Юлія Дударчук: «Кожен матч за збірну є для мене великим досвідом»

Гравець жіночої збірної України та ЖФК «Tesla» Юлія Дударчук підбила підсумки двох матчів у Словаччині та розповіла про старт сезону у новій команді.

– Юліє, жіноча збірна України здобула дві переконливі перемоги над збірною Словаччини. Підбий підсумки цих зустрічей?

– Кожен матч за збірну є для мене великим досвідом. Поєдинки у Словаччині не стали винятком. У першому поєдинку нам трохи заважало демонструвати свою гру покриття. Було надзвичайно незручно рухати м’яч на терафлексі. Другий матч був зовсім іншим. Покриття було більш схожим на те, яке використовувалося під час навчально-тренувального збору. Ми пристосуватися до нього з перших хвилин розминки, що дало нам змогу проявити себе значно краще. Команда провела зустріч досить впевнено та забила вісім голів.

До слова, відзначу й негативний момент. Оскільки більшість гравців збірної Словаччини переважно виступають за футбольні клуби, на паркеті вони час-від-часу грали досить грубо. На жаль, це призвело до травм деяких гравців нашої команди.

– Завершувати другі матчі проти збірної Словаччини з рахунком 8:1 стає приємною традицією?

– Дійсно, другий матч в Ужгороді завершився саме з таким результатом. Звичайно, такі показники на табло є дуже приємним. Дуже хотілося, аби така традиція зберігалася й надалі. Перевіримо це у наступних матчах проти словачок.

– Ти є визнаним авторитетом щодо виконання дабл-пенальті. У тій-таки другій зустрічі зі збірною Словаччини тобі вдалося перервати серію з двох нереалізованих десятиметрових поспіль. Це трохи психологічно розслабляє на майбутнє? 

– Це додає впевненості перед виконанням подальших дабл-пенальті.

– Впродовж місяця збірна провела 4 зустрічі, і тепер бере паузу до січня. Трохи сумуватимеш за атмосферою національної команди протягом цього часу?

– Шкода, що буде така велика перерва. Завжди хочеться якомога більше часу проводити у стані збірної. Буду сумувати за нашою позитивною атмосферою та з нетерпінням чекати на майбутні матчі.

– Декілька питань щодо клубних справ. Як вважаєш, перехід до ЖФК «Tesla» є для тебе кроком вперед?

– Однозначно! Це великий крок вперед для мого подальшого розвитку як футзалістки. «Tesla» є такою командою, в якій я можу вирости в тактичному плані (оскільки у моєму попередньому клубі все базувалося, переважно, на індивідуальних якостях кожного з гравців). Також для мене є важливим, що у цьому клубі виступає гравець з великої літери – Юлія Титова. Я постійно у неї чомусь навчаюся та вдосконалюю свої навички.

– «Tesla» поступилася на старті двом конкурентам: «Будстару-НПУ»  та «IMS-НУХТ». Чого не вистачило у тих матчах?

– Початок чемпіонату для нас видався зовсім невдалим. Як на мене, виною цьому стало непорозуміння у четвірках та індивідуальні помилки всіх гравців.

 Наступними суперниками харківської команди будуть «Ладомир» і «ПЗМС». В якому настрої команда підходитиме до цих зустрічей?

– Кожна з цих команд має свої переваги. Я знаю, що буде нелегко. Однак, ми більше не маємо права на помилку. Налаштовуємося лише на перемоги!

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!