Віталій Одегов: «Португальці нам показали, у чому треба додавати»

З 1 по 4 листопада у сербському місті Врнячка Баня проходив юнацький відбірковий турнір Юнацьких Олімпійських Ігор, які у 2018 році прийматиме Аргентина. У цьому турнірі брала участь і юнацька збірна України, яка за підсумками трьох змагальних днів посіла друге місце, вигравши у Сербії, поступившись Португалії та зігравши внічию з Угорщиною. Про те, як складались матчі, а також про підсумки турніру для юнацької збірної України, у ексклюзивному інтерв’ю прес-службі АФУ розповів головний тренер «синьо-жовтих» Віталій Одегов.

- Віталіє Олексійовичу, як Ви оцінюєте результати відбіркового турніру Юнацької Олімпіади для нашої збірної?
- Оскільки стояла задача виграти всі три матчі, а ми виграли лише один, то, звісно, я результати виступу нашої команди оцінюю задовільно. Щоправда, з однією поправкою: не на тверду «трійку», а на «трійку» з плюсом.

- Якщо проаналізувати всі три матчі, то який з них був найважчим, а який – найлегшим?
- Всі три були складними по-своєму. Перший матч проти сербів був складним у психологічному плані. Якщо не враховувати матчі у рамках «Турніру розвитку УЄФА», де статус поєдинків був скоріше товариським, для хлопців це був перший офіційний матч на такому серйозному рівні. Тим більше, довелось одразу починати матчем проти господарів – сербів. А там і підтримка вболівальників також впливала на психологію хлопців. Тому, з психологічної точки зору, складним був матч проти Сербії. У поєдинку проти Угорщини складність полягала в тому, що вже навпаки деякі емоції відійшли, проте накопичилась втома. До того ж, нам через ушкодження не міг допомогти наш капітан, Мар’ян Масевич. А гра проти Португалії була складною для нас в усіх аспектах: і тактичному, і в ігровому. Було дуже важко протистояти португальцям. Мабуть, ця гра, на мою думку, була найскладнішою.                                             

- Давайте пройдемось по всіх трьох матчах. Розпочнемо з першого – проти сербів. Чи можна сказати, що перший пропущений м’яч по-спортивному розізлив нашу команду, яка все ж таки змогла виграти?
- У грі з сербами багато хвилювань та емоцій. Тому, перш за все, їх треба було вгамувати. А пропущений гол, мабуть, посприяв цьому, тому після нього у хлопців зникла та психологічна напруга, яка була. Зазначу, що після того голу в наші ворота у нас стало виходити те, що мало виходити, і це згодом знайшло своє відображення на результаті, який був на нашу користь.

- У грі проти сербів вдавалося застосовувати високий пресинг, з яким балканці не знали, що робити. Чому не вдавалось одразу покарати Сербію за помилки?
- Як я вже казав, тут вся справа у психології. Ми мали гарні моменти, але не могли їх реалізувати через зайве хвилювання та зайві емоції. Це молоді хлопці, і їм ще важко з цим впоратись.

- Що сталося з нашою командою у матчі з Португалією, адже наче непогано почали, створювали моменти, а в результаті пропускали у свої ворота?
- Не можу сказати, що ми створювали багато моментів. Все-таки, португальці більше грали першим номером, внаслідок чого нам доводилось будувати гру на контратаках. Деякі з них проходили. Однак, португальці все-таки більше контролювали гру.

- Чи можна сказати, що вирішальними у цій грі стали помилки, які були допущені під час розіграшу зайвого гравця?
- Не можна сказати, що ці помилки були вирішальними. Помилки були і в першому таймі, внаслідок чого ми пропустили три м’ячі. А що стосується того, що ми пішли з п’ятим, то так вийшло, що ми скоротили рахунок у зустрічі, і на той момент програвали лише два м’ячі. Тому, вирішили піти з п’ятим, щоб спробувати ще скоротити рахунок. Проте, припустилися помилок, і в результаті пропустили у свої ворота.

- Останнім суперником була збірна Угорщини, з якою наша команда вже зустрічалась на «Турнірі розвитку УЄФА». Як налаштовували своїх підопічних на це протистояння?
- Налаштовували, як на будь-яку гру – тільки на перемогу. Не скажу, що Угорщина була для нас принциповим суперником. Так, ми цю команду знали трохи більше, ніж інші. Але ми налаштовувались на усіх суперників однаково. І в матчі з угорцями ми мали перемагати.

- Чи змінився стиль гри угорської команди після минулої зустрічі?
- Нічого не змінилося. Жорстка гра у пресингу. Місцями навіть жорстока та нахабна. Звичайно, коли суперник так діє, це стає додатковою складністю. Окрім того, як я казав, у нас отримав ушкодження Мар’ян Масевич, і це теж додавало нам проблем.

- Чи можна зараз казати, що якби не той незабитий дабл-пенальті, то наша команда могла би виграти в угорців?
- Ми мали вигравати і без цього дабл-пенальті. У нас були виходи 3 в 1, були ще моменти, коли м’яч мав залітати у ворота угорців. Однак, не скористалися своїми моментами, внаслідок чого потім мали проблеми та програвали у другому таймі. Звичайно, якби ми забили той 10-метровий, то повели би з перевагою у два м’ячі, і нам тоді було би трохи легше.

- Загалом що можна сказати про рівень нашої команди за підсумками цього турніру, і в чому нам ще треба додавати?
- Додавати треба в усіх компонентах. І в плані техніки, і в плані тактики. Португальці нам чудово показали, як це треба робити.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!