Ростислав Семенченко: «У збірній є досить серйозна конкуренція, що зобов’язує працювати ще більш наполегливо»

Гравець юнацької збірної України (U-17) Ростислав Семенченко підбив підсумки першого матчу проти Португалії та розповів про налаштування команди на повторну зустріч.

 Ростиславе, як охарактеризуєш перший матч між юнацькими збірними Португалії та України?

– Зустріч проходила досить добре. Ми були попереду з різницею у два м’ячі. Однак, після того як рахунок став 1:2 наша команда боялася помилитися. Це відчувалося у багатьох моментах. Загалом, скажу, що суперник більше діяв за рахунок індивідуальних дій, натомість, ми намагалися продемонструвати свої переваги завдяки виконанню тактичних настанов від головного тренера. Нам не вистачило якоїсь рішучості. Віталій Олексійович давав вказівку пресингувати вище, натомість, ми розташовувалися досить низько.

– Попередні матчі наша команда проводила проти юнацької збірної Сербії. Як можеш порівняти протистояння з цими двома суперниками?

– Серби досить повільно розпочинали свої атаки. Ми їх високо зустрічали та легко накривали суперників. Натомість, португальці все роблять значно швидше. Вони, однозначно, технічніші за наших попередніх опонентів, тому нам довелося чимало зусиль докласти для плідної роботи у захисті. Склалося враження, що серби багато часу проводили на футбольних тренуваннях, натомість, португальці працюють винятково у залі.

– Юнацька збірна України (U-17) лише розпочинає свій шлях. Розкажи, наскільки складно тобі, як представнику команди юнацької Екстра-ліги, перелаштовуватися з матчів чемпіонату на поєдинки збірної?

– Поки важкувато, адже збірна і команда – це абсолютно різні речі. Ми проводимо збори раз на місяць. Вони тривають 3-4 дні, і потім вирушаємо на матчі. Водночас, у команді все відбувається інакше. Однак, я і хлопці готові до такої специфіки. Намагаємося виконувати настанови тренерів і в Юнацькій Екстра-лізі, і у збірній. Збірна складається з технічних виконавців. У збірній є досить серйозна конкуренція, що зобов’язує працювати ще більш наполегливо.

– Цьогоріч було збільшено віковий ценз в Юнацькій Екстра-лізі з 16 до 17 років. Розкажи, наскільки цей додатковий рік допоможе гравцям підготуватися до переходу на наступний рівень завдяки поєднанню поєдинків чемпіонату та матчів на міжнародному рівні?

– У збірній вже є декілька хлопців, які пройшли цей шлях, і тепер грають у Першій лізі. Для інших – це чудовий досвід. Будемо працювати та прогресувати.

– Як налаштовуєтеся на другий матч проти юнацької збірної Португалії?

– На передмачевому занятті ми проаналізуємо перший матч і розберемо помилки, яких ми припустилися у ньому. Звичайно, ми налаштовані лише на безкомпромісну боротьбу та переможний результат.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!