Чоловіча студентська збірна України завершила груповий етап на першому місці

Вже після двох перемог збірна України фактично забезпечила собі участь у турнірі, де піде боротьба за 1-8 місця студентського чемпіонату світу, що проходить у Казахстані. Однак, з точки зору подальшої стратегії важливо було посісти перше місце у групі С, щоб мати більш зручного суперника на стадії чвертьфіналу – другу команду з групи D. У більш складному становищі перед грою були хорвати. Їхні шанси на вихід до першої вісімки були примарними, але вони були за умови перемоги над українською командою з великим рахунком.

Треба зазначити, що жіноча збірна України у вівторок була вільною від ігор, тож матч проходив за гучної підтримки наших дівчат, які прийшли повболівати за команду Олександра Косенка.

Хорвати одразу ж почали діяти проти українців від захисту та достатньо жорстко, за 3 хвилини заробивши 2 фоли. Тож, нашим хлопцям довелося шукати щастя за рахунок дальніх ударів. Небезпечним з них був той, що завдав Пелех на 7-й хвилині, проте голкіпер хорватів з ним впорався. У середині тайму у нас вперше на майданчик вийшов Легендзевич і одразу створив гольовий момент, пробивши низом з дуги, але і в цьому епізоді воротар був на висоті.

Україна продовжила тиснути на суперника, і на 12-й хвилині рахунок був відкритий. Педяш наважився на потужний удар від правої бровки, і м’яч під воротарем прошмигнув до сітки. На жаль, мінімальна перевага протрималась лише хвилину. Наш захист загубив в штрафному майданчику Крняча, який проштовхнув м’яч у ворота.

Зрівнявши рахунок, Хорватія почала грати сміліше, і Бірову тричі довелося вступати у гру, відбиваючи дальні постріли по своїм воротам. Україна відповіла контратакою, в якій Цілик вийшов сам на сам з воротарем, але пробив саме в нього. Кінцівку тайму суперники відіграли «без воріт», тож результат першого тайму – нічия 1:1.

Після перерви турнірна ситуація вплинула на дії збірної Хорватії, яка заграла в атаці агресивно. У нашої команди з’явилися шанси в контратаках, і на 23-й хвилині Легендзевич ударом впритул пробив в голкіпера. Згодом вже Цілику не вдалося завершити ударом багатоходову комбінацію. За кілька хвилин Микитюку таки вдався удар в «рамку», але голкіпер хорватів надійно закрив кут воріт. Тут же мав шанс вивести Україну вперед Цілик, однак і він влучив в голкіпера. Але у наступній атаці Андрій виправився! Дзюба до кінця поборовся за м’яч, вивіши Цілика на ударну позицію, і той не схибив.

Можна було очікувати гри хорватів з п’ятим, але головний тренер суперника Кораб Моріна не наважився ризикувати. На озброєння був взятий пресинг, тож українцям треба було уважно діяти, розігруючи м’яч на своїй половині. Зовсім безпомилково діяти не вдавалося, і Бірову кілька разів треба було демонструвати свою майстерність.

На 37-й хвилині Україна заробила небезпечний вільний удар біля воріт суперника, і Олександр Косенко взяв тайм-аут. Після нього Микитюк скинув м’яч на Пелеха, який пробив у воротаря. Наступна ж атака стала результативною. Ковальчук справа пробив у стійку, м’яч відскочив на Легендзевича, який на добиванні увігнав шкіряний снаряд у ворота.

Хорвати і за рахунку 1:3 не пішли з п’ятим, і за хвилину отримали п’ятий фол. На останній хвилині збірна Хорватії могла скороти рахунок, але блискуче зіграв Біров. 3:1 – Україна стала переможцем групи С.

Наступний матч, і це буде чвертьфінал, збірна України проведе у четвер, 23 серпня о 15:00 за київським часом. Суперник нашої команди визначиться трошки пізніше. Ним стане переможець матчу Польща – Китай.

Чемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Група С
Хорватія – Україна – 1:3 (1:1)
Україна:
Віталій Біров – Олександр Педяш, Віталій Дзюба, Сергій Малишко, Андрій Лисенко – Олександр Сухов – Віталій Радевич, Микола Микитюк, Мар’ян Пелех, Віталій Ковальчук – Олег Легендзевич, Андрій Цілик
Голи: Крняч, 13 – Педяш, 12, Цілик, 28, Легендзевич, 37

Прес-служба Асоціації футзалу України  

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!