Ярослав Квасній: «Ми почали досить добре розуміти одне одного після матчів у Монтесільвано»

Капітан юнацької збірної України (U-17) Ярослав Квасній підсумував виступ команди на «Montesilvano Futsal Cup-2019» та поділився планами підготовки до Євро-2019 у складі збірної (U-19).

– Ярославе, вітаємо зі сріблом! Розкажи про загальні враження від «Montesilvano Futsal Cup-2019»?

– Дякую! Враження від турніру позитивні. Тут завжди приємно грати. Команда проводить поєдинки у різних залах та проти цікавих суперників, що є цінним досвідом. Можливо, було б краще, якби у категорії U-17 було більше команд не з Італії. Тим не менш, більшість матчів були напруженими і цікавими. Ми отримали чудовий досвід на майбутнє. Особливо, у плані арбітражу. Будемо знати, що таке грати на виїзді коли арбітри у певних епізодах допомагають нашим суперникам.

– Що вийшло та не вийшло у збірної на турнірі в Італії?

– Найголовнішим є те, що ми здружилися та стали єдиним колективом. Перед початком наступного збору вже будемо знайомі між собою, і це значно полегшить нашу роботу. Всі прагнули виконувати тренерські настанови. Вважаю, що у нас вийшло добре розігрувати стандарти. Це дозволило нам створити багато моментів. Нас підвела реалізація моментів на стадіях півфіналу та фіналу. Ми cтворили чимало нагод, але потрібно було зіграти холоднокровніше. Інколи нам бракувало цього. Завжди є куди рости, тому будемо й надалі працювати над собою. Найважливіші матчі ще попереду!

– Головним завданням для збірної на турнірі була перемога чи награвання команди на майбутнє?

– Награвання команди на майбутнє було нашим головним завданням. Безперечно, хотілося перемогти. Однак, нічого страшного не бачу у тому, що ми посіли друге місце. Протягом турніру всі отримували свій шанс, тож, тренер зміг сформувати для себе враження від гри кожного футзаліста. Ми почали досить добре розуміти одне одного після матчів у Монтесільвано. Це дуже важливо!

– Ви двічі зустрічалися з командою «Ciolli Ariccia Valmontone», але так і не зуміли її обіграти. Як думаєш, чого не вистачило?  

– Можливо, справа у концентрації. Її нам не вистачило у фінальному матчі. Я б не сказав , що ми поступилися суперникам саме по грі. Можливо, навіть були трохи кращими за них. Однак, на початку матчу ми втратили концентрацію, і дуже швидко пропустили. Пізніше, як я вже зазначав, ми не змогли реалізувати створені нагоди. Нам не вистачило впевненості під час атак. Втім, було цікаво протистояти цьому колективу. «Сiolli Ariccia Valmontone» – команда досить непоганого рівня. Це є позитивом, адже матчі з гідними суперниками роблять нас сильнішими.

– Наприкінці сезону ти став отримувати більше часу на паркеті у складі «Енергії» під час матчів Екстра-ліги. Наскільки цей досвід допомагає у поєдинках за збірні?

– Це повинно додавати мені впевненості, а я маю передавати її партнерам по команді та брати на себе лідерські якості. Вважаю, що на цьому турнірі я не відіграв так як мав би, тому не зовсім задоволений собою. Однак, незабаром розпочнеться новий сезон. До нього спробую підготувати себе фізично і, насамперед, психологічно, щоб показувати свій рівень у кожному матчі як за «Енергію», так і за юнацькі збірні.

 Нині найважливішою подією для всієї юнацької збірної України (U-19) є майбутній Євро-2019. Як готуватимешся та налаштовуватимешся для участі у цьому турнірі?

– Так, зараз ця подія є найважливішою та найочікуванішою для нас. Я буду проходити збори з «Енергією». Думаю, що це мені допоможе. Працюватиму дуже плідно, оскільки до такого турніру потрібно підходити у своїй оптимальній формі. Щодо налаштування, то кожному потрібно вірити у себе. Все залежить від нас, і потрібно прагнути до максимального результату та ставити перед собою найвищі завдання. Будемо рухатися цим шляхом та намагатися їх виконати.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!