Євро-2017. Основний раунд. Україна – Бельгія 1:0. Важка мінімальна перемога підопічних Олександра Косенка + ВІДЕО

Збірна України з футзалу з мінімальної перемоги стартувала в основному раунді кваліфікації чемпіонату Європи 2018 року. Завдяки єдиному результативному удару Сергія Коваля команда Олександра Косенко зробила перший крок на шляху до вирішення головного завдання – здобуття путівки до фінальної частини футзального Євро.

Вже з перших хвилин приблизно чотири тисячі глядачів, які зібралися в столичному Палаці спорту, стали свідками того, як збірній України довелось шукати шляхи, як зламати дуже організовану оборону суперника, яку до того ж цементувала напрочуд впевнена гра голкіпера Білала Земмурі. Хвилі атак на бельгійські ворота накочувалися одна за одною, проте останнього удару, який би приніс забитий м’яч, зробити не вдавалося – на заваді ставав голкіпер. Саме завдяки його майстерності українці не вийшли вперед, коли на 5-й хвилині Сергій Журба пробивав у дев’ятку, а згодом ще одного небезпечного удару завдав Микола Грицина. 

Збірна Бельгії і не приховувала, що зробила ставку виключно на контратаки, тож, атакуючи, нашим хлопцям постійно потрібно було бути обережними, щоб не наразитися на різкий випад суперника. Тим часом, тиск на ворота Земмурі продовжувався, і на 15-й хвилині бельгійці таки припустилися помилки. Білоцерківець вивів Коваля на удар, з яким впоратися Земмурі не зміг.

Тільки після цього можна було побачити, що суперник може, і непогано атакувати. За хвилину до перерви Дабі Реда зліва вийшов майже сам на сам з Іваняком, проте наш голкіпер своєчасно вийшов з воріт, скоротивши кут обстрілу, і відбив цей небезпечний удар.

Навіть поступаючись в рахунку, у другому таймі збірна Бельгія не відступила від свого плану на гру. Пристосувавшись до атак українців, бельгійці весь час були налаштовані на контрвипади, які часом були дуже небезпечні. На 27-й хвилині Шайбай пробивав здалеку, і м’яч від рук Іваняка влучив у штангу. 

І знову треба констатували, що численні атаки збірної України не знаходили логічного завершення. На 34-й хвилині партнери по команді зробили все для Шотурми, щоб вивести того на удар з дуги. Треба було лише влучити у ворота, але м’яч просвистів поруч з каркасом.

За пару хвилин до цього голкіпер збірної Бельгії вперше спробував підключилися до атаки. Але грати з п’ятим польовим гравцем Люке Крагна вирішив лише за півтори хвилини до фінальної сирени. Більше хвилини суперник катав м’яча біля наших воріт, намагаючись довести справу до удару на останніх секундах. Але можливості пробити хоча б з будь-якої відстані збірна Бельгії так і не отримала.

У неділю для команди Олександра Косенка новий іспит – збірна Чорногорії, і в матчі з нею для наших хлопців завдання тільки одне – перемога.            

Україна – Бельгія – 1:0
Голи:
Коваль (15)
Україна: Іваняк – Чепорнюк, Коваль, Журба, Білоцерківець – Шотурма, Разуванов, Мих. Грицина, Мик. Грицина – Новак, Корсун
Бельгія: Заммурі – Шайбай, Яху, Хіту, Дабі Реда – Раху, Андане, Зааф, Каддурі
Попередження: Журба (20) – Раху (28)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Павло Кубанов

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!