Жіноча студентська збірна України – у фіналі чемпіонату світу

Підопічні Олега Шайтанова у серії пенальті зуміли здолати збірну Франції.

Обидвом збірним судилося розпочати програму півфінальних зустрічей очним поєдинком. Українки фінішували першими у групі А. Француженки стали другими у групі В. Приємна традиція підтримки українських збірних одна одною продовжилася. Хлопці впродовж першого тайму активно вболівали за наших дівчат, однак, після перерви змушені були почати підготовку до власного поєдинку.

Перший тайм показав, що на команди сьогодні чекає надзвичайно складний матч. Француженки вибудували справжній мур у своєму штрафному майданчику, тож, українки сподівалися на влучні удари з далекої відстані. На 11-ій хвилині чудовий момент мала Юлія Дударчук, але м’яч полетів вище. А за хвилину українки пропустили. Розіграш ауту вдало завершила Манон Риба – 0:1.

До завершення тайму два чудових момент мали Ірина Дубицька та Юлія Шевченка, однак, справжню впевненість на лінії своїх воріт відчула Гаель Біссо. До слова, наприкінці тайму Франція могла подвоїти перевагу, але не менш вдало на останньому рубежі зіграла Олена Цикаленко.

Друга половина розпочалася з двох чудових нагод Юлії Дударчук. І якщо першу спробу вдало відбила Біссо, то у наступному моменті Юлія явно пробачила суперниць, пробивши вище з вигідної позиції.

Та все ж, українкам вдалося подолати потужний захист опоненток. На 30-ій хвилині Ірина Дубицька протягнула м’яч та знайшла змогу для удару. З потужним пострілом Біссо не впоралася – 1:1.

Впродовж останньої десятихвилинки більше моментів мали «жовто-сині». Шевченко та Дударчук після комбінацій через лівий фланг опинялися перед воротами, але жодна з них під пильним опором французьких захисниць не зуміла переправити м’яч у ворота.

На останній хвилині змушена була активно попрацювати і Цикаленко, яка відбила два потужних удари суперниць. Зрештою, основний час матчу завершився з результатом 1:1.

За регламентом долю перепустки до фіналу було визначено у серії пенальті. Дубицька, Дударчук та Сидоренко впевнено реалізували свої спроби, перегравши Гаель Біссо. Натомість, з двох своїх нагод француженки реалізували лише одну, зусиллями Фані Госсе. Тож, 3:1 у серії пенальті і збірна України крокує до фіналу. Суперники обидвох збірних визначаться за підсумками матчу Португалія – Росія.

Чемпіонат світу серед студентів. Жінки. Півфінал
Україна – Франція – 1:1 (0:1). Після серії пенальті – 3:1
Україна: Олена Цикаленко – Таїсія Бабенко, Яна Дичко, Анна Сидоренко, Юлія Дударчук – Яніна Романюк – Анастасія Чиженок, Аліна Бундюк, Вікторія Роздобудько, Анна Майбородіна, Ірина Дубицька, Юлія Шевченко.
Голи: Дубицька (30) – Риба (12)

Серія пенальті: Дубицька, Дударчук Сидоренко - Госсе

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!