Збірна України зіграла внічию 5:5 у контрольному матчі з Казахстаном!

Останній матч перед від’їздом на чемпіонат Європи збірна України проводила проти збірної Казахстану, яка вперше пробилася на змагання такого рівня, але серйозно прогресує і, не в останню чергу, завдяки натуралізації бразильців.

Казахи ударно почали гру і в проміжок з 5-ї по 7-му хвилини тричі розписалися у воротах Євгена Іваняка. Керманич української збірної Олександр Косенко відреагував на це тайм-аутом, але українці пропустили вчетверте – 0:4. Відверто кажучи, ситуація виглядала майже безнадійною, але наші співвітчизники проявили неабиякий характер і зуміли «повернутися у гру». Перелом у гру внесли зміни, які провів головний тренер господарів у другій четвірці, де замість Володимира Разуванова і Олександра Сорокіна на майданчику вперше з’явилися брати Грицини. «Жовто-блакитні» миттєво прибрали ініціативу до своїх ніг і спочатку Микола Грицина відквитав один гол, а потім Євген Валенко з передачі автора першого голу відновив інтригу у матчі. Казази тільки почали переварювати те, що сталося, а Сергій Журба вже довів їхню перевагу до мінімальної – 3:4. До перерви рахунок не змінився, хоча Дмитро Сорокін якимось дивом не влучив у порожні ворота з 2-х метрів.

Після переви наставник україїнців традиційно кинув у бій свіжих виконавців, які ще не грали у першій половині, - Олексія Фетька і Євгена Рогачова. На 24-й хвилині сталася чергова прикрість. Дуглас відібрав м’яч на своїй половині у Михайла Грицини, розігнав контратаку і викотив м’яч Олександру Довганю, а той буквально розстріляв наші ворота – 3:5. Раділи казахи лише дві хвилини, бо Євген Рогачов продемонстрував своє вміння виконувати «стандарти». Євген зі штрафного з правого флангу потужно пробив точно по центру і м’яч пролетів між ногами у Григорія Шамра – 4:5. На 31-й хвилині у гру повернувся Ігіта і казахи почали використовувати традиційну для «Кайрату» тактику з його підключеннями у ролі п’ятого польового гравця. »). Особливих дивідендів гостям це не принесло, оскільки українці грамотно захищалися. А у нас тим часом на паркеті з’явився третій воротар збірної України Кирило Ципун (єдиний голкіпер з 5-ти задіяних у грі, якому вдалося залишити свої ворота «сухими»). Після цього Рогачов намагався повторити свій гол зі штрафного таким самим ударом з тієї ж позиції, але Ігіта, на відміну від свого колеги, встиг зімкнути ноги. На 37-й хвилині хід у відповідь на вихід Ігіти від господарів - вихід Валенка у воротарській футболці. За півтори хвилини до кінця нашим співвітчизникам вдалося зрівняти рахунок – Бондар заштовхав м’яч в сітку у метушні біля воріт. У час, що залишився, казахи намагалися розіграти штучну більшість, але не створили жодної небезпеки.

Божевільний матч з купою головної болі для обох тренерів. Радує, що наші хлопці зібралися після серйозного нокдауну, але за інших обставин за такої ситуації матч можна і не врятувати. Будемо сподіватися, що на чемпіонаті Європи подібних проблем з концентрацією у нашої збірної вже не буде.

Україна – Казахстан 5:5 (3:4)

Бровари. СК БВУФК.

Арбітри: Олег Іванов (Дніпропетровськ), Руслан Лутій (Київ)

Голи: Мик. Грицина, 12, Валенко, 13, Журба, 15, Рогачов, 26, Бондар, 39 – Дуглас, 5, Жаманкулов, 6, Таку, 7, Довгань, 9, 24.

Попередження: Фетько, 24, Журба, 28 (обидва – Україна)

Україна: Іваняк к (Литвиненко, 21, Ципун, 32) – Бондар, Журба, Д. Сорокін, Овсянніков, Валенко, Коваль, О. Сорокін, Разуванов, Мих. Грицина, Мик. Грицина, Фетько, Рогачов.

Казахстан: Ігіта (Шамро, 21, Ігіта, 31) – Довгань, Єсєнаманов, Першин, Дуглас – Жаманкулов, Пенгрін, Сулейманов к, Таку – Гребонос. Запас: Кнауб.

Післяматчеві коментарі:

Олександр Косенко, головний тренер збірної України: "Це дуже корисна для нас гра. Ми сьогодні побачили, що у нашої команди є певні козирі, які ми повинні використати на Чемпіонаті Європи. Для нас це був важливий та корисний матч, адже він дав багато інформації для аналізу. У суботу ми будемо детально розбирати цю гру в команді і робити висновки."  

Какау, головний тренер збірної Казахстану: "Я дуже вдячний президенту нашої федерації, а також вашому президенту Ассоціації футзалу України містеру Владико, що вони змогли домовитися і організувати цей матч. Я раніше вже казав, а зараз ще раз побачив - збірна України є топ-командою Європи. Для мене фаворити Чемпіонату Європи - це Іспанія, Італія, Росія, Португалія та Україна. Ваша команда мені сподобалась сьогодні, ну і моя команда також показала хорошу гру перед Белградом. Впевнений, що Україна зможе зробити сюрпиз там. Мені сподобалась сьогодні наша атака, а от захист не дуже - там був дріблінг у нашого гравця, втрата м'яча і ваш Дмитро (Бондар) зрівняв рахунок 5:5. Загалом, стиль української команди агресивний, а ми готуємося до першого матчу на Євро з Росією, вони теж грають в агресивному стилі, тож я задоволений цією грою."

Запис коментарів: Лев Галушко, прес-служба АФУ

Текст: Андрій Гулій, u16.ua

Фото: Ігор Супкарьов

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!