Юлія Титова: «Хочемо показати, що ми не є слабшими за топові європейські збірні»

Капітан жіночої збірної України з футзалу розповіла про майбутній міжнародний поєдинок зі збірною Португалії та підготовку до кваліфікаційного турніру на Євро-2019.

– Перед вильотом до Португалії збірна мала триденний збір у Броварах. В якому настрої жіноча збірна проходила підготовку?

– Цей збір був першим для нас за довгий час. Склад збірної встиг зазнати невеликих змін. Загалом, все пройшло добре. Команда налаштована на вдалі результати. Перед нами стоять максимальні завдання. Поки що це полягає у відпрацюванні певних комбінацій і тактичних схем. Загалом, у збірній панує чудова атмосфера.

– Розкажіть більше про майбутнього суперника. Як налаштовуєтеся на збірну Португалії?

– Португалія є одним з лідерів на нашому континенті та входить до трійки найкращих. Команда є дуже серйозною. Вони чудово виглядають як з фізичної, так і з тактичної точки зору. Звісно, нам буде непросто. Ми будемо намагатися здобути перемогу. Працюватимемо на той максимум, який зараз є, оскільки зібралися всього на декілька днів. Переглядатимемо їхні матчі з тренерським штабом, щоб розібрати тактичні тонкощі у грі суперника.

– У чоловічому футзалу Португалія стала чемпіоном Європи. Слідкували за перипетіями Євро-2018?

– Так, я переглянула абсолютно всі матчі Чемпіонату Європи-2018. Думала, що Португалія, Іспанія та Росія боротимуться за головний трофей турніру. Так воно і сталося. Мушу відзначити, що континентальна першість виросла за своїм рівнем. Раніше зустрічі були надзвичайно результативними. А зараз командам вистачає 1-2 м’ячів, щоб пройти до наступної стадії. У деяких моментах Португалії дещо пощастило. Однак, щастить найсильнішим!

– Євро-2019 стане першим офіційним турніром серед жіночих збірних. Як ставитеся до цього нововведення?

– Безперечно, я ставлюся до цього позитивно. Багато років чекаю офіційних турнірів серед збірних. Для дівчат це є чудовою нагодою продемонструвати свої сили та оцінити свій рівень на тлі європейських збірних. Хочемо показати, що ми не є слабшими за топові європейські збірні. Наприклад, ту саму Росію, Іспанію. У нас розпочинається підготовка завдяки контрольним поєдинкам. Це допоможе нам покращити командну гру та гідно виступити. Щодо офіційності Євро-2019. Всім хочеться занести себе до історії збірної України та усього жіночого футзалу.

– У серпні цього року стартує кваліфікація на Євро-2019. Які європейські збірні вважаєте її фаворитами?

– Я б відзначила Іспанію, Португалію та Росію. Наскільки я знаю у відбірковому турнірі з групи виходитиме одна команда. Тож, хотілося б не потрапити в одну групу з такими збірними у кваліфікації, а зустрітися з ними безпосередньо на Євро. Нині багато збірних готуються до цих змагань. Відповідно, буде багато нових та цікавих команд, силу яких нам важко оцінити, оскільки ми їх не бачили на попередніх міжнародних турнірах. Дуже добре, що цей вид спорту розвивається!  

Зазначимо, що онлайн-трансляція матчу Португалія-Україна не запланована. Про його результат ми повідомимо на нашому сайті.

Прес-служба Асоціації футзалу України

Фото: Павло Кубанов

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!