і це не дивно. За 4 гри в чемпіонаті Росії, а це 200 ігрових хвилин, Іваняк отримав колосальне навантаження, практично не маючи можливості бути стороннім спостерігачем за грою. Навичка голкіпера постійно бути в тонусі йшов на користь команді, коли італійці отримували можливість атакувати не після підготовлених дій, а спонтанно виниклих атаках, або після несподіваних втрат м'яча нашими футболістами біля своїх воріт. Згідно відомої футбольної аксіомі, хороший голкіпер повинен не тільки брати «своє», але і виручати. Євген і виручав, коли вже на 4-й хвилині нейтралізував вихід Кака один на один, ніж показав всій команді, що він в порядку. Та і в кінці першого тайму Іваняк блиснув, відбивши кілька, здавалося б, мертвих м'ячів. Єдине, що не пішло в нашого воротаря, так це довгі передачі, але їх ефективність саме і досягається в тренувальному процесі. Тут повинна бути взаємна синхронність і передачі повинні бути в потрібну зону, і «стовпи» повинні бути в ній в потрібний момент.

Проти такого досвідченішого суперника, як збірна Італії, розраховувати, що Іваняк все витягне, не серйозно. На жаль, в обороні збірної України були допущені такі помилки, що італійці не могли ними не скористатися. При переході з оборони в атаку не можна забувати про підстраховку, саме на цьому суперник нас зловив. Досить було необачного і непідготовленого удару Журби, як Італія нас і покарала. Дмитро Сорокін не встиг зірвати ривок Муріло Феррейри, той же Журба вже не встигав за Фортіно. Ну, а двом італійцям реалізувати вихід «2 в 1», де «одним» був Бондар, було справою техніки. Ті ж Муріло Феррейра і Фортіно продемонстрували синхронність і при другому забитому м'ячі. На обличчя знову ж таки був недолік командою роботи при стандарті біля наших воріт – за що і постраждали.

Найбільш очевидна «сирість» нашої команди була помітна по атаці. Півтора моменти за гру занадто мало, щоб обіграти команду високого світового рівня, так і менш десятка ударів у створ – не той показник, з яким підкоряються вершини.

Резюмуючи, скажемо, що саме такий матч збірної України на самому початку підготовки до першої гри на Мундіалі і був потрібен. Працювати треба, природно, по всіх напрямках – екс-чемпіони Європи лише показали, на чому акцент потрібно зробити в першу чергу.

Сьогоднішній суперник збірної України за останні роки завоював собі високу репутацію, а увірвався у світову еліту - колумбійці піднявшись на попередньому чемпіонаті світу в Таїланді на високе 4 місце. Звісно, через 4 роки, у себе вдома, багаторічний наставник збірної Колумбії Осмар Фоннегра ставить завдання виступити як мінімум не гірше. Ще в середині серпня були визначені 14 футболістів, які і стали остаточною заявкою. Зазначимо, що з 14-ти футболістів 8 приймали участь у чемпіонаті світу 4 роки тому.

Безпосередня робота колумбійців почалася з 16 серпня, перемежовувалася вона, природно, з контрольними матчами. Два з них були з командами з чемпіонату Колумбії, який носить назву «Liga Argos Fútsal», одна гра була з університетської командою Медельїна, а ще одна – зі збірною міста Сан-Херонімо. Матч зі збірною України стане для колумбійців першим, який вони проведуть проти суперника, який має статус збірної, починаючи з 12-го лютого. То була гра кваліфікації на ЧС-2016, в якому господарі Мундіалю грали поза конкурсом, і тоді Колумбія поступилася Венесуелі 4:6. Загалом, підопічні Осмара Фоннегри показали в Парагваї, де проходив кваліфікаційний турнір, не кращий результат – перемоги над Чилі (6:3) і Болівією (4:1), і поразки від Аргентини (0:2), Уругваю (0:4) і Венесуели (4:6).

Якщо більш детально поглянути на склад збірної Колумбії, то середній вік футболістів становить 26,6 років – команда в самому соку! Не те, що досвідчений, а найстарший – 33-річний Мігель Сьєрра, він єдиний у збірній легіонер, оскільки грає у Венесуелі в клубі «Каракас». Самий молодий – Хуліан Діас, якому 21 рік.

Як і в збірної України, в заявці збірної Колумбії два голкіпера. Вся основний тягар ляже на 31-річного Карлоса Наньеса, який в Таїланді був запасним.

Є у збірної Колумбії і ще один футболіст, для якого, щоб стати легіонером, залишилося зовсім недовго. 28-милетний Даніель Болівар минулого літа, підписав контракт з іспанським клубом Примери «Хумілья». Чим Болівар звернув на себе увагу? Тим, що в минулому сезоні став кращим бомбардиром «Liga Argos Fútsal».

Ну, а головна зірка колумбійського футзалу – це 27-милетний Анхеллотт Каро. На Sport.ua докладно висвітлювалися події в Premier Futsal League, турнірі, який у липні шумно проходив в Індії. Переможцем у ньому стала команда «Мумбай» з Райаном Гіггзом в якості «зірки», але реально тягнули команду два футболісти – італієць Адріано Фолья і колумбієць Анхеллотт Каро. Незважаючи на те, що за офіційними документами ФІФА Анхеллотт значиться як гравець клубу «Реал» (Букараманга), насправді на даний момент він у пошуках нової команди. До речі, і наш Сергій Журба в тих же документах ФІФА фігурує як гравець «Локомотива». Ще 17-річним Анхеллотт відправився на легіонерські хліби, і першою країною в його кар'єрі була Чехія, а в подальшому він пограв у таких країнах, як Португалія, Об'єднані Арабські Емірати, Кувейт, Іспанія, Венесуела і Лівія. Про значущість Анхеллотта у збірній Колумбії говорить той факт, що капітаном команди він став, ледве прийшовши до неї – у 2008 році, у 20 років! Головний тренер Колумбії Осмар Фоннегра так характеризує футболіста: «Анхеллотт більшу частину своєї кар'єри провів за кордоном, тому він справжній лідер команди. Причому таким він є як на майданчику, так і за її межами».

Сам же Анхеллот з оптимізмом чекає майбутнього Мундіалю: «В Таїланді більшості в нашій команді було 20-25 років, і нікого не було старше 27-ми. Тепер же ми стали старше і мудріше. Ми знаємо, що ми представляємо нашу націю, нашу країну. Я не люблю згадувати минулі ігри, тому що вони стали історією. Я віддаю перевагу тренуватися і жити сьогоденням. У нас дуже складна група, але ми впевнені, що ми можемо на цьому турнірі пройти далеко».

Якщо Анхеллот не любить згадувати минулі матчі, то нам про одне – сумної пам'яті – доведеться згадати. Саме збірну України Колумбія «висадила» у чвертьфіналі ЧС-2012. Коли багато у нас вже бачили Україну в півфіналі, сталося фіаско 1:3, і повз четвірки наша збірна пролетіла. Як тоді все було, і у нашої збірної є кого згадати – адже в нинішній заявці з «таїландського варіанту» у нас зараз 7 футболістів.

На закінчення треба сказати, що за інформацією колумбійських ЗМІ, матч Колумбія – Україна пройде в закритому режимі, так що результат його дізнаємося рано вранці в неділю.

4 вересня, неділя
Колумбія – Україна
Букараманга. 02.00

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!