Анастасія Грицак: «Ми побачили рівень грандів європейського футзалу»

Футзалістка луцької команди «Легіон» Анастасія Грицак поділилася враженнями про свої перші виступи за дівочу збірну країни.

З 29 червня по 3 липня луцька «легіонерка» захищала честь України за збірну WU-17 на «Турнірі розвитку УЄФА». За словами 15-річної волинянки, за збірну грала вперше. «Хоча, ще з початку року уже тричі з командою ми їздили на збори, тому можна сказати, що для мене вона уже не зовсім нова».

На турнірі у столиці Іспанії – Мадриді – українська команда грала проти знаних футзальних суперників: Іспанії, Португалії та Бельгії. З такими опонентами, у яких існує ціла футзальна культура, здобути бодай перемогу не вдалося. Втім, як каже Анастасія Грицак, це дало неоціненний досвід для подальшого розвитку. «Найголовніше - це те, що ми побачили, над чим іще нам потрібно працювати. Побачили, як тренери та гравці грандів жіночого футзалу підходять до усього процесу. Тож, з упевненістю можу сказати, що враження від поїздки навряд чи можна передати звичайними словами», – по-дорослому аналізує виступи ще зовсім юна футзалістка.

Підтверджує важливість події і головний тренер Анастасії у «Легіоні» Дмитро Голоскоков. «Насправді, це глобальний поштовх до розвитку жіночого футзалу не лише на Волині чи в Україні, а й в усьому світі. Справа у тому, що наразі існує дуже мало різних змагань не лише у дівочому, а й у дорослому жіночому футзалі. А оскільки цей вид спорту буде олімпійським, то європейські команди уже наступного року будуть представлені на юнацькій Олімпіаді у Буенос-Айресі. І грати будуть футзалістки саме з таких збірних», – відзначає наставник луцьких «легіонерок».

Саме у «Легіоні» спортсменка кує свою майстерність уже протягом семи років. Каже – пішла за стопами батька, який дуже любить футбол. «У мене в родині усі співають, а я якось, виходить, пішла іншим шляхом. А постійна практика та своєрідне суперництво з подругою, яка паралельно грає великий футбол, постійно підвищує інтерес та мотивацію займатися та прогресувати», - розповідає Анастасія.

Слід відзначити, що разом з юною футзалісткою прогресує і уся луцька команда. Минулого сезону «Легіон» упевнено виграв волинську зону Першої ліги чемпіонату України з футзалу серед жінок. А на фінальному етапі «біло-сині» стали другими, тож мають усі підстави претендувати на участь у Вищій лізі – елітному дивізіоні жіночих змагань.

Дмитро Валерійович розповідає – саме у «Легіоні» й виросла перша луцька футзальна «збірниця». Не заперечує такого факту й сама Анастасія Грицак. «Саме тут всі ми вчили перші ази свого виду спорту, а тепер виросли у бойовий, цілеспрямований та дружній колектив. Дуже важливо, що ми пропагуємо саме футзал – адже це більш перспективний та менш травматичний вид спорту, аніж великий футбол, де й у мене є знайомі дівчата, які досить рано закінчили кар’єру», - розповіла футзалістка.

Хтозна, можливо, саме такі юні «зірочки» дадуть світло з початку й до поки ще невідомого за своєї довжиною кінця тунелю волинського та українського жіночого футзалу. Принаймні, 2017-й рік уже навіює на думки, що темпи крокування уперед в цьому плані лише значно пришвидшуються...

За матеріалами сайту lutsk.rayon.in.ua

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!