Анна Шульга: «Потрібно продемонструвати характер й не боятися суперника»

Універсал жіночої збірної України Анна Шульга розповіла про свій переїзд до чемпіонату Іспанії та підбила підсумки першого товариського матчу проти Португалії.

 Анно, перший поєдинок завершився поразкою для нашої команди. Як вважаєш, які основні причини такого результату?

– Очікувалося, що буде дуже важко. Футзалістки перебувають у різних ігрових та фізичних кондиціях. У когось вже розпочався чемпіонат. Ми грали зі збірною Португалії, яка є віце-чемпіоном Європи. Багато чого не вийшло. Однак, ми приїхали сюди, щоб зробити правильні висновки перед матчами у Львові. Матимемо чотири дні, аби підійти до поєдинків основного раунду у кращій формі та припускатися меншої кількості помилок. Сподіваюся, що у Львові на нас очікуватиме більш приємний результат.

– Команда пропустила три голи за стартові три з лишком хвилини і ще три – за менш, ніж дві хвилини до завершення. Причини у відсутності належної концентрації?

– На теоретичному занятті перед матчем нам казали, що початок матчу буде дуже важким. Одне з завдань полягало у тому, щоб не пропустити швидкий гол. Не вистачило впевненості, вийшли трохи переляканими. Коли пропускаєш за три хвилини три голи – це дуже важкий удар.

– Як у тебе виник варіант з переїздом до Іспанії?

– Спочатку у мене та Вікторії Кислової був варіант переїхати у чемпіонат Португалії. Ми погодилися, але в останній момент все зірвалося. Потім вирішили залишитися в Україні бодай на півроку. Втім, отримали пропозицію від клубу «Мелілья». Взяли певний час на роздуми й після перемовин з керівництвом іспанської команди вирішили пристати на пропозицію.

– Розкажи про те наскільки тренувальний процес в Іспанії відрізняється від попередніх команд, в яких ти встигла пограти?

– Різниця відчувається в усьому. Тут панує максимальний професіоналізм. Це дуже приємний досвід і можу скажи, що у моїй кар’єрі таке трапилося вперше. Кожна людина виконує свою роботу, ти тренуєшся й ні про що не турбуєшся. Щодо самих тренувань, то не скажу, що у них є щось надзвичайне у порівнянні з іншими такими заняттями з мого досвіду. Все досить просто, але вправи цікаві й різноманітні. Також цікавості додає й дійсно сильний підбір футзалісток.

Насправді, скажу, що я дуже чекаю свого дебюту у чемпіонаті Іспанії, адже поки що не можу грати через певну проблему з робочою візою. Однак, сподіваюся, що все вирішиться найближчим часом.

– Як вважаєш, що команді треба зробити на паркеті сьогодні, щоб результат був іншим?

– На теоретичному занятті мали розмову з тренером і сьогодні гратимемо за трохи іншою тактикою. Потрібно продемонструвати характер й не боятися суперника. Ми не перший день у футзалі й, звичайно, такі результати б’ють по самолюбству. Сьогодні також буде важкий поєдинок, але налаштовуємося на те, щоб зіграти краще, ніж вчора.

Богдан Ісаєв, пресслужба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!