Чоловіча студентська збірна України протистоятиме Росії у матчі 1/2 фіналу

На чемпіонаті світу серед студентів настав час вирішальних матчів плей-офф, і збірна Україна у четвер за право зіграти в півфіналі зустрічалася зі збірною Польщі. До речі, трохи раніше визначився майбутній суперник переможця цієї пари – ним буде збірна Росії, яка здолала Чехію з результатом 6:2.

Дуже потужно розпочала гру збірна України. В одній з перших атак наші хлопці заробили небезпечний штрафний, і Віталій Дзюба невідпорним ударом вгатив м’яч у сітку. Атаки на ворота поляків продовжувалися, і до середини тайму перевага українців зросла до трьох м’ячів. Спочатку Андрій Лисенко з меж штрафного переправив м’яч у сітку після передачі Педяша, а за хвилину Мар’ян Пелех влучно пробив з 10-ти метрів.

Досягши комфортної переваги, українці трохи скинули оберти, що дозволило польській збірній грати активніше. Але небезпеки біля воріт Бірова було небагато, за винятком одного епізоду, коли м’яч влучив у стійку. Кінцівка тайму пройшла спокійно, і рахунок не змінився.

Натомість, після перерви на майданчику стало гаряче. Друга половина вдало розпочалася для українців, і одну з атак технічним ударом з дуги завершив Пелех. Як з’ясувалося, збірна Польщі не збиралася складати зброю. Голкіпер суперника Давід Бартешка почав підключатися до атак, і на 28-й хвилині саме після його дальнього удару один м’яч був відіграний. А згодом – і другий. Цього разу з-за меж штрафного влучно пробив Аркадіуш Шипчинські. Ситуація виходила з-під контролю, тож Олександру Косенку довелося брати тайм-аут.

Українці після хвилини заграли спокійніше, вдалося створити кілька моментів, але м’яч не йшов у ворота. На 34-й хвилині у нашої команди вийшла контратака «2 в 0», але Микитюк з 4-х метрів не влучив у порожні ворота. За хвилину все вийшло за відомим футбольним законом, і після удару Шипчинського м’яч втретє опинився у воротах збірної України.

Мінімальне відставання надихнуло збірну Польщі, яка невдовзі почала грати з п’ятим польовим гравцем. На майданчику пішли гойдалки, якими скористалися українці – Андрій Цілик завдяки невпевненим діям голкіпера, вразив ворота суперника ударом з дуги. Поляки продовжували грати з п’ятим, і на передостанній хвилині Біров вкотре врятував нашу команду. Суперник не втрачав надію вряна порятунок до останніх секунд, але рахунок 5:3 залишився незмінним – Україна у півфіналі!

Матч Росія – Україна відбудеться 24 серпня о 13:00. Друга пара півфіналістів визначиться пізніше.

Чемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. 1/4 фіналу.
Україна – Польща – 5:3 (3:0)

Україна: Віталій Біров – Олександр Педяш, Віталій Дзюба, Сергій Малишко, Андрій Лисенко – Олександр Сухов – Віталій Радевич, Микола Микитюк, Мар'ян Пелех, Віталій Ковальчук, Олег Легендзевич, Андрій Цілик
Голи: Дзюба, 2, Лисенко, 9, Пелех, 10,26, Цілик, 37 – Бартешка, 27, Шипчинські, 28,33

Прес-служба Асоціації футзалу України  

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!