Сергій Владико: «Фінал Кубка Іспанії – це вищий пілотаж проведення футзальних змагань!»

Президент Асоціації футзалу України розповів про підсумки поєдинків юнацької збірної, розвитку подій у Кубку України та поїздку на фінальний матч Кубка Іспанії.

 – Сергію Васильовичу, днями юнацька збірна України повернулася з Сербії, де провела дві міжнародних товариських зустрічі зі збірною цієї країни. Як підсумуєте результати цих матчів?

– На цю збірну ми покладаємо дуже великі надії. Підготовка до офіційних матчів є дуже тривалою. Це дійсно довгий шлях. Хлопці грали з багатьма різними суперниками і отримували цікавий досвід. Нині збірна знаходиться на фінальному етапі підготовки перед першими серйозними змаганнями – Основним раундом Євро-2019. Результат не був основним показником. Головне – зміст. Робити висновки у будь-якому випадку потрібно головному тренеру. Тож, не звертаємо увагу на такий підсумок поєдинків з Сербією та продовжуємо готуватися. Від себе хочу побажати успіхів хлопцям на цьому нелегкому шляху.

– Вчора стали відомими результати жеребкування Фіналу Чотирьох Кубка України. Як оціните пари команд, які зіграють у півфіналах?

– Кубок України – це окреме змагання. Протистояння складатимуться з одного матчу. Всі учасники гідні фіналу. Я очікую на безкомпромісні та цікаві поєдинки. Нехай переможе найсильніший!

– Чи були якісь несподіванки на чвертьфінальній стадії цього турніру?

– Повторюся, це кубкові змагання. У цьому і полягає їхня цікавість, що зі стадії 1/8 фіналу є сліпе жеребкування і аматорські команди можуть пройти доволі далеко. Для багатьох цей турнір є серйозною школою, досвідом та шансом перевірити свої сили у протистояннях з сильними суперниками. Вважаю, що навіть ті команди, які не пройшли до Фіналу Чотирьох також показали непоганий футзал і ці поєдинки відвідали чимало вболівальників.

– Чому було обрано заявку Івано-Франківська щодо проведення Фіналу Чотирьох?

– Після завершення матчів 1/8 фіналу клубам-учасникам чвертьфінальної стадії було відправлено листи щодо пропозиції проведення Фіналу Чотирьох на своєму майданчику. Вибір був складним з урахуванням багатьох заявок. Проаналізувавши всі фактори було обрано пропозицію НФК «Ураган» для проведення фінальної частини турніру.

– У неділю Ви відвідали фінальний матч Кубка Іспанії між «Ель Посо» та Барселоною». Розкажіть про враження від гри та організаційних моментів?

– Я вдячний іспанським колегам за запрошення. Мені вдалося побувати на дуже цікавому заході та побачити на власні очі рівень організації. Було проведено низку зустрічей з представниками клубів та президентом ліги LNFS Хав’єром Лоcано. Спілкування видалося досить цікавим та продуктивним. Я залишився задоволеним цим візитом.

Взагалі, щодо загального рівня проведення цього поєдинку, то він нагадує музичний квартет, який складається з чотирьох компонентів: арени, рівня організації, вболівальників та кваліфікації футзалістів, які брали участь у матчі. Фінал Кубка Іспанії – це вищий пілотаж проведення футзальних змагань! Ці 4 компоненти є доволі гармонійними та абсолютно всі з них знаходяться на високому рівні. Було цікаво спостерігати як за матчем, так і за його організацією. Це надзвичайно позитивний досвід. У майбутньому будемо прагнути застосовувати ці складові під час організації футзальних матчів в Україні.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!